Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Diğer Bilimler (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=141)
-   -   Şimdi iklim için harekete geçme zamanı! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32467)

Ahlaksız 29-06-2013 00:07

Şimdi iklim için harekete geçme zamanı!

İklim değişikliğini durdurmak ve "başka bir dünya mümkün" demek için dünyanın altı kıtasındaki 140'tan fazla ülkeden gelen yüzlerce insan 29 Haziran'da 'Kadıköy'de olacak.
Çok değil, birkaç gün önce hep birlikte başarabileceklerimizi gördük. Bizler yaşam hakkına sahip çıkan her yaştan, her düşünceden insanlar olarak doğa için tek yürek olduk. Şimdi ise mücadelemizi yerelden yükseltiyor ve dünyanın dört bir yanındaki iklim hareketleri ile birlikte 29 Haziran'da iklim değişikliğini durdurmak için harekete geçiyoruz.
http://www.greenpeace.org/turkey/Glo...-kadikoyde.jpg
Dünyanın her tarafında olduğu gibi değişen iklim koşulları yüzünden; Samsun'da, Sinop'ta, Antalya'da, Trakya'da da yaşadığımız sellerde; Akdeniz'de yaşadığımız hortumlarda yurttaşlarımızı kaybediyoruz. Anadolu'yu vuran kuraklık sebebiyle, gittikçe artan gıda fiyatlarıyla karşılaşıyoruz.

Tüm dünyada iklimin değiştiğini ve bunun, bizi yiyecek ekmeğimizden, içecek suyumuza kadar etkilediğini biliyoruz. Daha fazla bekleyecek zamanımız kalmadı; şimdi iklim değişikliğini durdurmak için harekete geçme zamanı!

İklim değişikliğini durdurmak ve "başka bir dünya mümkün" demek için dünyanın altı kıtasındaki 140'tan fazla ülkeden gelen yüzlerce insanla birlikte 29 Haziran'da 'Kadıköy'de olacağız. Onlara, Türkiye'nin her yerinden kömüre, HES'lere ve nükleer santrallere, 3. köprüye, 3. havalimanına, endüstriyel tarıma ve sınai hayvan çiftliklerine karşı mücadele eden binlerce insan katılacak. Geleceğimize ve çocuklarımıza sahip çıkacağız. Omuz omuza yürüyüp başta kömür, HES'ler ve nükleer santraller olmak üzere iklim krizini derinleştiren enerji kaynaklarına "Hayır" diye bağıracağız. Tüm dünyada onlarca farklı şehirde destek eylemleri düzenlenecek. Birlikte ne istediğimizi haykıracağız. "%100 temiz ve yenilenebilir enerji, hemen, şimdi!"

Başka bir dünyanın mümkün olduğunu şenlikli bir şekilde göstermek için 29 Haziranda, saat 15:00'da Kadıköy Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde buluşalım.
http://www.greenpeace.org/turkey/tr/...zamani-200613/

Neva 29-06-2013 01:39

Iklim degisikligini durdurabilmek icin, oncelikle petrol sirketlerini protesto etmek gerekiyor diye dusunuyorum.

antilop 29-06-2013 02:16

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 487902)
Iklim degisikligini durdurabilmek icin, oncelikle petrol sirketlerini protesto etmek gerekiyor diye dusunuyorum.

yetmez ama evet dersem namerdim, yetmez

Iklim degisikligini durdurabilmek icin, oncelikle kapitalizmi tarihin karanlık sularına gömmek gerekiyor diye dusunuyorum.

liberalizme bir sözüm yok onlar çelik çomak oynamaya devam edebilirler.

Neva 29-06-2013 03:01

Alıntı:

antilop´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 487909)

Iklim degisikligini durdurabilmek icin, oncelikle kapitalizmi tarihin karanlık sularına gömmek gerekiyor diye dusunuyorum.

liberalizme bir sözüm yok onlar çelik çomak oynamaya devam edebilirler.

Niye kapitalizm yokken iklim degisikligi olmuyor muydu? Dunya veya iklim her yonuyle ayni miydi?

Var mi bilimsel kayitlarda boyle birsey iklim degisikligine dair? Petrol dahi sunun surasinda daha kac yildir cikariliyor? 1861..

