![]() |
Süpriz, elmas gezegen keşfedildi!
Ölen bir yıldızın artıklarından oluşan yabancı bir elmas gezegen keşfedildi. Yeni araştırmaya göre nötron yıldızının etrafında dönen gezenin yüksek basınç gücü gezegenin içindeki karbonun sıkışıp kristalize olmasına sebep olmuş.
Daha fazlası kaynakta. Tarih: 25 Ağustos 2011 Kaynak |
Surda burnumuzun dibindeki Titan'da dunya kadar sivi dogalgaz var gidip onu alamiyoruz da te bilemeredeki elmas mi bize yar olacak?
|
belli olmaz, belki bir gün yar olur, tespit edelim de :)
Sonra Avatar'daki gibi gidip maden kurarız, çok sıkışırsak |
Alıntı:
Bir diğer mesele de acaba ileride doğal gaz en ufak bir anlam taşıyacak mı bizler için? Fosil yakıtlardan bağımsızlaşmaya çalıştığımız ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiğimiz şu günler bunun en büyük işaretidir. Artık elektrikle çalışan hibrit arabalar hayal değil, hayatın içindeler. Bilim adamları birkaç gram lityum ve birkaç gram hidrojenle bir şehre onyıllarca yetebilecek kadar enerji elde edebilecek Nükleer Fizyon'u başardılar ve bu süreci daha da geliştirmek, güvenli kılmak için üzerinde çalışmaya devam ediyorlar. |
Demekki artık en büyük elmas kaşıkçı elması değil artık :heh: Gerçi buda çok büyükmüş cebe sığmaz ki :)
|
Başlık ilgimi çekti ve paylaştığınız için teşekkürler. Bu başlığı görünce kütüphanemdeki bilim-teknik dergilerini karıştırdm ve bu konuda Kasım 1999'da yayımlanan bir haberi paylaşıyorum.
Yazmadan önce arama motorunda aradım ve online olarak okuyabileceğimiz bir link buldum. Sayfa yapısıyla orjinalinden okumak için; Neptün'ün Derinliklerinde Elmas Yağmuru saygılarımla |
Bu dünyada baska biryerde yasayamadigimiza göre ! Bizim icin en degerli olan bu dünya ! Isterse uzayin yarisi altin , elmas olsun genede dünyaya paha bicilmez :)
|
Ben elmasda alir satarim,elmasin kesimine facet denir 5 carat(altinin karat i karat olarak taslarin karatida carat olarak yazilir)1 gramdir ve 32 faset yuvarlak kesimin üstündekiler pirlanta diye adlandirilir ama özü elmasdir,elmasa deger veren biz insanlariz,bir maymun 500 ct tasin yanindan gecse belki sadece eline alip tekrar atar,elmasin sentetiyide üretiliyor adi mosalit,google dan mosalit diye arastirirsaniz gereken bilgiye ulasirsiniz,yada mozalit.
|
Elmasin sentetiyi üretiliyor ve elmasin gerceyine duyarli olan alet sentetiyinede duyarli,bunu ancak uzman olanlar gerceyini sahtesini anliyabiliyor,sadece renkden ayirtedilebiliyor gerisi hep ayni,,,dünyanin elmasdan yana bir sikintisi yok,zaten sentetiyi istemediyimiz kadar üretilebilir.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:18 . |