Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   yıllardır islamla içiçeyim. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3260)

cevher. 12-12-2006 12:21

yıllardır islamla içiçeyim.

Ama *hiç bir zaman, hiçbir ayette ,hiçbir hadiste,kısacası hiç bir konuda bilime ,ilerlemeye,güçlenmeye ,özgürlüğe,insan haklarına ,ters düştüğü bir kaynak göremedim.
aksine çağdaş,ilimi teşvik eden,kadınlara karşı saygılıve hoşgörülü,özgür ve demokratik bir din
olduğunu, yapılan tüm ibadetlerin aslında insanın sağlıklı ve mutlu olmasını temenni eden *
disiplin isteyen ve barışçıl bir din olduğunu herzaman okumaktayım.kaynaklarımda her zaman
kuran ve sünnet *ışığında bu yolda yaşayan ve yaşamayada devam eden ALLAH dostları olmuştur.önemli olan doğru kaynaklardır.terslik yok çünkü
tabiki zaman zaman kafama takılan sorularda olmuştur. bu .sorularıda islami kaynakları araştırarak bulmuşumdur.yani kişi metodu doğru kaynaklardan öğrenirse islamın mükenmelliğini anlar.ama ön yargı ile *yaklaşık islamı kötülemek isterse bunun içinde değişik kaynaklar bulabilir.unutmayın tarihte büyük başarılara imza atan her kişiye *mutlaka iftira atılmıştır.
bana iftira atılmayan bir lider den bahsedin.tabiki yok.konu islam olunca elbette bu büyük ve tek din içinde *büyük iftiralar atılmıştır.ama hiç bir zaman gücünü kaybetmemiştir.
islam her zaman bilimi destekler,aya çıkmamızı,okumamızı,tıpta illerlememizi ister. ama kişinin
baş örtüsü ,sakalı *bilimde ilerlememizi engellemez.ama kişi bilimi bırakıp ,baş örtüsü ile uğraşırsa tabiki ilerleyemeyiz. hadisi şerif:ilim çinde bile olsa gidip alınız.buhari.müslüm
dinimiz bizim *insanca yaşamamız *içindir.saygılar.

cevher. 12-12-2006 12:30

Re: yıllardır islamla içiçeyim.

islamı öğrenmek çok kolay ve çok basit. tek kaynak islam ilmihali
ömer nasuhi bilmem.fiyatı 5 ytl.herşey orada var.

ozgur_beyin 12-12-2006 12:39

sevgili cevher belki sen islamla iç içesindir ama ben de yıllardır koyun koyunayım.
* * * * senin gördüklerinin çoğunuda ben göremedim. bu sitede bu konuda yeterince döküman var .biraz bak lütfen.
* * * * sevgili cevheryazına bakarak son derece terbiyeli bir insan olduğun anlaşılıyor.aman sakın bu tavrını bozma ne yazarsan ne söylersen dinler ve tartışırız.
* * * islam EDEB dinidir,buraya öyle müslim arkadaşlar geliyorki *bir iki yazıdan sonra kılıçlarından kan damlamaya başlıyor.
* * * bir daha rica ediyorum bu tavrını hiç bozma,edebli bir müslüman olarak kal. sevgiler

commandante 12-12-2006 12:50

islamla koyun koyuna olmadım koyun koyuna olmak zorunda bırakıldım ve ben müslümanlardan hiçbir zaman hoşgörü görmedim.Cevher islam kadın haklarına önem veriyorsa islam ülkeleri neden kadın haklarından yoksun ve eğer islam bilim dini ise neden islam ülkeleri her alanda geride ve yine sormak istiyorum islam bunca güzelliklere sahip müslümanlar tarih boyunca neden hep zelil olmuşlardır.Ve yine bir soru daha islam yenilikten yanaysa değişimden gelişimden yanaysa neden hep cumhuriyet ve mustafa kemal karşıtıdır?

cevher. 12-12-2006 12:58

islam *sevgi dinidir.ayrıca dinimizi çok seviyoruz.ALLAH için yaşamaktayız.
atılan iftiralar tabiki bazı kardeşlerimi kızdırabilir.
bende ve tüm müslümanlarda gördüğün güzellik islamdandır.bende ve diğer müslümanlarda gördüğün *çirkin huylarda nefsimizdendir.
sana bir sorum var özgür beyin bu güne kadar *islamla ilgili hangi kitapları okudun.örnek islam ilmihali okudunmu

ozgur_beyin 12-12-2006 12:59

cevher hemen baside düştün burda herkes ömer nasuhi bilmen'i
tanır ama ömer nasuhi BİLMEM' tanımaz
* * * *ikinci yazında *hemen klasik islam formasyonuna döndün. cevherin bol olsun cevher

ozgur_beyin 12-12-2006 13:05

cevher ben ilahiyat mezunuyum.
* * *
* *sen daha ilmihal nedir ondan bi habersin.
* *ilmihal çok basit olarak en rafine olarak islamı tanıtır. en azından islami bilgisi az ama ,senin gibi kendini büyük alim sananlar içindir.

Arthur 12-12-2006 13:11

Kurani eline titremeden alip okumaya basla ,ondan sonra sevgi dinini görürsün.Onun bunun fikrini bosver,kendine güven ve 21. yüzyil insani oldugunu düsün.O zaman kuranin nasil bir düzeyde oldugunu anlarsin.

12-12-2006 13:11

cevherim akıl küpüm al sana islam

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/55...rid=3428&oid=2

cevher. 12-12-2006 13:23

sorularınıza tek tek cevap vericem .
gandalf bende ozaman içki içeni,sapıklık yapıp tecavüz edeni,uyuşturucu içeni, *ateizme mal edeyim.olurmu.hiç sence bunlar ateist ALLAHSIZ dır deyim.kabul edermisin.ayrıca * yazdığın konu sadece iddiadır.
ayrıca gerçekse bunu islamı emrediyor.hayır.madem peki niye islam a
taş atmaya çalışıyorsun.
oskayda fenerbahçeye iddia attı.şikeci diye *şimdi bjkli *taraftarlar
bana şikecisiniz diyor.bende onlara gülüyorum.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:11 .