![]() |
Hiposoadias hastalığı olan bir erkek çocuk sahibi olabil
Evet arkadaşlar bu soru tabiki sitemizin değerli hekimlerine.Tıpta uzmanlığını Üroloji A.B.D de yapmış hekim dostlarımız varsa ve cevaplandırırlarsa sevinicem.
Benim bildiğim hipospadiası olan bir kişinin çocuk sahibi olması tıbben imkansız.Ameliyat gerektirir.Dölleme olabilmesi için. SAYGILAR. |
Re: Hiposoadias hastalığı olan bir erkek çocuk sahibi ol
Hipospadias'ın derecesi ile ilgilidir. Uretra denen kanal Glans'a ulaşıyorsa, ya da corona denen, glans ile penis'in diğer kısmını ayıran bölgede sonlanıyorsa çocuk sahibi olabilir. Subcoronal denen, yani corona hattının gerisinde sonlanan hipospadias türlerinde, hangi seviyede sonlandığına bağlı olarak çocuk sahibi olmak güçleşir, penis'in kök bölgesine açılan tiplerde çocuk sahibi olmak mümkün değildir. Kısacası, hipospadias'ların büyük bölümünde çocuk sahibi olunabilir, bunlarda operasyon ya estetik amaçlıdır, ya da hipospadias'a eşlik eden penis eğriliğini düzeltirken hipospadias da onarılır.
|
şu işi bizim anlayacagımız dilde anlatsanız da biz de faydalansak
* * * * saygılarımla |
valla bende, dilaver kadar, iyi anladım!!
|
Sevgili dilaver ve ozgur_beyin,
Anlaşılır bir dille söylemek gerekirse hipospadias'lıların %90'ı doğal yolla oluşacak gebelikle çocuk sahibi olabilirler. Beelzbb arkadaş tıbbi açıklama istediği için tıbbiimsi bir açıklama yaptım, aslında Hz.Muhammed'in hipospadias sorunu ile ilgili soruları bekliyordum ama gelmedi. |
hipospadias
bu nedir yfln . hastalıkmı? açılım ne? |
Halk arasında peygamber sünneti olarak tanımlanan durum. İdrar kanalı'nın penis'in uç bölümüne ulaşmadan sonlanmasına yol açan embriyonal anomali. Hz.Muhammed'in bu anomali ile doğduğu rivayet edilir. Sünnetçi kardeşlerimiz de kalan yarım sünnet derisini uçurup hipospadias önarımı yapacak üroloji uzmanlarının analarını hüngür hüngür ağlatırlar.
|
teşekkür yfln , ne dediğin iyi anladım şimdi.
|
Alıntı:
Ayrıca ben hipospadias ameliyatı da görmüştüm o açıdan böyle bir başlık açtım.Sağlıkçı değilim.Ancak yapılan operasyonun üremeyi sağlamak ve penis ucunun olması gereken yere getirilmesi için olduğunu biliyorum.Penis ucu olması gereken yerde değilse zaten çocuk sahibi olunması mümkün değildir. Bilimsel amaçlı yapılan açıklama tabiki güzeldir.Ancak görmeden tanı koymak ya da değerlendirme yapmak bir hekime yakışmaz.Literatürde ne deniliyo bu konu ile alakalı olarak bilmiyorum ama bence yanlış. SAYGILAR. |
test...
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:54 . |