![]() |
Din hanesi artık boş
http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber...haberID=263698
Nüfus cüzdanlarındaki din hanesi, isteğe bağlı olarak boş bırakılabilecek. Nüfus Hizmetleri Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. |
Re: Din hanesi artık boş
bu harika müüjde için teşekkür ederim :)
|
Sn. Billur,
Bu bölümün boş olması yetmez. Bu bölümün olmaması gerekiyor. İnsanın inancının ne olduğu, olup olmadığı hiç kimseyi ilgilendirmemesi lazım. Lazım da bundan kim anlar? Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
mhmmd benden önce önce yazmış.
Bu hanenin içinin boşaltılması değil, tamamen kaldırılması asıl yapılması gerekendi. Genç arkadaşlarımız belki henüz farkında değiller ama yaşam boyu kimliğinizin bir örneği ya da kopyası sürekli istenir. Burada yapılmış olan, "o haneyi boş bırakmak istiyorum" şeklinde bir beyanla boşaltılması. Varsayılan olarak o hane yine dolu yani. O hanenin boş olduğu bir kimlikte, bu işlemin bir talep üzerine yapıldığı belli olur. En güzel özeti mhmmd yapmış zaten. Alıntı:
|
Nüfus cüzdanlarındaki din hanesi, isteğe bağlı olarak boş bırakılabilecek. Nüfus Hizmetleri Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
İsteğe bağlı olarak boş bırakılacak ? Mesala işe gireceksiniz, eminimki bundan sonra fotokopide din hanesi olan bölümde özellikle istenir.(gerçi önlü arkalı istenir bu). İsteğe bağlı olarak..... Eski hali bence bu halinden daha iyidir en azından insanı bir kağıt parçasındaki iki kelime için iki ara bir derede bırakmaz. Nüfus cüzdanında yazan haneler neyi kanıtlar ki? Bir tanımlama bilgisidir o, mesala benim adım, soyadım vs, orada yazdığı için değil, benim adım ondan evvel konmuş olduğu içindir... Din hanesi, oda sonradan kazanılan bir şeydir, yani cüzdanda din hanesinin olması mantığa aykırıdır, 3 günlük bir bebeğin hangi dini tercih edeceğini bir tanıtım bilgisi nasıl ifade edebilir? Helede böyle bir şey nasıl dayanak olabilir?! Bir gün terzinin oğlu terzi değilde matematik mühendisi olmayıda öğrenecektir.... İnsan iradesinin önemi kağıtlardaki tanımlardan daha önemli olacaktır. Ama görülüyor ki henüz bugün o gün değildir. |
Pratikte hiç bir faydası olmayan bir kanun için yine uğraşmış bizim TBMM'miz.
Verdikleri mesaiye yazık. Amaç ise belli. Fişlemeden duramıyoruz kimseyi. Fişlerin boş veya kırmızı olması farketmiyor. |
K.C. ben de tam aynı şeyi söyleyecektim... AKP uğraşmış ama boşa uğraşmış. Bence kimse gidip nüfus cüzdanındaki din hanesini boş bırakma imkanından yararlanmak için dilekçe vermekle falan uğraşmaz.
|
Laik bir ulkenin kimlik kartinda *din hanesi diye birsey olmamali. Kanada huviyetinde boyle bir hane yok. Avrupa ulkelerindeki kimliklerde var mi? Bilenler lutfen aciklasin.
|
Ben de arkadaşlara katılıyorum.Kimse kolay kolay gidip bu hanenin
boş bırakılması için başvuru yapmaz.Bunu yapmak zimmen dinsizim anlamına geleceği için bunu deklare etmeyi çok az kişi isteyecektir diye düşünüyorum. |
Alıntı:
Zor değil. Biz ailecek din hanesini boşalttırdık. Yurtdışındakilere ufak bir tiyö... Konsoloslukta o haneye DİNSİZ yazdırmaya kalkarsanız sorun oluyor. Yazamıyorlar. Galiba nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Dinsizin kodu 66 ymış onu sisteme girdiklerinde din hanesinde ince bir tire işareti çıkıyor. Öyle gidip 'Bana Budist yazın, bana ateist yazın, deist yazın' olmuyor. Kodunuz 66 kısaca. Eh bu kanunu çıkarmak da islamcı Akepe ye nasib oldu ya, üzerlerindeki baskıyı bi hesabediverin artık. l |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:22 . |