Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   ezan sesleri (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3459)

commandante 23-01-2007 19:44

ezan sesleri

Arkadaşlar benim bir rahatsız olduğum birşey var bilmem içinizde benim gibi düşünenler var mı bu günde 5 defa ezan sesi duymak benim psikolojimi bozuyor sinirlerim darmadağın oluyor duymaktan nefret ediyorum acaba benim gibi düşüneniniz var mı merak ediyorum vesoruyorum sizde rahatsız oluyor musunuz?

Bu daha önce bilgiğim kadarıyla istanbulda ollmuuş ezan sesinden rahatsız olan bir vatandaş valiliğe dilekçe vermiş.

agnostic_z 23-01-2007 20:05

Re: ezan sesleri

Alıntı:

commandante";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 63017)
Arkadaşlar benim bir rahatsız olduğum birşey var bilmem içinizde benim gibi düşünenler var mı bu günde 5 defa ezan sesi duymak benim psikolojimi bozuyor sinirlerim darmadağın oluyor duymaktan nefret ediyorum acaba benim gibi düşüneniniz var mı merak ediyorum vesoruyorum sizde rahatsız oluyor musunuz?

Bu daha önce bilgiğim kadarıyla istanbulda ollmuuş ezan sesinden rahatsız olan bir vatandaş valiliğe dilekçe vermiş.

Bizim evin hemen yakınında cami var.İnanır mısın her sabah yataktan zıplatıyodu zamanla alıştım :) Bu dinlerdeki muazzam hoşgörünün bi işareti değil midir tıpkı ramazan davulları gibi?Üstelik te alakası olmadığımız,bi harfini anlamadığımız bi lisandan dinleyince hoşgörü düzeyi katlanarak artıyor :)

23-01-2007 20:10

bende işgal altındaymışız hissi uyandırıyor, islam dini hoşgörü dini imiş
acaba rica etsem bir günlüğüne susabilirlermi.

vartor 23-01-2007 20:24

Sevgili arkadaslar,
*Benim anlayamadigim, bazi memleketlerde bu gurultu yasak. Oradaki muslumanlar nasil kitabina uydurmuslar bu yasagi bilmiyorum, bilenler bilmeyenlere anlatsin.

agnostic_z 23-01-2007 20:27

Alıntı:

vartor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 63027)
Sevgili arkadaslar,
Benim anlayamadigim, bazi memleketlerde bu gurultu yasak. Oradaki muslumanlar nasil kitabina uydurmuslar bu yasagi bilmiyorum, bilenler bilmeyenlere anlatsin.

Vartor abi;hangi memleketlerde mesela?Memleketleri bilemem ama şu çağda ezanın yerine getirilebilecek bi alternatif çok kolay bulunabilir diye düşünüyorum,ama sanmam ki bu ülkede bu gerçekleşsin :)

zelzeleci 23-01-2007 21:05

En azından Türkçe olsa demi?

Tanrı uludur, Tanrı uludur... :)

Şimdi çıkıp günde 5 kez "Allah yoktur" diye bağırmakla, günde 5 kez "Allahu Ekber" diye bağırmak ya da günde 5 kere İstiklal Marşı anons etmek arasında ne fark var? İnanç açısından bakmazsak şayet...
Ezan zaten namaza çağırmıyor mu insanları; madem ki öyle şu anki teknolojik imkanlar içerisinde, herkesin en azından bir saati ya da cep telefonu vardır. Bu da müezzin sesini duymaktan iyidir. Bir de devlet her yıl binlerce müezzin ataması yapmaktan kurtulur. Sürekli aynı nakarat. Allahu ekber... Kart sesli imam olursa da cabası. Anladım artık ezberledim " Allahu ekber" de ekber. Kuran'daki nakaratlar, ezandaki nakaratlar. Resmen Allah insanlara gerizekalı muamelesi yapıyor. ( Bakın sizi ben yarattım, sizden en iyi ben anlarım. Siz ancak iki veya üç nakaratta anlarsınız.) Gerçi şimdi inançlı arkdaşlar "Sen zaten hiç anlamamışsın diyecekler de :)" Bari kiliselerdeki gibi çan filan çalsalar. İslamda reform diye birşey olamaz mı? İllaki geleneklere bağlı mı kalınması gerekiyor? Akıl ve mantık dini diyorlar ama uygulamaya gelince sıfır.

merakli 23-01-2007 21:26

emin olmadığımı söyleyerek başyalayım. bildiğim kadarıyla dünya da 24 saat boyunca ezan sesi susmuyor. bir bölgede bitince diğer bölge de başlamış oluyor bu sayede meksika dalgası gibi ezan sesi yayılıyor. bence süper bir olay. hakkaten çok etkileyici.

belki bazı meridyenler arasında okunmama ihtimali olabilir, bi araştırmak lazım tabi.

zelzeleci 23-01-2007 21:33

5 vakit okunduğu için 24 saat boyunca mutlaka bir yerde okunuyordur da nesi süper bunun? Gökyüzünde de sürekli olarak en az bir 10 uçak vardır zanımca. Yani kısaca gök uçaksız yer ezansız olmaz galiba :)

seyyah3441 23-01-2007 21:51

HER BOZUK SAAT GÜNDE İKİ DEFA DOĞRU ZAMANI GÖSTERİR................

mhmd 23-01-2007 21:53

Sn. commandante,

Her daim, ehil olmayanların ve kendini Davudi sesli zanneden cırtlakların, makam usul bilmeyen yeni yetmelerin sesi; ezan okusalar bile kötüdür.

Ve o ezan da hiçbir zaman gerçek manasına ulaşamadan şehrin köhnemiş sokaklarıda bir o duvar bir bu duvara vurarak kaybolup giderler.

Eğitimli ve konuya her yönü ile hakim güzel insan sesinin, duygular üzerindeki etkisi de müthiştir. Kimi zaman dağ başında yaşlı bir ninenin ağıtında, kimi zaman bir kilise korosunda kimi zaman Budist rahiplerin translarında.

İslamiyet için de böyle idi. Toplumsal olayları ilan ve ibadet zamanı hatırlatması bakımından ilk zamanların etkili ve bir o kadar da güzel bir yöntemi idi.

Mısır'da, kaidesi ile okunan ezanların, günümüzde dahi cazibesi kaybolmamıştır. Yüz yıl önce İstanbul'da okunan ezanların sevenleri ve müptelaları yanlızca Müslüman teba değildi. Yerleşik, Musevi ve Ortodoks cemaatinden insanlar bile yer yer bu güzellikten bahsederler. O dönemi anlatan batılı gezginlerin dikkatini ve dahi hayranlığını çeken şeylerin başında ezan sesi gelmekteydi.

Zamanımızda, ezan da her şey gibi değişimden nasibini aldı.

Göstermelik
Tüketime özel
Özensiz
Duygusuz
Sloganvari
Rahatsız edici
Sığ
Ezberci
.
.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:18 .