![]() |
Çeviri Sorularım
Kur'an'ın kaynaklarıyla ilgili yabancı kaynaklardan bilgi aşırıyorum da bakalım becerebilecek miyim :D Makale çevirileri nedendir bilmem ama film diyaloglarının çevirilerinden daha zor,filmlerin çoğunluğunu rahatça çevirebiliyorum ama iş makaleye gelince...
Bu konuyu açmamdaki amaç çeviremediğim cümlelerle ilgili yardımlarınızı bekliyor oluşumdur.Sorularımı bu başlık altında sormayı hedefliyorum.İlk sorum şu cümle; Alıntı:
Burada benim anlamadığım cümleleri kalınlaştırdım.''Hayyot'un başları ve beyaz ateş üzerindeki siyah ateşle yazılmış Tevrat'' ne demek,anlamadığım noktalar onlar.Çalışmalarım boyunca yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim,zaten uzun zamandır birlikte bir iş yapmadık :) Sevgilerimle... |
El atalim efem;
Yalniz kaynak nerden? Hristiyan kaynagi mi? Yahudi kaynagi mi? Yoksa malum kitap mi? Baslangicta, cennet ve yer'in yaratilmasindan 2000 yil once, 7 sey yaratilmisti. (gok degil oradaki) Torah, beyaz ates ustunde siyah atesle yazilmisti ve tanrinin kucaginda uzanmaktaydi. Tanrisal taht, cennette dikildi(insa edildi) ve sonradan Hayyot'un kafasi/basi uzerindeydi. Cennet tanrinin saginda, cehennem solunda, goksel tapinak ise tam onundeydi. Tanri, altar'in ustunde, oyulmus (yazili) Mesih adiyla, taki yapiyordu ve bir ses, bagirarak "Donun! Siz adam ogullari" diyerek agliyordu. Insan ogullari olamaz, zira hristiyanlikta boyle bir ayrim vardir inanc olarak, musevilikte yoktur. Hayyot yahudi inancinda melektir. (birden fazla basi yok. Onun basi diyor, s takisini o yuzden kullaniyor. Dark's body gibi dusun.) Beyaz ates uzerine siyah ates, yahudi inanci geregidir. Karanlik, aydinliktan cikarilmistir cunku. Esirgemeyiz efendim nicin esirgeyelim yardimlarimizi. :) |
Alıntı:
http://www.answering-islam.org/Books/Legends/index.htm Bence tamamıyla çevrilmesi gerek. Ben onu bilerek gök olarak aldım çünkü yeryüzü ve göklerin yaratılmasından önce Tanrının bulunduğu yerde yaratılmış bu 7 şey.Zaten bu 7 şey içinde Cennet de var.Ayrıca Tanrısal taht da cennette. Alıntı:
Alıntı:
Haklısın adamoğulları daha doğru. Alıntı:
Alıntı:
Tekrar teşekkür ederim dostum,bir de şunları çözersek tam kral olacak :) Sevgilerimle... |
Sevgili Hocalarım;
Çözemediğim birkaç cümle için yardım isteyecektim,yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim :) Süleyman'ın kalbi şarap ile neşelendiği bir zaman,kara hayvanlarına,göğün kuşlarına,yüryüzünde sürünen sürüngenlere,yukarıdaki şeytanlarla cinlere to be brought, that they might dance around him, in order that all the kings waiting upon him might behold his grandeur emirler verdi. Tamamı şöyle; Alıntı:
Bunu sadece kontrol etmenizi rica edeceğim; Efendim eğer istersen,uşağın,kuşağımı bağlasın(Sebe'ye mesaj iletmek için kağıdın koyulacağı kese),Sebe'deki Kitor kalesine doğru yola çıkayım ve krallarını zincirlere,soylularını demir halkalara vurayım ve onları senin huzuruna getireyim. Bunu söyleyen bir kuş olunca insan şüpheleniyor,bence doğru ama tam emin olmak istiyorum.İngilizce cümle şu; Alıntı:
Bir de şu; Alıntı:
''Yüce ve Kutsal olan bana yeryüzündeki hayvanları kontrol etme yetkisi verdi...'' Bir de şu; Alıntı:
Alıntı:
Sevgilerimle... |
Alıntı:
Süleyman'ın huzuna gitmediler daha,elçiler Kraliçe'nin yanına geldiğinde Krailçe elçiyi Süleyman sanıyor ve muhabbet ondan doğuyor. Son çevirim şöyledir; Alıntı:
Hayır değilim,ben onun için her zaman hazır bulunan hizmetkarıyım. Neyse işte böyle,burası çözüldü :) Diğerleriyle ilgili fikir belirtirseniz sevinirim,özellikle ilk verdiğimi :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
http://65.18.198.4/forumlar/showthread.php?t=27667 |
Dostum çevirimi aşağıdaki gibi düzelttim.
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Kontrol edip içimi rahatlattığın için tekrar teşekkürler. Sevgilerimle... |
Rica ederim dostum. Hallediyorum.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:16 . |