![]() |
Irak dünyanın düz mü yuvarlak mı olduğunu tartışıyor
Iraklı astronomi araştırmacısı Fadhel Al-Sa'd dün katıldığı bir programda dünyanın düz olduğunu savundu,tartıştığı fizikçinin yerinde olmak istemezdim doğrusu.
Anlattıklarına gerçekten inanıyor ve eminim Irak gibi bir ülkede kendisine destek bulmakda zorlanmayacaktır. Bu da Türkçe altyazılı videosu; http://video.milliyet.com.tr/video-i...VhEFp8zHm.html |
Irak Yüksek İslam Bilimleri Entitüsü konseyi mi bunnar? Eşşek'te kaç vites olduğunu ispatlasınlar söz namaza da başlıcam.
|
Aslinda geri zekali dogru dusunuyor. Kuran duzdur diyorsa duzdur, gerisi gavur uydurmasi. Allahin kelami olduguna inanmissan eger, kuran bilimine ters dusen herseyi yanlis nitelemesi gerekir imanlinin. Ayni bizlerin, ilime ters dustugu icin, tum inanc sistemlerini sacma ve uydurma buldugumuz gibi.
|
Dünya Dönseydi, 1975 Yılında Yazılmış Bir Risale
Alıntı:
http://musluman.biz/php/index.php?topic=11468.0 Alıntı:
Aslında müslüman dünyasında yaşanan bu sürece dair güzel bir kitap yazılabilir. Bu konuyu yani bu süreci, gelen tepkileri vs. enine boyuna işleyenn bir araştırma ya da kaynak var mıdır, bilemiyorum. Son olarak arap dünyasında 1969 yılında aya gidildikten sonra bile aya gidilemeyeceğini savunanlar olmuş. gerekçeleri de islam kaynaklı: Onlara göre Ay'a gidilmez. Çünkü Ay nurdur. İnsanın gözleri kamaşır. Ay, oraya gidenleri yakar. |
adam doğru söylüyor
evrimi rededen müslüman dünyanın düz olduğunu söylemiş bunda şaşılacak bişey yok kalple düşündüğümüzü de söyler bunlar |
Alıntı:
Parmak kadar çocuktum ama bana çok gülünç gelmişti bu hikaye.Çocuk-mocuk,sonuçta okulda birşeyler öğreniyoruz ya o bile yetmiş işte. Bugün 8 yaşında 100 çocuğa bu hikayeyi inandırmaya çalış,birkaçı hariç hepsi gülecektir bu masala.Kızıyoruz bazen M.Kemal'e ama hakkını yememek lazım,seküler eğitim gerçekten çok önemli. |
Alıntı:
İlahiyatçı Bayındır: Gündüz güneşe bağlı olmayan bir varlık Alıntı:
|
Alıntı:
Gerçi işkence bir insanlık suçuydu değil mi? |
Video'yu izledim ama en azindan durustce buldum. Yani allayip pullamadan benim inancim budur diyebilmis bahse konu kisi.. Dogrudur yanlistir soyledikleri tartisilir ama ben bir kisim inanirdan cok daha durustce buldum izahatini..
|
Bin Baaz denen kişi Suudun saray ulemalarından ve zahiri menşeyli vahabilerinden başkası değildir. Açık aramak kastıyla didikleme yapanlar dışında İslam aleminde ciddiye alan kimse yoktur. Ki kaldıki o dünyayı dahi görüp tanıma şansına sahip olmayan kör bir insandı. Hem kaldıki kuran işi ehline vermeyi salıkverir, öğütler. Haliyle bu konuda konuşmak ziyadesiyle bilim adamlarının işidir. Kaldı ki zekeriyya beyaz- ismail nacar ayarında şarlatan tiplerin reyting amaçlı konuşturulması ayarında bir videoyu burda meziyetmiş gibi ele alıp islama laf atmak sizi gülünç hale koyuyor. Batı dünyası bilim adamlarını bir bir astığı dönemlerde müslüman bilginler dünyanın yörüngesini hesaplayıp eksen eğikliğini ortaya koyabiliyordu. Biraz ibsaf ehli olanlar cımbızcılıkla mutlu olmayı bırakıp islam bilginlerinin o dönemde ulaştıkları seviyeyi araştırsınlar. Bu size birinci ev ödevi olsun. İkinci ev ödevi de Kuranda dünyanın düz olduğunu veya güneşten büyük olduğunu veya güneşin dünya etrafında döndüğünü söyleyen ayeti bulun getirin. Bunu yapmazsanız maalesef iftiracılık sizin etiketiniz olacaktır. Ama dileyen yasin suresindegüneş ve ay için yörüngeden sözedildiğini öğrenebilir güneşin ve ayın birer yörüngesinin olması ve yörüngesel hareketliliğin bizatihi kendisi daireseldir. Esasen kuran ne astronomi nede fizik, kimya, biyoloji, tarih kitabı değildir. Haliyle beşeri ilim kitaplarınınusulünde ele alınmamış olması onun bizatihi başlıbaşına bir usulü ve konumu olduğundandır. O Allahın eseridir ve bir benzeri daha olmayan başlıca bir uslubu, başlıca bir tasnifi, mecaz ve sembolik dünyası, başlıca bir gayesi ilh. olan bir eserdir. Ona beşeri bir esere gider gibi giden gittiği şeyi , görmek istediğini cımbızlar, teslimiyyet için giden de iman edeceği hakikati bulur. Bu kadar basittir.İllada kuranın kozmik yaklaşımını kendi dar kafalarına benzetmek isteyen varsa buyursun galile den kopernikten, macellandan daha önce yaşayan El- Biruni' ye baksın da utansın. Dünyanın çapını bile bugünkü oranında bulan Biruniye Avrupalılar Biruni Kuralı olarak iim verirler. Gerçi bu tarz ıvır zıvır konularla uraşmayı sevmem ve konuşmak istemem ama cehalet bazen komik olmaktan da öte eyah eyvah dedirtiyor. Anlaşılan burda eğlence bulduğunu sananlar ömer çelakıl gibi, cübbeli ahmet gibi reyting kuklalarını islamın mümessili olarak görüyorlar. Irakın dandik şov müslümanlarına kadar küçülmeyi bırakında biraz samimiyetle kitap okuyun, ciddi olun, beni güldürmeyin halinize. Bu da 3. ev ödeviniz olsun. Selam.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:13 . |