Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Yeni Üyeler (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Herkese selam (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3235)

Nobel 07-12-2006 04:30

Herkese selam

Merhaba,
Athétürk dernegin baskini olarak aranizdayim. Türkçem için özür dilerim. Ailem Fransaya 9 yasindaykem yerlesti. Ve yillar geçerken türkçem bozuldu. Ama insan kökünü unutmaz ve türk kültürümü yeniden tanimaya ve sevmeye basladim.
Ilk önce sizi tebrik ederim. Sitenizde çok ögrendim ve hâlâ ögreniyorum.

Aurel yazdigi gibi, dernegimizi yeni kurduk ve temmuz 2006'da çalistik. Üyelerimiz Fransada yasayan türkler ve fransizlardir.
Bildiginiz gibi, yıllarca uğraşıp girmeye çalıştığımız AB Türkiyeye dürüst davranmiyor. Bütün avrupa medyalari, özellikle Fransadaki, Türkiyeden çok çok bahsediyorlar. Fransizlar türkleri nasil görüyorlar ? Üzgünüm, ama imajimiz çok kötü. Ve bunun sebebi, ilk önce avrupadaki medyalar ve türk devletidir. Türkiyeye ve türklere karsi önyargilar çoktur. Fransizlar için türk = müslüman = aşırı dindarlar. Yani devlet laïk olabilir, onlar için türkler laïk degiller. Ve bütün medyalar bu sifreyi yaziyorlar: türklerin %99u müslümandir diyorlar. Türk müslüman bile bu yalana karsi çikmasi lazim, laikse tabi ki. Cünkü fransizlar ve avrupalilar için bir türk sadece müslüman olabilir, kendi kendine düsünemez gibi görünüyor. Sanki inanç özgürlügü Türkiyede olamaz. Bütün özgürlükler avrupada dogmadi. Omar Khayam ve baska yazarlar avrupadan gelmiyorlar. Avrupanin ve Türkiyenin amaci inanç özgürlügüdür, yani bir dini özgürlükle seçebilmek. Ama özgür düsünceli olabilmek için avrupanin umrunda degil!
Ve sunu diyebilirim: fransada %50'ye yakin ateist ve agnostik var. Bütün avrupada dindarlik düsüyor. Papa Benedict bundan çok korkuyor. Onun için ortodokslariyla baris yapmak istiyor ve onun için Türkiyeye gitti.
Avrupadakiler türkleri tanimiyorlar. Fransada, Almanyada, Italyada, Ingelterede, laïk insanlar ve ateistler çok var. Beraber yasamak için birimizi tanimak lazim. Bizde isteriz ki Türkiye tam laïk olsun. Bunun için ateistler özgür olmarlar lazim. Sizi, kendimizi tanitmamiz lazim. Din özgürlügü degil, özgür düsünceli olmak istiyoruz!
Biz, laïk fransizlara baska türkleri tanistirmak istiyoruz. Bakin, bütün türkler asiri dindar degiller, bütün kizlar türban takmiyorlar. Yani birbirimze benziyoruz ve ayni seyleri istiyoruz. Bunu fransiz medyalar göstermiyorlar. Ve türk devleti, simdiye kadar ateistleri, agnostikleri, istatistiklerde saymadi !

Yakinda, sunu isteriz: sizinle tanismak, beraber yeni projeler yapmak, türk ateistleri tanitmak (ne düsünüyorlar; kadinlarin, erkeklerin istekleri; yasadiklari).
Umarim hep beraber güzel seyler yapabiliriz. Bizim için, laïklik en önemlidir. Ama sahte laïklik degil. Bizim sezimizi duymalari lazim, ve sezimi bütün avrupaya duyduracagiz !

Saygilarimla,
Nobel
Athetürk

NB: yeniden türkçem için özür dilerim.

vartor 07-12-2006 06:12

Re: Herkese selam

Sevgili Nobel,
Ben de Kanada'dan yaziyorum. Saydigin ozgurlukler burada da var, fakat Turkiye'de ateist dernek kurulsa, daha ilk gun yakar yikarlar. Turkiye'deki dostlarimiz gizli kalma zorundalar simdilik. Tabii ki sesimizi birlikte duyurma cabalari davamiza faydali olacaktir. Ne derler, birlikten kuvvet dogar.

frodo 07-12-2006 14:22

Sevgili nobel :

* * * * * * * *Turan Dursun sitesine hoş geldiniz. Normal olarak
yeni üyelerimize dinlerden özgürlüğe hoş geldin deriz. Ancak
siz zaten dinlerden özgürsünüz.

