![]() |
Dinlediğiniz Parçalar
Başlığı müzik olarak açmış bulunmaktayım.Sanat müziğinden birkaç güzel şarkı sözü göndereceğim.Sizlerde katkı yaparsanız sevinirim.
Saygılar.. Makam: Nihâvend Usûl : Düyek Beste: Şekip Ayhan Özışık Güfte: Şekip Ayhan Özışık Ellerim böyle boş, boş mu kalacaktı? Gözümde hep böyle yaş, yaş mı kalacaktı? Aramızda sıra dağlar, dağlar mı olacaktı? Üzülme sen meleğim, gün olur kavuşuruz Ecel ayırsa bile mahşerde buluşuruz Biz de mi böyle, böyle olacaktık? Bu en güzel çağda yas mı tutacaktık? Aramızda sıra dağlar, dağlar mı olacaktı? Üzülme sen meleğim, gün olur kavuşuruz Ecel ayırsa bile mahşerde buluşuruz. Makam: Muhayyerkürdî Usûl: - Beste: Selim Öztaş Güfte: - İnan ki ağlamadım, hüzünlüyüm sadece Gözlerimdeki nemler, çiğ gibi yağar böyle her gece Guz gunleri gibiyim, hiç bahar yaşamadım Ya sevmeyi bilmedim yıllarca, ya sevince geç kaldım Şimdi delicesine sevmek istesem bile Sonbahar sisi çökmüş üstüme, sevincim buruk yine Böyle olmayacak en iyisi ben site adresini vereyim,sanat müziği sevenler ziyaret edebilirler. http://tsm.fisek.com.tr/alfabe.php Not:Akşamları 21:30 gibi (yanlış hatırlamıyorsam) TRT-4'de sanat müziği programları var tavsiye ederim. |
Re: MÜZİK
Teşekkürler Billur.TSM,özellikle Zeki Müren'e bayılırım.
|
Makam: Kürdili-Hicâzkâr
Usûl : Semâi Beste: Avni Anıl Güfte: Şahin Çandır Öyle dudak büküp hor gözle bakma Bırak küçük dağlar yerinde dursun Çoktan unuturdum ben seni, çoktan Ah bu şarkıların gözü kör olsun Güzelsen güzelsin, yok mu benzerin? Goncadır ilk hâli bütün güllerin Aklımda kalmazdı yüzün, ellerin Ah bu şarkıların gözü kör olsun Bir gülüşün var ki, kaş çatar gibi En sıcak sözlerin azarlar gibi Hiç bağlanır mıydım çocuklar gibi? Ah bu şarkıların gözü kör olsun Sonunda tuz bastım gönül yarama Nice dağlar koydun, nice, arama Seni terkedip de gitmek var ama Ah bu şarkıların gözü kör olsun Birşey değil Hiramusta :lol: |
Makam: Segah
Usul: Curcuna Beste:Hacı Arif Bey Güfte: ? Olmaz ilaç sine-i sad pareme Çare bulunmaz bilirim yareme Baksa tabip anı cihan çareme Çare bulunmaz bilirim yareme Kastediyor tir-i müjen canıma Gözleri en son girecek kanıma Şerhedemem halimi cananıma Çare bulunmaz bilirim yareme… (www.turkmusikisi.com/arsiv/2026.jpg) Yav biz böyle Arapça, Farsça yazıyoruz ayıp olmasın! Haklı olarak şimdi birileri çıkıp da vay goygoycular derse diye uyarayım da!!! Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
Halk müziğimizde unutmayalım bu arada :)
DAM ÜSTÜNDE ÇUL SERER Dam Üstüne Çul Serer Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Bilmem Bu Kimi Sever Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Bunun Bir Sevdiği Var Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Günde On Çeşit Geyer Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Onu Bana Verseler Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Cihana Bildirseler Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Gitsem Yarin Yanına Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Sabahtan Öldürseler Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Ağ Daşı Kaldırsalar Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Yılanı Öldürseler Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Küçükten Yar Seveni Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Cennete Gönderseler Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Kaynak: Ali Kızıltuğ |
Ben de sevdiğim bir türkünün sözünü yazayım bari.
Acem Gızı Kırşehir-Çekiç Ali-Osman Özdenkçi Çırpınıp Da Şan Ovaya Çıkınca Eğlen Şan Ovada Gal Acem Gızı. Uğrun Uğrun Gaş Altından Bakınca Can Telef Ediyor Gül Acem Gızı. Seni Seven Oğlan Neylesin Malı, Yumdukça Gözünden Döker Mercanı. Burun Fındık Ağzı Gahve Fincanı, Şeker Mi, Şerbet Mi Bal Acem Gızı. |
-DÖNÜLMEZ AKŞAMIN UFKUNDAYIZ-
Dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç Bu son fasıldır ey ömrüm nasıl geçersen geç Cihana bir daha gelmek hayal edilse bile Avunmak istemeyiz böyle bir teselliyle Aah geniş kanatları boşlukta simsiyah açılan ve arkasında güneş doğmayan büyük kapıdan Geçince başlayacak bitmeyen sükunlu gece Gruba karşı bu son bahçelerde keyfince Ya şevk içinde harap ol ya aşk içinde gönül Ya lale açmalıdır göğsümüzde yahut gül Aah dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç Güfte: Y. Kemal Beyatlı, Beste: M. Nurettin Selçuk, Makam: Segah Eh bizdende dönülmez akşamın ufku..Saygılar.ilge |
Deymen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme
Ben Bir Selvi Boylu Yardan Ayrıldım Evvel Bağban İdim Dostun Bağında Talan Vurdu Ayva Nardan Ayrıldım Kumru Gibi Gökyüzünde Dönende Baykuş Gibi Viran Yurda Konanda Çok Ağladım Ferhat Gibi Çöllerde Şirin Gibi Zülf-ü Yardan Ayrıldım * Tokat-Abbas Öz-Mehmet Erenler |
Şair olmasına iyi şairim
* * * * *iyi şiiri ayak sesinden tanırım * * * * *ne zaman bir türkü duysam * * * * *şairliğimden utanırım. * * * * şairin ismini hatırlayamadım :roll: |
Yarim İstanbul’u Mesken Mi Tuttun
Kayseri-Ahmet Gazi Ayhan-Ahmet Gazi Ayhan Yarim İstanbul’u Mesken Mi Tuttun, Gördün Güzelleri Beni Unuttun, Sılaya Gelmeye Yemin Mi Ettin. Gayri Dayanacak Özüm Kalmadı, Mektuba Yazacak Sözüm Kalmadı. Yarim Sen Gideli Yedi Yıl Oldu, Diktiğin Fidanlar Meyveye Geldi, Seninle Gidenler Sılaya Döndü. Gayri Dayanacak Özüm Kalmadı, Gençlik Elden Uçtu Gitti, Gelmene Lüzum Kalmadı |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:43 . |