![]() |
Kuran'da Mantıksal Hatalar
Bu başlığımızda Kur'an'daki mantık hatalarına değineceğiz.
Bu hataların ancak bir insan tarafından yazılan kitapta olabileceğini göstereceğiz. En'am suresinden başlayalım: En'am-151. Kul tealev etlü ma harrame rabbüküm aleyküm ella tüşriku bihı şey'a ve bil valideyni ıhsana ve la taktülu evladeküm min imlak nahnü nerzükuküm ve iyyahüm ve la takrabül fevahışe ma zahera minha ve ma betan ve la taktülün nefselletı harramellahü illa bil hakk zaliküm vessaküm bihı lealleküm ta'kılun Yusuf Ali: Say: come, I will rehearse what Allah hath (really) prohibited you from: join not anything as equal with him; be good to your parents; kill not your children on a plea of want; we provide sustenance for you and for them; come not nigh to shameful deeds, whether open or secret; take not life, which Allah hath made sacred, except by way of justice and law: thus doth He command you, that ye may learn wisdom. Elmalılı: De ki: Rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, sizin de onların da rızkını biz veriyoruz. Kötülüklerin açığına da, gizlisine de yaklaşmayın. Haksız yere Allah'ın haram kıldığı cana kıymayın. Düşünesiniz diye Allah size bunları emretti. Ayette Muhammed, Allah'ın haram kıldıklarını sayıyor tek tek. Haram denince olumsuz cümleler gerekir. "Yalan söyleme", "Hak yeme", "Öldürme", "Anne babaya karşı gelme" gibi.. Ama daha 2. cümlede "Anne babaya iyilik edin" diyor. Yani, haramları, yapılmaması gerekenleri sayarken, farz olanı, yapılması gerekeni yazıyor. Kur'an, tanrı kelamı olsa, böyle hata olur muydu? "Anaya babaya iyilik edin" demez, "Anaya babaya kötülük etmeyin" derdi. |
Wow!Pante konu açmış :P Bu hata bile Allah'la ilgili herşeyi yıkmaya yeter.
Umarım konularının ve yorumlarının devamı gelir hocam :) |
Alıntı:
Muhammed elinde kiliciyla dolasiyordu ise, nedeni allahin "oldur" dedikleri icinmis. |
Alıntı:
Hadi bakalım diyorum artık. Halep ordaysa Arşın burda. :) |
Panteyi 5 sene öncesinden tanıyorum. bir islami forumda yazışırdık ve pante ile hep tartışırdım. bir gün çok farklı bir olay meydana geldi recmi kabul etmediğim için islamcılar katlimi helal bildiler. benim hakkında deşifre diye sayfa açtılar ve kanımı helal gördüler. pantede orada bana sahip çıktı ve bana şunu ded. sen ki muslumansın hep islamı savunuyorsun sadece bir konuda farklı düşündün adamlar senin kanını helal gördüler bunu iyi düşün dedi ve bende bunu iyi düşündüm.
|
Alıntı:
Bu sitenin senin gibi değerli yazarlara ihtiyacı var,umarım artık burada da takılırsın :) Sevgi ve saygılarımla... Alıntı:
|
tüm kedigilleri çok severim dost :)
|
Alıntı:
Sevgilerimle... :) |
Alıntı:
Hatırladım konuyu. İyi düşünmen hayırlı olmuş. Aramızdaki istisna birkaç gayrimüslim kökenli dışında hepimiz başlangıçta İslam inancına sahiptik. Bir vesileyle aydınlandık. Şimdi aydınlatma zamanı. Sade inanca sahip müslümanlarla işimiz yok. Onların inançlarına saygılıyız. Bizim asıl mücadelemiz dinciler, gerici yobazlar olmalı. Din baskısı yaşatan ve yaşatmak isteyenlere karşıdır gayretimiz. Sevgiler. |
benden de sevgiler pante abi
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:22 . |