* * * * * * * *Çabalarınızın boşa gitmeyeceğine inanıyoruz.
Sevgilerimizle.

mhmd 07-12-2006 15:23

Sn. Nobel,

Hoş geldiniz.
Yazınızı okurken birhayli düşündüm. Fikirlerimi belirtmek istedim. Engel olan süre idi; dakika bir.
İlerleyen yazılarınıza katılmak dileği ile.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

07-12-2006 15:40

Sevgili Nobel,

Hoşgeldiniz. Sizi aramızda görmek çok sevindirdi bizi. Türkiye ve Türk imajı hakkında dediklerinize katılmamak mümkün değil. Sanırım bu imaj problemini önce kendi içimizde çözmeliyiz. Yeni tanıştığı herkesin illa Müslüman olması gerektiğini düşünen, Müslümanlık dışında bir alternatif olmadığını düşünen bir toplum yapısına sahibiz, ne yazık ki.

Eğer Türk toplumu farklılıkları önce kendi sindirebilirse, Avrupa da sindirebilir Türkleri.

Bir düşünün, halkın çoğunluğunun 'gavur' *diye aşağıladığı bir birliğe girmek için çabalıyoruz. Adamları hem aşağılıyor, kötülüyor, hem de onlara katılmak istiyoruz. Kimseyi olduğu gibi kabul edemiyoruz. Değiştirmeye çalışıyor, değiştirmeye çalıştığımız şeyin ne olduğunu bilmeden, 'en doğrusu zaten benim yolumdur' mantığı ile ezbere hareket ediyoruz.

Amma konuştum. Sadece hoigeldiniz diyecektim. :)

Sevgiler..

Aurelien 08-12-2006 05:58

http://img153.imageshack.us/img153/4...vatican2xn.jpg

It says : Yes to Europe without Vatican ! Evet Avrupa Vatikansiz !

This is my vision : DON'T MIND POPE

:wink:

Dear Aurelien,
We *do not tolerate swearing in this website, as your swears also welcome bad words in return. Let's pay a little attention to this. I've edited your sentence. Escuse moi. *:wink:

merwe

soro 08-12-2006 10:38

aurelin,
nettin sen yaw,biz de seni örnek gösteriyoz millete.visyonun çok kıtmış.

"This is my vision : FUCK THE POPE !!! "
hepsi bu yani.vizyon.sen gel de bu td sitesinden birşeyler öğren.
bu mesajın pek türk tipi değil.
bu site aştı o f... muck işlerini.
senin site hıristiyan aleminde ,papaya diyon o lafı.
burası müslümanların bol olduğu ülke,buradakiler de,islamın kutsallarına mı öyle desinler demek istiyorsun.
bu sadece kavga getirir,ve de fikir yoksunluğundan küfürden başka çaresi yok imajı verir.
papanın haberi var mı o yazdığından,cevabında ne dedi sana acaba?
o da bilir heralde f... muck küfürlerini,burada yazarlarsa aynısını yazmayı bilenler de var mukabilinde de.....

can anybody translate my mesagge to english for aurelin please.

Nobel 08-12-2006 22:08

Alıntı:

merwe";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 58232)
Sevgili Nobel,

Hoşgeldiniz. Sizi aramızda görmek çok sevindirdi bizi. Türkiye ve Türk imajı hakkında dediklerinize katılmamak mümkün değil. Sanırım bu imaj problemini önce kendi içimizde çözmeliyiz. Yeni tanıştığı herkesin illa Müslüman olması gerektiğini düşünen, Müslümanlık dışında bir alternatif olmadığını düşünen bir toplum yapısına sahibiz, ne yazık ki.

Eğer Türk toplumu farklılıkları önce kendi sindirebilirse, Avrupa da sindirebilir Türkleri.

Bir düşünün, halkın çoğunluğunun 'gavur' *diye aşağıladığı bir birliğe girmek için çabalıyoruz. Adamları hem aşağılıyor, kötülüyor, hem de onlara katılmak istiyoruz. Kimseyi olduğu gibi kabul edemiyoruz. Değiştirmeye çalışıyor, değiştirmeye çalıştığımız şeyin ne olduğunu bilmeden, 'en doğrusu zaten benim yolumdur' mantığı ile ezbere hareket ediyoruz.

Amma konuştum. Sadece hoigeldiniz diyecektim. :)

Sevgiler..

Sevgili Merwe,
Sakın az konusmayin. Böyle devam edin!
Haklısınız, ilk önce Türkler bunları degitirmeleli lazım. Ama Avrupa da, büyük bir hiristiyan lobbysi vardır. Angela Merkel bile Papayla görüsüyor ve onun vizyona katılıyor. Avrupa da ateistler çogaliyorlar, kilise gidenler arasında hepsi çok yaslılar, gençler tanrıya çok az inaniyorlar ama laïklik bütün avrupada geri gidiyor. Bu neden dersiniz ? Devletler hâlâ Vatikanla çalisıyorlar. Bu lobby çok güçlü. Onun için türkler bu konuda avrupadan hiç bir yardım beklemesinler.