Ya ondan oncesi?????

O da bir yana, daha kita atimlarini biliyor olusumuz kac yasinda?

antilop 29-06-2013 03:13

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 487913)
Niye kapitalizm yokken iklim degisikligi olmuyor muydu? Dunya veya iklim her yonuyle ayni miydi?

Var mi bilimsel kayitlarda boyle birsey iklim degisikligine dair? Petrol dahi sunun surasinda daha kac yildir cikariliyor? 1861..

Ya ondan oncesi?????

O da bir yana, daha kita atimlarini biliyor olusumuz kac yasinda?

eheh neva kendinlede çeliştin şimdi

petrol dahi şunun şurasında kaçyıldır var?

iyide bu senin iddanıda benim iddamıda yanlışlamaz ki

kapitalizm yokken iklim degisikligi olmuyor muydu? Dunya veya iklim her yonuyle ayni miydi?

bu idda kapitalizmi kurtaramazki

kapitalizm yokken ilkim değişim süreci kaplumbağa hızında ilerliyordu.
şimid ise jet uçağının hızında ilerliyor.

zaten her şeyin bir sonu var. bir şeyin sonu bir başka şeyinde başlangıcı oluyor.
bu sona ilerleyişin adıda evrim yok oluşun yada başka bir şeyin var oluşu da devrim oluyor.

kapitalizm yok olmalı
iklim değişişimi ve bizim yaşam tarzımızın süresi uzamalı
çünkü biz bu yaşam diliminin canlılarıyız.
başka yaşam tarzlarında var olabileceğimizi düşünmüyorum

Neva 29-06-2013 04:25

Alıntı:

antilop´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 487914)
eheh neva kendinlede çeliştin şimdi

petrol dahi şunun şurasında kaçyıldır var?

iyide bu senin iddanıda benim iddamıda yanlışlamaz ki

kapitalizm yokken iklim degisikligi olmuyor muydu? Dunya veya iklim her yonuyle ayni miydi?

bu idda kapitalizmi kurtaramazki

kapitalizm yokken ilkim değişim süreci kaplumbağa hızında ilerliyordu.
şimid ise jet uçağının hızında ilerliyor.

zaten her şeyin bir sonu var. bir şeyin sonu bir başka şeyinde başlangıcı oluyor.
bu sona ilerleyişin adıda evrim yok oluşun yada başka bir şeyin var oluşu da devrim oluyor.

kapitalizm yok olmalı
iklim değişişimi ve bizim yaşam tarzımızın süresi uzamalı
çünkü biz bu yaşam diliminin canlılarıyız.
başka yaşam tarzlarında var olabileceğimizi düşünmüyorum

Yok celismedi ki, size oyle gelmis.

Petrol cikarma isinden bahsettim.

Iddianin(ayrica iddia da degil, hatali bir basit tesbit sadece) kapitalizmi kurtarmasina gerek yok ki!?

Yoksa siz baska bir ideolojiyi mi kurtarma azmindesiniz?

Belki de bir an icin emperyalizm ruzgarina garkolup yazmis olabilir misiniz ustteki alti cizdigim cumleyi? Bu herseyin bir sonu var, tikanir vs. hikayeleri de baymaya basladi artik..

Evren, doga, degisim, kazimaz ki ideoloji filan :)
Yani okyanusta bomba denemesi yapmasaniz, saniyor musunuz ki, magma kafasina estiginde yukari cikmayacak, kirim yapmayacak okyanus tabaninda, petrol yataklari yonu veya yasam alanlari adina durum degismeyecek filan?

E bomba malzemesini de dogadan taklit ediyorsunuz zaten, evren disinda bir yerlerden ithal degil ki!?

Yasam tarzinizin suresinin uzamasi nedir?

Yasam suresinin uzunlugu mu demek istediniz?

Eger bunu demek istedinizse sayet, genetiginiz elvermiyorsa ve direnc gosteriyorsa sayet, iklim 360 derece donse de, sizi modifiye etseler de yasam sureniz uzamaz. Genetige kafa tutamazsiniz yani, her kosulda yener sizi.

Dogal evrim, devrimi kaldirmaz ki, silkeleyip atar.

