![]() |
acil yardim
Kuranda dinden dönenin öldürülmesini emreden ayet numarasini bilen varmi?.Dünden beri ariyorum bulamiyorum.
Sohbetdeyiz ve acil lazim.simdiden tesekkürler |
Nisa suresi
88 Size ne oluyor da münafıklar hakkında iki gruba ayrıldınız? Allah, onları yaptıkları işlerden dolayı baş aşağı ederek eski konumlarına (küfre) döndürmüştür. Allah’ın saptırdığını yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah kimi saptırırsa, sen onun için asla bir çıkış yolu bulamazsın. 89 Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse, onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı. Bahsettiğiniz ayetler bunlar mı? |
Hayir idontneedagod genede tesekkürler,iranda din degistireni aradigim ayete göre yargiliyor ve idam ediyorlar ama bu ayetin nosunu hatirlayamiyorum burda almanlarla sohbet ediyoruz ve birden lazim oldu,aradigim ayet din degistireni yargiliyor,tesekkürler
|
Alıntı:
Almanca konuşuyorsanız arkadaşların için bir kaç tane Almanca ayet vereyim: „Diejenigen, die an Gott nicht glauben, nachdem sie gläubig waren…nein, diejenigen, die (frei und ungezwungen) dem Unglauben in sich Raum geben, über die kommt Gottes Zorn (w. Zorn von Gott) und sie haben (dereinst) eine gewaltige Strafe zu erwarten." – Sure 16, Vers 106: Übersetzung: Rudi Paret Ama yukarıdaki ayette öldürün demiyor. „Wie sollte Gott Leute rechtleiten, die ungläubig geworden sind, nachdem sie gläubig waren, und (nachdem sie) bezeugt haben, daß der Gesandte (Gottes und seine Botschaft) wahr ist, und (nachdem sie) die klaren Beweise erhalten haben!…Ihr Lohn besteht darin, daß der Fluch Gottes und der Engel und der Menschen insgesamt auf ihnen liegt…" – Sure 3, Vers 86–91: Übersetzung: Rudi Paret Burada da yukarıdaki ayette olduğu gibi Allah'ın gazabı dinden çıkanların üstündedir diyor ve sadece öbür dünyadaki cezasına değiniliyor.. En iyisi sana Almanca Vikipedi adresini vereyim, orada konu ele alınmış: http://de.wikipedia.org/wiki/Apostas...r_Koranexegese |
Diyanet'in konu ile ilgili görüşü sana yardımcı olur arkadaşım;
http://www.diyanet.gov.tr/yayin/basi...sayfa=16&yid=4 |
Diyanet işlerinin İRTİDAT konulu yazısı yardımcı olabilir.
|
Linkler için teşekkürler, güzel bir şekilde objektif olarak durumu anlatmış diyanet yazısı..
|
Yardim icin ayri ayri tesekkürler,demekki ben yanilmisim,ayet deyil hadismis.saygilar
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:03 . |