![]() |
Hangi Din Daha iyi ?
Dev Gezegen araştırmalarıma biraz ara verdim. Bilgimi arttırmak için dinleri araştırmaya karar verdim.
Sizce hangisi daha iyidir ? Yani ilk önce hangisini araştırmaya başlıyım ? Belki atalarımızın yaşadığı Dev gezegen hakkında bilgiler bulabilirim diye soruyorum. Hristiyanlık ? İslam ? Yahudilik ? Budizm ? |
Re: Hangi Din Daha iyi ?
Sevgili Oğuzhan,
Benden sana bir büyük tavsiyesi. Yanlış anlama yaş olarak büyüklükten bahsediyorum. Ne de olsa sana göre daha deneyimliyim. Eğer amacın bilgilenmekse araştır. Yok ben bunlardan birini seçeceğim diyorsan al birini vur ötekine. Gerçi Budizmi biraz onların dışında tutuyorum. Bence insancıl yönü olan bir din. En azında tanrı yok bu dinde. İkincisi. Dev gezegeni ne yapacaksın. Sen asıl bu gezegene bak. Hele bu gezegende insanlık olarak sorunlarımızı bir çözelim ondan sonra dev gezegene yönelelim. Tabi bulabilirsek... :) Bak ben otuz yıldır dinsiz olarak yaşıyorum. Benim gibi milyonlarca insan da yaşıyor. Demek ki din olmadan da yaşanılabiliniyor. Benim yaşam felsefem özgüven üzerine kurulu. İnsan olarak kendi gücümün farkındayım. Benim yaptığım sadece bu gücü harekete geçirmek. Bu gücü harekete geçirdiğin zaman inanki dine gereksinimin kalmayacaktır.Sevgilerimle... |
Değerli Oğuzhan; En iyi din diye bir şey yoktur.En iyi şey BİLİM dir.Gerçi MANHATTAN projesi sonrası Hiroşima,Nagazaki gibi büyük bir ayıbı olsa da,Atom,Hidrojen,Nötron gibi İNSANLIĞI iki dakikada yok edecek canavarları İNSANLIĞA hediye etmişse de,İNSANLIĞA harcanması gereken büyük paraları buralara harcasalar da,çok önemli olmayan Ebola ve benzeri virüs üretimlerini devletlere sağlasa da yinede en iyisi bu BİLİM dir canım kardeşim. Almanya 2.Dünya savaşında toplama kamplarında bir çok insanı bilimin yardımı ile İNSAN ların yağlarından sabun ve derilerini dövmek sureti ile parşömen gibi önemli kullanım malzemelerine çevirmişlerse de. http://www.kurtulus-online.com/www/k...00004/302.html Öyle ÖZGÜVEN sağlar ki; Amerika ve Rusya gibi diğer büyük devlet başkanları kendilerine olan özgüvenleri dolayısı ile bu BİLİM in icadı olan Nükleer başlıklı ve konveksiyonel silahlarda azaltma değil arttırmaya gitmişlerdir. mi acaba ? Ama ufak bir kusuru vardır ki;Her türlü ÖNYARGI ya karşıdır,TABU ya karşıdır.Ama kendi TABU suna yaklaşılmaması gibi bir önyargı taşır. Eh o kadar kusur kadı kızında da bulunur. Dolayısı ile inanılmaz Çok demokratiktir. Her ne kadar Sevgili Einstein:http://tr.wikiquote.org/wiki/Albert_Einstein "Hayatı yaşamanın iki yolu vardır: Biri hiçbirşeyin mucize olmadığını düşünmek, diğeri herşeyin mucize olduğunu düşünmek." demişse de aslolan: "Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır. Ama sahip olduğumuz en değerli şey odur." budur. Senin duyguların yok salt maddesin sen.Dolayısı ile en iyi şey BİLİM dir canım kardeşim. |
Sevgili Psikokemoterapi,
Avlanmak için ilk taş baltayı kullanan insansı bilim adamı mıydı? Bu taş baltayı avlanma dışında da kullanmayı düşünen -yandaki kabileye girişmek gibi kullanım alanlarından bahsediyorum- ilk insansı bilim adamı mıydı peki? "Uranyum'un izopuna bir tane nötron gönderirsen bu izotop bölünür ve 2 nötronla birlikte büyük bir enerji de ortaya çıkar" diyen bir bilim adamı idi. "Peki biz bu kadar enerjiyi insan eritmekte kullanabilir miyiz?" diyen de bilim insanları mıydı? neutrino |
Sevgili Neutrino; Her türlü iyilikte,kötülükte YAFTA ya bakmaksızın İNSAN dan ortaya çıkar. Sorun;kötülüğü din yapar iyiliği bilim le hallolsa ne hoş olacak. Sorunun çözümü;İNSAN ın yaftası ne olursa olsun düzelmesinde yatıyor. O tu kaka,ben cici de değil. |
Sevgili Oguzhan
Ataların dinini araştırmak istiyorsan, zaten şu anda var olan dinlerde atalarımızın atalarının dini. İnsanlar değişir, yüzyıllar geçer, tabular ise kabuk bağlar kabuk atar. Deri değişen yılan gibi. Ha hayır ben ataların atalarının ataların dinini istiyorum diyorsan, öyle bir din yoktur. Tarihi Atalar bin yıllarla ifade edilirsede, ataların ataları yüz bin yıllarla ifade edilmektedir. Kısaca Adem de dinde dünkü çocuktur, çünkü o binyıllar ile ifade edilen efsanelere dayanır. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:54 . |