![]() |
Melekler siz bu işe ne diyorsunuz
Allah neden meleklere soruyor yaratacağı insanı ve melekler ise Allahın yaratacağı insanın özeliklerini nereden biliyor yani bozgunculuk yapacağını?
Konu daha önce verildiyse özür. |
Re: Melekler siz bu işe ne diyorsunuz
tewderi kardeş,
Allah meleklere sormuyor.İlan ediyor.Zira melekler,insanların yardımcıları ve hizmetcileridir çogunlukla. Melekler insanın özelliğini ise,ya Allahın bildirmesiyle,ya levh-i mahfuza bakıp veya insandaki kuvve-i şeheviye ve kuvve-i gadabiye denen *ve zalimce kan dçkme ve tecavüze kadar ifrat noktaları gidebilen çzeliiiklerinden anlamış olabilirler.insanın kuvvelerine diğer mevcudat gibi sınır konmamıştır.bir insan zalimce milyonlarca insanın kanını dökebileceği gibi,aynı insan kendini de bir başka insan için feda edebilir,yani limit yok.melekler de bunu anlamışlar. |
Tanri yok amma melekler var !
çok melek gördüm Istanbuldaki ! *:roll: |
seninkiler çarlinin melekleri,aurelin.ben de görmek isterim bir müsait vakitte.
|
Soro Abim ,
*Gaybı Allantan başka kimse bilmez değil mi? Melekler gaybı nasıl biliyor ozaman meleklerde gaybı biliyor ve birde sitem ediyor. Biz yetmiyormuyuz diyorlar. Sanki onlarında yönetimde payı var *ve şeytan kabul etmiyor..Allah şeytanı yaratmadan önce bilmiyormuydu şeytan isyan edecek ve kendisine asi olacak. Şeytan en büyük meleklerden bir tür vezir gibi ama Karşı geliyor ve Allah ona lanet ediyor . |
"Soro Abim ,
Gaybı Allantan başka kimse bilmez değil mi? Melekler gaybı nasıl biliyor ozaman meleklerde gaybı biliyor ve birde sitem ediyor. Biz yetmiyormuyuz diyorlar. " Ayette *meleklere der,ben sizin bilmediklerinizi bilirim. gerekmelekler ve gerekse herkim olursa,gaybın sahibiolan Allah ne bildirirse okadarını bilirler.ayrıca gaybın tanımı damühim.hemüç çeşit yol yazılmış o konuda, 1-Allahın bildirmesi--sorun yok.bildirir bildirir yani. 2-levh-i mahfuza bakıp görmeleri.bu durumda onlariçin gayb değildir zaten.bakılan yer gayg olmaz. 3-insandaki cevherler.e bu şehvet ve gazap cevherinin ne yaptırabileceği biliniyor,zira evvelce cinlerde de vardı ve dünyayı karıştırdılar.bilinen birşey bu da. melekler Allahı kusursuz ibadetle tazim ettikleri için,ve de insanın hata işleme imkanının kuvvetli gördüklerinden,ya o bizim gibi kusursuz ve layıkınca sana ibadetr edemezmi acaba diye akıllarından geçirmişler sanırım.ve de Allah da "ben sizin bilmediklerinizibilirim" demiş. "Sanki onlarında yönetimde payı var *ve şeytan kabul etmiyor..Allah şeytanı yaratmadan önce bilmiyormuydu şeytan isyan edecek ve kendisine asi olacak. Şeytan en büyük meleklerden bir tür vezir gibi ama Karşı geliyor ve Allah ona lanet ediyor ." yönetimle alakalsı yok. şeytanın yaratılışının tabii ki hikmetleri var. Allah asi olacak varlıkları yaratmayacak olsaydı bir tane ateistolmamalı idi burda. şeytan kibirinden dolayı ve bencilliğinden dolayı isyan etmiştir.ama kendi iradesiyle.şeytanını tam durumunu bilmiyorum,yani melek cinsinden olsaisyan edemez di,belki farklı bircinstendi.Ama isyan etmesinden korkan eden yok haşa ,ki aman yaratmayım densin. şeytanın isyenıdır ki,bizlerecenneti kazandıracak.iyiyi kötüyü ayırt edecek.şeytan iyidir.kullanmasını bilene. ne derse tersini yapacan bu kadar basit. |
Abim ,
* *Eski zamanlarda bir tane zaatı ali yaşarmış ismi pek mühim değil *:P Bu zat bir gün sabah namazına kalkamamış ve saatlerce ağlamış durmuş ve Allah'ta bunu bu yakarıştan dolayı afetmiş ve bin adet sabahnamazı sevabı vermiş diğer gün ise şeytan gelmiş bunu uyandırmış. Adam sebebini sorunca dün senin namaza kalkmanı engeledim bin sabah namazı sevabı aldın . :evil: Demeki her zaman şeytanın dediğinin tersini yapmamalıymış insan Ömer sevinçgül(decalın adamları kitabında görmüştüm bu soruyu) oda şöyle cevap vermişti melekler büyük kitap olan kaza kader ile ilgili kitaptan okumuş olabilirler. * * İnsanın ne yapacağını o zaman bu kitap ulu orta bir yerde ve bu kitap birşeyleri unutmamak içinmi yazılıyor.. |
kitap değil tabi.mahiyeti bizce mechul.sadece bildiğimiz olmuş olacak herşeyin zamanlarüstü kayıtlı oldugu ki,bunu bizim zamanlarüstü idrak etmemiz zor.ezel ebed ve hazır zaman birbirinden ayrı değil.ezel deyince günümüzü de içine alıyor.neyse karışık bu işler.
uluorta meselesini ise anlamadım pek. nasıl olmalıydı yani.yanlışı yapan kim ve nerde yanlış yapmış anlamadım. |
Hey ! I don't know if you understood me right...
I was joking ! Saka saka ! Espri yaptin ! Bak ! Theses are the angels I was talking about... http://www.dailymotion.com/smileynoi...ieu-est-turque |
yaw sen joking yaptın da ben jogging mi yaptım.aurelin.akıllı ol.onlar çarlinin melekleri işte.(angels of charlie-cameron diaz felan yani.)
ama o resimler yasak burda kaldır onları.küçükleri muzır neşriyattan koruma kanunu var.seni de alırlar içeri.alimallah bak karışmam.yasak yasak .no angels yani.angels forbidden .yani.ok? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:57 . |