Siz doganin sadece kucuk bir parcasisiniz. Hepsi bu. Bu kadar onemsemeyin varliginizi bence.. Bakin suradasiniz ilk mesajdaki linke tiklayin.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=31023

Olumsuzluk(noktali) fikri hos gelir insana gerci, ama doganin olumsuz olmak gibi takintisi yok.

Ha baska bir dunya mumkun mu? Elbette..

Benim kisisel fikrim, petrol sirketleri protesto edilebilir, dogayi gereksiz asit yagmurlarina bogdugu icin. Hangi ideoloji gelirse gelsin, onlar da petrolle icli disli olacaklar cunku, bu, gun gibi asikarken insanin kendini kandirmasina gerek yok ki..

antilop 29-06-2013 12:03

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 487916)
Yok celismedi ki, size oyle gelmis.

Petrol cikarma isinden bahsettim.

Iddianin(ayrica iddia da degil, hatali bir basit tesbit sadece) kapitalizmi kurtarmasina gerek yok ki!?

Yoksa siz baska bir ideolojiyi mi kurtarma azmindesiniz?

Belki de bir an icin emperyalizm ruzgarina garkolup yazmis olabilir misiniz ustteki alti cizdigim cumleyi? Bu herseyin bir sonu var, tikanir vs. hikayeleri de baymaya basladi artik..

Evren, doga, degisim, kazimaz ki ideoloji filan :)
Yani okyanusta bomba denemesi yapmasaniz, saniyor musunuz ki, magma kafasina estiginde yukari cikmayacak, kirim yapmayacak okyanus tabaninda, petrol yataklari yonu veya yasam alanlari adina durum degismeyecek filan?

E bomba malzemesini de dogadan taklit ediyorsunuz zaten, evren disinda bir yerlerden ithal degil ki!?

Yasam tarzinizin suresinin uzamasi nedir?

Yasam suresinin uzunlugu mu demek istediniz?

Eger bunu demek istedinizse sayet, genetiginiz elvermiyorsa ve direnc gosteriyorsa sayet, iklim 360 derece donse de, sizi modifiye etseler de yasam sureniz uzamaz. Genetige kafa tutamazsiniz yani, her kosulda yener sizi.

Dogal evrim, devrimi kaldirmaz ki, silkeleyip atar.

Siz doganin sadece kucuk bir parcasisiniz. Hepsi bu. Bu kadar onemsemeyin varliginizi bence.. Bakin suradasiniz ilk mesajdaki linke tiklayin.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=31023

Olumsuzluk(noktali) fikri hos gelir insana gerci, ama doganin olumsuz olmak gibi takintisi yok.

Ha baska bir dunya mumkun mu? Elbette..

Benim kisisel fikrim, petrol sirketleri protesto edilebilir, dogayi gereksiz asit yagmurlarina bogdugu icin. Hangi ideoloji gelirse gelsin, onlar da petrolle icli disli olacaklar cunku, bu, gun gibi asikarken insanin kendini kandirmasina gerek yok ki..

tipik akp mantığı,
bizden öncekilerde çalmıyormuydu demekten ne farkı var
petrol şirketlerini emperyalizm mi kuruyor.
emperyalizm uzaydan mı gelmiş, yoksa dünyada kendi özelinde kapitalizmi yaşayan ülkelerin kapitalistlerinin doymaz kar hırsı olan kapitalizmdenmi gelmiş.

ilkimlerin değişimi emperyalistlerin kapitalist sadece kar hırsı ile doğayı tarumar etmesinden yani petrol şirketleri bunlardan sadece biri

sorumluluğu bataklıkdaki bir sineğe yada sineklere indirirseniz
benim bir ideolojiyi kurtarma çabasında olduğumu idda edersiniz.

benim ideolojimin kurtarılmaya ihtiyacı yok.

dedim ya yok aslında birbirinizden farkınız

onlar aslında osmanlı bankası sizde tc

Neva 29-06-2013 12:18

Alıntı:

antilop´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 487932)
tipik akp mantığı,
bizden öncekilerde çalmıyormuydu demekten ne farkı var
petrol şirketlerini emperyalizm mi kuruyor.
emperyalizm uzaydan mı gelmiş, yoksa dünyada kendi özelinde kapitalizmi yaşayan ülkelerin kapitalistlerinin doymaz kar hırsı olan kapitalizmdenmi gelmiş.

