Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Deizm (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=127)
-   -   Bizi kim yarattı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=35832)

gur91 06-10-2014 12:41

Bizi kim yarattı

soru açık beyler bizi kim veya kimler yarattı şimdi kimisi diyecek ki illa yaratılman mı lazım ama açık olalım biraz gerçekçi olalım bu kadar şeyin kendi kendine gelmesi mümkün olamaz matematik hesaplara bile aykırı bir sürü olasılık sayılabilir hesaplandığında 1/213721783612873 gibi bir sayıda çıkabilir kendi ilahımı kendim mi yaratayım kafamda napayım anlamadım gitti

cenkvarol 06-10-2014 12:49

evrende geçen süreyi biliyor musun, bilmiyorsan geçen zamanın uzunluğunu ortaya çıkan bir sonucun, bu gelinen hayatın zor bir ihtimal olduğunu neye dayanarak düşünüyorsun?

gur91 06-10-2014 13:04

Alıntı:

cenkvarol´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526738)
evrende geçen süreyi biliyor musun, bilmiyorsan geçen zamanın uzunluğunu ortaya çıkan bir sonucun, bu gelinen hayatın zor bir ihtimal olduğunu neye dayanarak düşünüyorsun?

13.5 milyar değil 13.5 trilyon sene geçse bunların ortaya çıkışına ben şahsım adına ihtimal vermiyorum bilinmeyen kavramlar ve bu kavramları üstünde toplayan canlılar bunların nasıl şeyler olduğunu bile sonradan keşfetti sesin nasıl bişey olduğunu bilmezken onları duyacak 2 tane kulağı vardı mesela bu insanlar ilah arayışına niye gitti biraz düşün kimse salak değildi herkes düşünebileceği bir akla sahipti demek ki onları böyle şeye düşünceye götürecek şeyler vardı ve hala da var hatta biri çıkıp bana dese ki Kuran değiştirildi meğerse herkes eşitmiş çelişki yokmuş iktidarlar kendine pay çıkarmış felan çok az bir ihtimal dahi olsa benim yaratılma ihtimalim çok kuvvetli olduğu için kuşkusuz inanırdım heralde insanları buna iten şeyler var hemde her yerde bu yüzden inanıyorlar

RainFall 06-10-2014 13:15

Tanri iletisim kurmak icin kendi isigini insana verir bu beden icerisine girebilir isik bizzat tanridir beyaz.Kiside belirmesi uzerine ortaya cikmasi uzerine tanrisal kisilige ve ozelliklere sahip olur istedigi mucizeyi gerceklestirebilir aslen tanri gerceklestirir benim dedigim olayi bir arastir.Insan nasil tanri olur elci olur gibi sorular ve cevaplari.Tanrinin kendisinin insan uzerinde ortaya cikmasi gorunmesi diyelim mantiken tanrk gorulemez degilmi?Hristiyan olabilirsin bir suru mezhebi ona ait kollar var.Incile inanabilirsin.Isigin bir kaynagi yok geldigi kutsal ruhtur.Tanrisal parcadir.

gur91 06-10-2014 13:29

Alıntı:

RainFall´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526741)
Tanri iletisim kurmak icin kendi isigini insana verir bu beden icerisine girebilir isik bizzat tanridir beyaz.Kiside belirmesi uzerine ortaya cikmasi uzerine tanrisal kisilige ve ozelliklere sahip olur istedigi mucizeyi gerceklestirebilir aslen tanri gerceklestirir benim dedigim olayi bir arastir.Insan nasil tanri olur elci olur gibi sorular ve cevaplari.Tanrinin kendisinin insan uzerinde ortaya cikmasi gorunmesi diyelim mantiken tanrk gorulemez degilmi?Hristiyan olabilirsin bir suru mezhebi ona ait kollar var.Incile inanabilirsin.Isigin bir kaynagi yok geldigi kutsal ruhtur.Tanrisal parcadir.

Ben müslümanlığı zaten içinde namussuzluk var diye bıraktım hıristiyanlıkta 5 katı var bana göre değil ama bu ışık felan iyiymiş :)

RainFall 06-10-2014 13:32

Gur91 nasil bir mantik kurmak istiyorsan peki insan sekilli tanri icin bana bir aciklasana?Arkadasim ben boyle inaniyorum dinlerde ruh denilen birsey yokmu var bende diyorumki tanrisal parcadir kutsal ruhtur bu.

gur91 06-10-2014 13:37

Alıntı:

RainFall´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526744)
Gur91 nasil bir mantik kurmak istiyorsan peki insan sekilli tanri icin bana bir aciklasana?Arkadasim ben boyle inaniyorum dinlerde ruh denilen birsey yokmu var bende diyorumki tanrisal parcadir kutsal ruhtur bu.

anlamadım ne demek istediğini insan şekilli tanrıyı sana niye açıklayım ki ben böyle bir şeye inanmıyorum zaten

Selmet 06-10-2014 13:42

bu dünya veya evrenin kendi kendiliğine oluştuğuna benimde aklım almıyor.. insanlara bakıyorum bir makine gibi. damar sistemi, sinir sistemi her birinin ayrı işlevi olan organlar, beş duyu organımız.. vs vs..

koyu yobaz ateist düşünce ile efendim herşey kendi kendine oluşmuştur kestirip atmasına pek katılmıyorum..

tüm evrenin veya bu dünyanın bir sırrı olmalı.. evren,dünya ve biz canlılar nasıl oluştuk veya oluşturulduk!?

bu sorunun cevabı; efendim kendi kendimize tesadüfen oluştuk olmamalı diye düşünüyorum.

belkide bu dünya bir laboratuardır. şuan aklımızın hayalimizin eremeyeceği bir güç veya medeniyetin bir laboratuarı niçin olmasın? canlılığın formulunu onlar yazmış olamazlarmı?

rae 06-10-2014 13:43

Alıntı:

Selmet´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526747)
bu dünya veya evrenin kendi kendiliğine oluştuğuna benimde aklım almıyor.. insanlara bakıyorum bir makine gibi. damar sistemi, sinir sistemi her birinin ayrı işlevi olan organlar, beş duyu organımız.. vs vs..

koyu yobaz ateist düşünce ile efendim herşey kendi kendine oluşmuştur kestirip atmasına pek katılmıyorum..

tüm evrenin veya bu dünyanın bir sırrı olmalı.. evren,dünya ve biz canlılar nasıl oluştuk veya oluşturulduk!?

bu sorunun cevabı; efendim kendi kendimize tesadüfen oluştuk olmamalı diye düşünüyorum.

Tabi ki kendi kendimize oluştuk da, tesadüfen değil :D

RainFall 06-10-2014 13:44

Selmet hakli .

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:30 .