![]() |
Üç Toynaklı At
Herkese selam.Bu sabah yine haberlere göz atarken şöyle bi haberle karşılaştım belki ilginizi çeker?
http://www.hurriyet.com.tr/pazar/577...rid=3431&oid=3 |
Re: Üç Toynaklı At
''Vallahi, birçok kez tezlerime atıfta bulundu Adnan Hoca. Ama ben onu nasıl ciddiye alıp cevap vereyim. Benim için kör dövüşü olurdu. İşte şimdi üç toynaklı atı gösteriyoruz onlara! Rahatsız olacaklar tabii ki. Eğer yaradılış teorisi doğruysa üç toynaklı at nereden çıkıyor? Şimdi neden tek toynağı var atların? Bence yaradılışçılar kuduracak! Buluntularımız olağanüstü, çünkü en sıradan kişinin anlaması ve evrimi görebilmesi mümkün.''
Şimdi yaratılışa inanan biri olarak benim de anlayamadığım nokta evrim teorisini bir yaratılışcının asla kabul edemeyeceği saplantısında olmaları bazı kökten evrimci arkadaşların. Evrilme gerçeği, sosyal alanda olduğu gibi biyolojik alanda da müspettir.İhtiyaca cevap veremeyen,beklentileri karşılayamayan her kurum mevcudiyetini kaybeder.Ancak gerekli olanlar ve ihtiyaçlara cevap verebilenler seçilerek varlıklarını idame ettiriler.Buna evrimin sosyal alandaki gerçekliği denir. Evrimin biyolojik alandaki görüntüsü ise her organizmanın bulunduğu coğrafyaya uyumu ile açıklanabilir.Bu yaratılışı çürütmez aksine güçlendirir.İnsanın evrimini de ancak bulunduğu coğrafyaya uyumu ve varlığını devam ettirebilme olarak ele aldığımızda sarı,kızılderili,zenci,eski mo gibi birçok uyum formu vardır. 3 toynaklı at olabilir.Bir zamanlar dinozorlar da vardı ama şimdi yok.Daha doğada keşfedilemeyen birçok canlı formu mevcut değil mi? |
Dinlerin ve yaratılışcıların 3 yada 4 yılları kalmış görüldüğü gibi evrimde eksik halka yok artık bunu birde dinciler anlayabilse :)
Saygılar |
Alıntı:
ulaşan zındık sperm de allaha karşı gelmiş oluyor, yumurta çevresini niye kapatıyorsun zındık, allah boşunamı 1 milyar sperm gönderdi belzzb en büyük yaratıcı sizsiniz, siz var dedğinizde allah vardır, yok dediğinizde yoktur |
Beelzbb, yaratılış ile yaratılış teorisi ayrı şeyler. Burda tartışılan şey yaratılış teorisi. Bu teoriye göre bütün canlılar aynen bugünkü gibi yaratılmıştır ve milyonlarca yıldır hiç değişmemiştir. Adnan Hoca'nın, Bush'un vb. savundukları şey bu. Yaradılışı savunmak ayrı birşey. Bir sürü bilim adamı bir tanrıya inanır ama evrim teorisini de kabul eder. Onlara göre bu bir çelişki değildir, çünkü doğa yasaları başta konmuştur sonra kendi kurallarına göre işler.
Eğer sen hem evrimi kabul ediyor, hem de yaratılışa inanıyorsan, senin düşüncen Adnan Hoca'nınkine, Bush'Unkine ve "yaratılışçılar" denenlere uymuyor demektir. Yani yaratılışçı olmuyorsun. |
Alıntı:
Kanka bu yazıyı okursan yanıldığını anlarsın.Tabi insanız yanılabiliriz.Önemli olan ön yargılarımızdan kurtulabilmek aslı olan o değil mi? Yoksa senin putperest evrimcilerden,benim de putperest yobazlardan farkımız kalmaz.Putperestten nedediğimi anlamışsındır sen :wink: |
sevgili beel ,inanca kanıt gerekmez. bu gün HİNDİSTAN'da
milyonlarca insan GANJ nehrinde hacı oluyor.amaç NİRVANA'ya gitmek Ganj şu an tam bir bok nehri ,kirli ve mikroplu. hac mevsiminde ora- ya dünyanın en iyi biyologlarını , kimyacılarını götürsen ve durumu anlattırsan , gidenlerin 100 de 1 ini geri döndüremezsin. inançlı bir budist için ganj onun için ne ifade ediyorsa odur . çünkü dinin sarıp sarmaladığı akıl sorgulamaz, tam tersi dinin içindeki saçmalıklara kendince akla! uyan bir kılıf uydurur. EVRİM'e inanan bir insan otomatik olarak Allah'ın yaratma eylemini inkar etmiş olur. tüm dinlerde bir YARADILIŞ senaryosu vardır. işte inançlı insanların açmazı buradadır. kabul etse DİN ELDEN GİDECEK. Şimdi sana bir soru sorayım kendi içinde cevapla. farz edlimki başka bir gezegenle iletişim kurduk.onlara dinin ne diye sorduk dininiz ne? dedilerki biz öyle bir inancımız yok bu saçmalığı nerden çıkardınız.veya dedilerki biz otominontos gezegeninde ki tanrılara inanıyoruz. ve bizim peygamberimize gönderilen kitap olan DANGİRT'e göre amel ediyoruz ne olacak, onlara sizin, kitabınızda peygamberinizde, yalancımı ?diyece- ğiz yoksa bu HOMOSAPİENS'ler mutlaka kendilerine bir tanrı yaratmakta mahirlermi?diyeceğiz Şu dünyadaki milyonlarca türden sadece insan ÖLME OLGUSUNU BİLİYOR. İşte dinlerin çıkış nedeninin ,püf noktası burası. bütün dert ölümden sonra yaşamaya! bir çözüm bulmak. . |
Alıntı:
''Bir sürü bilim adamı bir tanrıya inanır ama evrim teorisini de kabul eder. Onlara göre bu bir çelişki değildir'' Hem böyle diyorsunuz hem de:''Eğer sen hem evrimi kabul ediyor, hem de yaratılışa inanıyorsan, senin düşüncen Adnan Hoca'nınkine, Bush'Unkine ve "yaratılışçılar" denenlere uymuyor demektir. Yani yaratılışçı olmuyorsun.'' Böyle diyorsunuz.Peki bu çelişki değilmidir?? Olgular ortadadır.İnançla çelişmez.Çeliştirmeye gerek yok.Sayın Sargon. |
Beelzbb, verdiğin bilgiler (ve şok edici link) için teşekkür ederim. *Özellikle sevgili Ali'nin sorusuna bayıldım. Beni epey eğlendirdi Ali'nin sorusu. El-Baz'ın cevabını ise ben sana vermiştim zaten. Bu arada, bu linki bütün sosyalistlere okutma, havaya girerler ona göre. *:D
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:33 . |