Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Alkol yasağını bir de İhsan Eliaçık'tan dinleyin... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32066)

xcan 08-06-2013 08:37

Alkol yasağını bir de İhsan Eliaçık'tan dinleyin...

Alkol yasağını bir de İhsan Eliaçık'tan dinleyin...

http://www.gazeteciler.com/data/news...untitled-3.jpg Haber

İhsan Eliaçık bu defa hem Atatürkçüleri hem de dindarları kızdıracak. Bakın Eliaçık ne önerdi!

İNTERNETHABER.COM
Antikapitalist Müslümanlar olarak tanımlanan grubunun içinde yer alan yazar İhsan Eliaçık Twitter'dan öyle bir açıklamlar yaptı ki bu defa hem Atatürkçüleri hem de dindarları kızdıracak cinsten.
Farklı çıkışlarıyla sık sık gündeme gelen Eliaçık, bu defa da anayasalardaki kişileri koruma kanunlarını eleştirdi ve Sevan Nişanyan ile Fazıl Say'a destek çıktı. Eliaçık devletin dini değerlere hakarete ceza verilemeyeceğini Kur'an'ı Kerim'de yer alan bir ayetle savundu.
"Allah ve Peygamberlerinin devletlerin ve hükümetlerin korumalarına ihtiyacı yoktur. Gölge etmesinler başka ihsan istemez" diyen Eliaçık insanların dini değerlere hakaret ettiğinde devletin ceza veremeyeceğini Nisa suresindeki 140'ıncı ayetindenörnek gösterdi.
Nisa suresindeki "Allah'ın ayetlerinin inkar edildiğini ve alay edildiğini işittiğiniz zaman başka bir konuya geçene kadar orada oturmayın" ayetini yazan Eliaçık hükümete de bir çağrıda bulundu.
Eliaçık devletin dini değerleri korumaya çok meraklı ise faizi yasaklamasını bankaları kapatmasını isteyerek "İkiyüzlülüğü bırakın dürüst olun" diye seslendi.
Eliaçık devlet zoruyla koruma kanunlarının yanlışlığını ifade ederek "Atatürk'ü koruma kanunu, Allah'ı ve Peygamberi koruma (TCK. 216. mad.) vs. kaldırılmadır" dedi.
Alıntı
http://www.gazeteciler.com/gundem/al...in-66622h.html

ALKA 08-06-2013 09:46

Doğru demiş adam, kalemine sağlık..

http://ateistcanavar.files.wordpress...ik-twitter.jpg

Psiko 08-06-2013 11:55

Hakikaten ilginçtir.
Ahzab 59 da "Örtünme emri" var.
Bu örtünmeyi sağlaması söylenilen "Cilbab" denen şey ortada yok.
Nur 31 de "Göğüs frikiği" diye tanımlanan bölgenin kapatılma emri var.
Bu bölgenin örtülmesi amir hükmü ortada iken,
olmayan bir "Başörtü"sü türetilmiş.

"Haram" denilen kelime Arapça olup Kur'anda bir çok yerde geçerken,
İçki ve kumar adına
"Bıraktınız değil mi ? Vazgeçtiniz değil mi ?"
ifadeleri var
ancak,
Hadis marifeti ile İçki için "Haram" türetilmiş.
Oysa "Riba" yani bizim bugün faiz dediğimiz şey Kur'anda,
Güneş kadar açık "HARAM" diye anılıyor,
ama ne yazık ve hazin ki ortalık faizden geçilmiyor.

İhsan bey merak ediyor mu bilemem ama şahsım bu insanların neye inandığını acaip merak ediyorum.

Ahlaksız 08-06-2013 15:18

İhsan Eliaçık'ta dürüst olsun ve İslam dininin gerçek yüzünü insanlara anlatsın..İslam dinini kendince yorumlayarak ehli bidat olduğunun farkında değil kendisi..Muhammed kendisi hakkında şiir yazanları katlettirebiliyorsa,müslümanlarda aynı yolda devam etmeliler..İslam dininde insanların serbestçe konuşması filan olamaz..Bu gerçekleri anlatsın insanlara..Yalan söylemesin,insanlara İslam'ı güzel bir dinmiş gibi göstermeye çalışmasın..
Dürüst olan Turan dursun gibi adamlardır..İhsan Eliaçık gibiler yalancılardır..İnsanların gözünün içine baka baka yalan söylüyor bunlar..

