![]() |
Harun Yahya, Da Vinci'nin Sitesini Kapattırdı
Da Vinci arkadaşımızın başarılı blog sitesine (http://www.bilimvedin.blogspot.com/)erişim *mahkeme kararıyla engellendi. Harun Yahya'nın Şişli Adliyesi'nde açtığı davadan az da olsa haberimiz vardı. Harun Yahya, kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia ediyordu. Da Vinci'nin sitesinde "Harun Yahya Sahtekarlıkları" başlıklarıyla pek çok makale vardı. Bu ifade yerine "Harun Yahya'nın Yanlış Tesbitleri" benzeri ifadeler bulunsaydı sanırım bu kararın çıkması mümkün değildi.
Söz konusu siteye erişimi Türk Telekom kesmiş durumda. Ancak yurtdışındaki kullanıcılar erişebiliyor. Türkiyedeki kullanıcılar ise proxy üzerinden erişebilirler: http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-w...n.blogspot.com Da Vinci arkadaşa geçmiş olsun demek ve desteklerinizi sunmak istiyorsanız aşağıdaki emaile mesaj çekebilirsiniz: leo.davinci.nardo@gmail.com |
Re: Harun Yahya, Da Vinci'nin Sitesini Kapattırdı
Sevgili Cem!
Adamların eli her yere uzanmış desene.. Neyse yinede kısmet olurda birgün Avrupaya gidersek bakarız :) |
Buda akıllara şunu getiriyor;
Sözde Laik, bilimden yana bir ülkede, Anti-Bilim ile her tarafı örümcek gibi saran H.Yahya sitelerine neden dokunulmuyor acaba?! İyi para kazandıkları için mi, iyi bir sektör olduğu için mi? |
Sevgili Sparta!
Kesinlikle iyi para kazandıkları ve bu kazandıkları paraları kendi yandaşlarına paylaştırdıkları için ama ne demişler "gün gelir keser döner sap döner gün gelir hesap döner" Kendi adıma ben o hesap gününü hep bekleyeceğim saygılarımla |
Burayı görmemiştim. Yeni gördüm. Konu bir ara yasayanfosıller başlığında ( http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=4502 ) geçmişti. Oraya, düzeltme amacıyla, bu gün bir ileti astım.
Ayrıntıları bilmesem de mahkeme kararı konusunda şüpheliyim. Mahkeme kararıyla kapatılan bir sitede mahkeme kararı ve/veya bu karar-nosu, hangi mahkeme vs. gibi bilgilerin bulunması gerekmiyormu? Sonuçda üzücü bir olay. Ard niyetli ve kalleşce... Fikirleri tükenenlerin kaba güce başvurma eğilimi de diyebilirim. Davincin konu hakkında açtığı başlıkda http://forum.ateizm.org/index.php?showtopic=1543 engellenmiş olsa dahi siteye nasıl ulaşlabilineceğine dair bilgiler de var. Sevgiler |
Avrupa'da engizisyon 1837ye kadar binlerce insanı yaktı, boğdu üldürdü,
ama aydınlanma ateşini söndüremedi. h.y. mı ?söndürecek |
harun yahya saçmalıokları ile insanları kandırmaya devam edecek ve kendine muhalif sesleri susturacak ve biz bakakalacağız ne acı.....
|
O ha diyorum diyecek kelime bulamıyorum yaa...
Ne hakkı oluyo bu herifin böyle? Bizi farklı bilgilerden mahrum ettiği yetmiyormuş gibi bir de beyin mi yıkamaya çalışıyo bu ? Ama en sinir olduğum konu şu googlea evrim yazınca bu adamdan başka bişey çıkmıyor. yeter artık birimiz dur diyelim.ben kapattırma yönteminden pek anlamam ama internet dünyası bilgi erişimimiz engellenemez. |
Sitenin kapatılmasına,hele ismi etrafında muhtelif şüpheler olan bir kişi/gurup tarafından kapattırılmasına üzüldüm.
Ama en sakin yorumu sevgili Cem Dostumuz yapmış. Da Vinci'nin sitesinde "Harun Yahya Sahtekarlıkları" başlıklarıyla pek çok makale vardı. Bu ifade yerine "Harun Yahya'nın Yanlış Tesbitleri" benzeri ifadeler bulunsaydı sanırım bu kararın çıkması mümkün değildi. Bu konuda dikkatli davranmakta yarar var. Fikri tenkitlerde,kişisel hakaret yapan durumuna düşmemek gerekir. Bu konuda, sitemizdeki dostlarımızın da dikkatini çekmiş Cem, bu uyarısı ile. |
Daha önce Harun Yahya'nın avukatının gönderdiği bir yazıyı asmıştı DaVinci. Ben o zaman bunun gerçek olmadığını düşünmüştüm. Sanal alem ne olsa. Demek gerçekmiş.. Bu durumda Türk usulü adalet ya sadece yalancı, sahtekar sözlerine göre değerlendirme yapıyor ya da bir araştırma yapıp HY'nin yalancı ve sahtekar olmadığına karar vermiş oluyor. Birincisiyse yalancıya yalancı, sahtekara sahtekar diyemezsiniz. İkincisiyse durum hepten kötü.
DaVinci'ye de geçmiş olsun. Askerliği de bitti, artık bol bol yazar. Bence bu karara itiraz edip Yargıtay'a götümeli. Bu dava AİHM'e kadar götürülebilecek bir dava bence. Bu arada HY yaratılış teorisini savunduğu ya da evrime karşı çıktığı için yalancı yada sahtekar diye nitelenmiyor. Bilgileri çarpıtıyor, bilerek yanlış aktarıyor, kesiyor, anlam kaydırıyor vb. Bunun adı yalancılık ve sahtekarlıktır. Eğer böyle olmasaydı sevgili Cem ve Aldostu'nun "HY'nin yanlış tespitleri" sözüne katılırdım. Ama yapılan şey bir "yanlış tespit" değil, düpedüz sahtekarlıktır. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:57 . |