![]() |
Evcil hayvan ve balık besleyenler
Dostlar herhangi bir hayvan var mı beslediğiniz? Bende güvercin ve balıklar var.
|
Cocuk;ar kucukken guppie denilen minik baliklar vardi, bunlar yumurtalarini karninda tasiyip doguran bir cins balik. Daha sonra bir papagan aldim,(simdi anneme verdim , cok iyi arkadaslik ediyor ona) En son olarak, kucuk oglum Taiwan'dan geri donerken, bir Taiwanli kiz ve iki kopek getirdi. Su anda iki kucuk kopek dolasiyor evimizin dort kosesinde :)
|
Alıntı:
http://godfather-angel.blogspot.com/2011/02/guppy-fish.html |
Ailemin evinde kocaman bir akvaryum ve envai çeşit balık var.
Kanarya da var bir tane. Sürekli kaçtığı için yenilerini alıyorlar hep. |
Eskiden köpek besliyorduk.Vermek zorunda kaldık maalesef.
|
Ben de dört sene önce yavru olarak bakımını üstlendiğim ankara kedisiyle yaşıyorum, kulakları duymadığı için evin her tarafında yaşayan bir canlı görme eğiliminde, öyle ki evde kimse olmadığı zamanlarda kendine bir sığınak bile yapmış durumda, kulaklarının duymaması beni ona daha da çok bağlıyor diyebilirim, çünkü öyle davranışlar sergiliyor ki kedi olduğunu unuttuğunuz anda insan modeli devreye giriyor, kızgınlığını, oyuncu özelliğini, çaresizliğini, sevgisini paylaşmasını sonuna kadar kullanan bir canlı, çevremizde gördüğümüz birçok insan modelinden çok daha zeki olduğunu söyleyebilirim, çünkü işitme güdüsü olmadığı için gözlemciliğe vurmuş işi tamamen :)
|
Çocukluğumdan beri normal olarak(bana göre), koyun, sığır, köpek, kedi, tavuk, kaz, ördek, bıldırcın, keklik,balık, tarla faresi, kertenkele, yılan, kurbağa, saka, güvercin, muhabbet, örümcek baktım, besledim yada beslemeye çalıştım. Özellikle yılan ve kurbağa konusunda annemin gazabı galip geldi. Kertenkele ve fare vede örümcek denemelerim hayvancağızların perişanlığı ile son buldu. Diğerlerini bir kenara koyarsak, bir gözü kör ve omuriliği zedelenmiş dengesini sağlayamayan kedimizin bizimle büyümesini, onu çok sevip özenle baktığımızı, babamın gizlice götürüp attığını öğrenince çaresizce onu arayışımızı sokaklarda ablamla ağlayarak hiç unutamam.
Biz büyüdük ve kirlendi dünya. şimdilik saygımla gittim... |
Envai çeşit canlıdan sonra, sokakta karşımıza çıkan ve bir anda kızımın omzuna atlayıp saçlarının arasında gizlenmeye çalışan, bir yumruğumuzdan büyük olmayan ama şimdi kuzu kıvamına gelmiş, kendini insan sanan, sevindiğinde mırlayan kızdığında küfür edercesine söylenen camış mı camış bir kedi osmanımız var.:)
|
Kedim vardı. Öldü. Yerini dolduracak başka bir kedi de istemedim. Bomboş şimdi ev :(
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:49 . |