Tekrar görüsmek umuduyla,
Nobel

Aurelien 09-12-2006 07:41

Merhaba Soro,

I understand your reaction...
That's maybe is different in our culture... we are more used to blasphem...
Actually I do swear like I breath ! haha But I want to say one thing : raki bir deve gibi içiyorum, I swear like a cowboy... but never forget I still think like a son of the Lights ! ( When I'm not too drunk for that ! lol )

Plus, you look to have respect for the pope... ok... do you have respect for Bin Laden ? Or do you think Bin Laden is really the last son of a oros** ? Insulting Bin Laden is not insulting every muslims as many muslim hate him too and don't recognize themselves in him ? The pope, in my opinion is not better than Bin Laden. Bin Laden didn't protect religious guilties of pedophilia with the crimen sollicitationis for more than 30 years... Theses are 2 integrists so ! One is islamist, the other is christianist ? What's the difference at the end ? And I repeat, as I do make difference between Bin Laden and the muslims, I make a difference between the all christians and the pope. One of my best friends is a christian and don't like the pope ! he thinks he's an old sick man ! lol

Ok... in one way, you remember theses words of Voltaire :
" I will fight your ideas all my life, sir ! But I would die for you can express them ! "
There's also, from the Lights of the french revolution, the thought of Antoine De Saint Just that is also mine : " *No liberty for the ennemies of Liberty ! "
'cause what ? What is the taboo in here ? You think that insulting integrists and I repeat, integrist only, not all a religious community, theses integrists will strike me back ? That I will call for their hatred ? But they hate me yet... I would say sorry, they hate us hate, for what we are... free and alive ! If you have any doubts about catholics, I can talk to you about the crusades, inquisition, the nationalism religious of the 1st world war, nazism of the 2nd world war (never forget that Hitler was in place thanks of the Zentrum which was the catholic party... )

And I hate the pope for everything he represents, the darkest ideology humanity never knew ( Armenian genocide ? How many ? christians genocide of the evangelisme of America : 250 millions death, the worst bloody genocide of humanity ! So we as "christians", and the pope and its freaky Vatican, is not at the good place to give lessons to the turks... )

The pope and the " choc of civilizations "... like christianity would have given the Lights, democracy, secularism to the world ? WHAT A LIE ! Like if the christian world was superior to the muslim world ? WHAT A RACIST THEORY I AM SORRY ! ( No, I'm not sorry to be honnest ! He should be the one to be sorry ! )

Do you want me to give you the quotes about the pope when he talked about Turkey, about islam ( about islam he's right, but what he forgot is that christianism was more violent LLLLLLLLLOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL my friends ! LLLLLLLLOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLL )

But I promise you that one day I will translate you some of the articles I've done about that BIIIIIIIIIIIIIP old nazi man ! ( He was a hitlerjugen in his youth... if you don't know what's it really, just think that they were the most and the last defenders of Berlin in 1945, so you can imagine the degree of fanatism they did receive... )

This BIIIIIIIIIIIP man wants Vatican to enter the Shengen space, did you know that ? Because said the attorney of Vatican, of the violence of integrism theses last years, to protect themselves ! LOOOOOOOL ! Integrists wanna protect from other integrists ! What a funky Europe we live in my friends !

Well too many things to say... to many reasons for me to spit at the face of that man ! Maybe the first for me is that he hates secular, atheists, and turks ! Yeah ! Turks, you, the antechrist civilization ! Didn't you know that ? If you don't, please buy a book from Georges De Hongrie on the net , there's one book only, and he speaks about the turks, and how evil they are... just notice this book was published and republished around 20 times in 2 century and so you will know what theses fanatics think about your country and people ! As for them, you know, Turkey is still the Ottoman Empire...

No really, inan ki sahici sizin türkler çok seviyorum, and you can ask me many things... but you cannot ask me to respect and not insulting what is for me one of the most racist man on earth !

But I promise you, it's late now, early sorry... lol... that I will translate you some of the articles we wrote... I think the turks have to understand in what kind of Europe they wanna join... and let's see if they wanna join after that !

Best regards,

Aurel.

soro 09-12-2006 11:33

aurelin kardesim,
papadan bana ne?
ben papayi degil,papa uzerinden,islamin kutsallarina da senin f... li kufurlerin soylenmesin demek istedim.
papa beni irgalamaz.
eger bu kufurler kullanilirsa,ve kullanilacaksa herkes bilir kufretmeyi *dedim.ben de isteseydim cok *guzel kufurler ederim.
ama bunun sonu yok.konusan kufrunu degil fikrini konustursun.bak inan ben de seni very like but *do not kufur to bize de.
goodgule gule.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:07 .