ilkimlerin değişimi emperyalistlerin kapitalist sadece kar hırsı ile doğayı tarumar etmesinden yani petrol şirketleri bunlardan sadece biri

sorumluluğu bataklıkdaki bir sineğe yada sineklere indirirseniz
benim bir ideolojiyi kurtarma çabasında olduğumu idda edersiniz.

benim ideolojimin kurtarılmaya ihtiyacı yok.

dedim ya yok aslında birbirinizden farkınız

onlar aslında osmanlı bankası sizde tc

Akp ile bunun ne alakasi var, nerden alaka kurdunuz acaba, cok merak ettim dogrusu..

Ideoloji sahibi olmak baska sey, ortada durani gormek baska sey.

Evet petrol sirketleri bunlardan biri, ben de bunu dile getirdim.

Ha emperyalizm, ha kapitalizm ne farkeder? Hangi ideoloji %100 mutlak dogru? Ne yani varsayin ki sizin ideolojiniz gundemde , yok biz petrol cikarmayacagiz, silahlanmayacagiz, uretmeyecegiz vs. mi diyeceksiniz?

Biraz gercekci olmanizda fayda var bence.. Idolojinizi savunma sekliniz, 99'luk tesbih mantigindan ote gidememis.

VraeL 29-06-2013 13:42

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 487902)

Alıntı:

antilop´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 487909)

iklim değişikliğini durdurabilmek için kendimde dahil bütün insan ırkının yok edilmesi gerektiğini düşünüyorum .)

Brian 29-06-2013 15:14

Şu anda dünyada kapitalizm egemen bir ideoloji olduğu için onun bu konuda eleştirilmesi normal.

Sorun ciddi bir şekilde ilerliyor, ağırlaşıyor; ortada bir çözümün de göründüğü yok. Madem kapitalizm bu sorunu çözerse çözüm nerede?

Kyoto prokolü fiyasko ile sonuçlandı.

Şirketler daha çok kazanmaktan vazgeçmek istemiyor. Şirketlerin aynı zamanda politik bir güçleri de var, bu konuda doğru kararlar alınmasını ve bunların uygulanmasını engelliyorlar. Sistem buna imkan veriyor: çözümleri engelliyor, etkili bir şekilde tartışılmasına bile izin vermiyor.

Sistem ne şu anda? Kapitalizm.

Eğer şu anda dünyada egemen sistem sosyalizm olsaydı, böyle bir durumda dünyayı ve insanlığı bataklığa sürükleseydi o da eleştirilirdi, eleştirilmesi gerekirdi.

Dolayısıyla bu işten kapitalizm, bu sistemin başındakiler birinci derecede sorumludur.

Sosyalizm oysaydı da, başka bir şey olsaydı da bu böyle olurdu yanıtı bu soruna yanıt değildir. (Olurdu olmazdı ap ayrı bir konu. Bir sürü sosyalizm anlayışı var. Bazılarının bu konuda başarılı olacağını düşünüyorum. Ama bu konuda diyorum. Şimdi tartıştığımız konuda da bu zaten. Yoksa dünyaya meteor çarpsa ne olurdu diye tartışsak belkide bu sorunun yanıtı tüm ideolojilerden ve biz insandan bağımsız olacaktır. Ama bu konu öyle değil. Şimdiki küresel ısınma insan kaynaklı nedenlerden meydana geliyor.)

Ve sanırım önemli olan çözümü bulmak. Aklıma gelenler ise şunlar:

1.Başka türlü bir kapitalizm anlayışı çözüm olabilir mi? Eğer bunu iddia ediyorsanız bunu ortaya koymak gerekir. Yani nasıl bir kapitalist sistem ortaya koyacağız, yanıtı ne? Ve şimdiki sistem buna izin verir mi onun yanıtını da bulmak gerekecek.

2.Yoksa bu sistem mi bu soruna çözüm bulacak? Peki şimdiye kadar neden bulamadı? Daha ne kadar, neyi beklememiz gerekiyor? Son dakika bir çözüm mü gelecek?

3. Veya başka bir sistem mi düşüneceğiz?

4. Ya da çözüm yok diye oturup seyredecek miyiz?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:05 .