Dinsiz arkadaşlarım bu ehli bidattan olan kimselere sempati ile yaklaşmasınlar..El kaideye mensup bir müslüman,İhsan Eliaçık'tan bin kat daha dürüsttür..!

Neva 08-06-2013 19:41

Alıntı:

NOLAN´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 484685)
İhsan Eliaçık'ta dürüst olsun ve İslam dininin gerçek yüzünü insanlara anlatsın..İslam dinini kendince yorumlayarak ehli bidat olduğunun farkında değil kendisi..Muhammed kendisi hakkında şiir yazanları katlettirebiliyorsa,müslümanlarda aynı yolda devam etmeliler..İslam dininde insanların serbestçe konuşması filan olamaz..Bu gerçekleri anlatsın insanlara..Yalan söylemesin,insanlara İslam'ı güzel bir dinmiş gibi göstermeye çalışmasın..
Dürüst olan Turan dursun gibi adamlardır..İhsan Eliaçık gibiler yalancılardır..İnsanların gözünün içine baka baka yalan söylüyor bunlar..

Dinsiz arkadaşlarım bu ehli bidattan olan kimselere sempati ile yaklaşmasınlar..El kaideye mensup bir müslüman,İhsan Eliaçık'tan bin kat daha dürüsttür..!

Nasil yani, illa ki IHL'ler gibi mi dusunsun baksin olaylara, kendi iman ettigi kitabina vs, siz hatirladigimiz kadariyla IHL kokenliydiniz degil mi?

Ehli bidat olduguna kim karar veriyor?

Ahlaksız 08-06-2013 19:55

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 484711)
Nasil yani, illa ki IHL'ler gibi mi dusunsun baksin olaylara, kendi iman ettigi kitabina vs, siz hatirladigimiz kadariyla IHL kokenliydiniz degil mi?

Ehli bidat olduguna kim karar veriyor?

Ben karar veriyorum:)
Mesela;Fazıl say konuşsun demiş..Hayır efendim konuşamaz..Böyle bir şeye İslam izin vermez..Kendince yeni bir din yaratmaya çalışmasın bu müslüman..

Neva 08-06-2013 19:57

Alıntı:

NOLAN´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 484714)
Ben karar veriyorum:)
Mesela;Fazıl say konuşsun demiş..Hayır efendim konuşamaz..Böyle bir şeye İslam izin vermez..Kendince yeni bir din yaratmaya çalışmasın bu müslüman..

Siz kimsiniz? Tanri mi? Yoksa Tanri'liga soyunmayi mi seviyorsunuz?

Klasik musluman tavridir bu tavir zira. "Ben dedim oldu mantigi"

Ahlaksız 08-06-2013 20:00

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 484715)
Siz kimsiniz? Tanri mi? Yoksa Tanri'liga soyunmayi mi seviyorsunuz?

Klasik musluman tavridir bu tavir zira. "Ben dedim oldu mantigi"

İslam kaideleri bellidir sn.Neva..Ben bir tarafımdan uydurupta bu adama ehli bidat demedim..

xcan 08-06-2013 20:15

Alıntı:

NOLAN´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 484719)
İslam kaideleri bellidir sn.Neva..Ben bir tarafımdan uydurupta bu adama ehli bidat demedim..

Sevgili NOLAN
Karşımı çıkmak istiyorsunuz.?
Kurandan gösterdiği ayetin zıddı bir ayetmi var elinizde
?:Onu gösterirsiniz olur biter.
Kişiselleştirmeniz çok hatalı.
Bu halkın içinde her soydan her boydan insan var ve olacaktırda.
Saldırganlığınızın sebebi hem müslüman hemde eylemci olmasımı.?
İşte bu ayıp kaçıyor az biraz saygılar.

ALKA 08-06-2013 20:41

Ateist bir birey olarak Müslümandan çok Müslüman olmak.. :)

İslam'ın ne dediğini biliyoruz herhalde, bir yorum meselesidir. İslam'ı doğru yorumlayabilienler mi olmuş? Kim kendisi için ben İslam'ı en doğru yorumlayan kişiyim diyebilir? Doğası gereği İslam'ı farklı yorumlayanlar hep olacaktır ve yorumlama şekli değiştikçe kendisini yenlieyebilecek ve daha human hale gelecektir.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:51 .