![]() |
Ben müslümanım çünkü....!!!!!
Ben müslümanım çünkü şu an içinde bulundugum duruma bir çokları gibi(ateist. panteist yada diger dinler) gerçeklerden kaçarak degil.
kimden gelirse gelsin *doğruları *tasdik ederek doğrulara sahip çıkarak geldim. siz ateist lere göre biz allaha inanan insanlar hayatın acı gerçegi karşısında çaresizlige düşen insanlarız. büyük bir güce dayanma/sıgınma ihtiyacı duyan bizler bu güce tanrı adını verip bu tanrıya inanmışız . bu tanrı y a tapmamızda asıl itibariyle *bu tanrıya sıgınmamızdan kaynaklanır. işte insanların icat eddigi bu tanrının adı allahdır. bu tanımlara bakarak ateistleri daha iyi anladım dışarıdan gözlemlediginiz bu din olayını ateizme göre yorumladıgınız için *bu yorumu *kendi açınızdan da dogru kabul edersiniz. ve *bu yorumu dogru kabul etmenizin sebebi de bunu yorumun *mantıklı olmasıdır. mantık doğruluk ölçüsü değildir *herhangi birşeyin onlarca/yüzlerce mantıklı açıklaması *olmasına ragmen bir tane gerçeği . makul nedenlere dayanan mantıklı açıklamalar ise *makul nedenler adedincedir. peki doğruluk ölçüsü nedir .. İLİM ilim ama bilgi değil çünkü bilgi bir hammaddedir bir dökümandır bu hammaddenin dogru bir yöntemle ve temiz bir akılla işlenmesinden ilim elde edilir. |
Re: Ben müslümanım çünkü....!!!!!
.
* * *artık ben de biliyorum ki bu arkadaşların eline standart metinler veriliyor. Siteden zorunlu ayrılıgımız sırasında diger forumları ziyaret etme imkanı buldum. Hayrettir ki yukarıdaki metinde yazılanlara neredeyse kelimesi kelimesine diger yerlerde de rastladım. * * *Bir kaç kere okudum bu iletiyi. Nereye varılmak isteniyor gerçekten kavramadım. Sanki köy yerindeki marabaların aklı çelinmeye çalışılıyor. Yahu bu forumların elit bir tabaka oldugunun, burada yer alan büyük çogunlugunun okur yazar takımından oldugunun farkında degil misiniz siz. Şu yazdıgınız şeylerle kimi ikna edeceginizi düşünüyorsunuz. Karşınızda çocuk mu var sizin. * * *Sizin ilim dediginiz ise Kur'an dan başka bir şey degildir. Ömer'in yaptıgı gibi diger kitapları yasaklarsınız. Çünkü ilim ise Kur'an dır zaten başka ilme ihtiyaç yoktur. * * * Dikkat ediyorum da yer aldıgınız forum başlıklarında size sorulan hiç bir soruya muhatap degilsiniz gibi görünüyor. Dönüp dolaşıp aynı basmakalıp şeyleri tekrar ediyorsunuz. * * * *Bir de ufak *hatırlatma yapayım. Bu arkadaşlar bu yazıları yazarak sevaba girdiklerini düşünüyorlar. Böylelikle tebligat yapıyorlar ve günahtan kurtuluyorlar. Ben görevimi yaptım cehenneme gitmek sana kalmış diye düşünüyorlar. Bu metinlerin ve burada yer alıp ta bizlerden gelen iletileri okumayışlarının nedeni, hep aynı metinleri yazmalarının nedeni de bu olsa gerek. Gazzali de Mutezile ye karşı çıkarken aynı argümanları kullanmıştı. Bu sayede de İslam Karanlık çaglarına başladı. 1000 senedir garp cephesinde degişen hiç bir şey yok. * * * * saygılarımla |
dilaver kardeşim çok doğru söylüyorsun ,, bunlar hep aynı şeyleri basmakalıp gibi söylüyorlar.. cevapları okumuyorlar yada bilimsel olguları kavrayamıyorlar ,, VEYAHUT *KAVRAYAMIYORLAR ! çünküü
din ,iman bunların gözlerini aklını mühürlemiş bunlara pranga vurmuş , iman gözlükleriyle bakıyorlar ilime bilime , taby sonra göremiyorlar objektif sunuları , bilimden de anlamıyorlar çünkü dinin imanın içinde bilim olmaz ! din inanma olayıdır, görmediğin şeylere inanma olayı ,, fakat bilim ispatlama işidir, bilginin sistamatik dökümanlarıdır, deney gözlem yapar hayatı , insanı , diğer varlıkları inceler sebep sonuşç ilişkisi kurar , gerçeğe akıl *mantık yoluyla ulaşır , sorar !! sorgular !! fakat din böyle bişi deildir , inanırsın , körü körüne inanırsın okadar ..! sorgulamassın olguları kavramları , sadece inanırın , tanrıya cennete ceheneme halbuki görmemişsindir bunları aslada göremeyeceksindir, varlığınıda ispatlayamassın , sorgulayamassın , çünkü ne tanrıyı görmüşsündür nede cenneti cehenemi ! ama inanırsın sadece kendini teselli edersin bunlarla gerçeği görmek istemessin |
Ben *müslümanım *çünkü *şu *an *içinde *bulundugum *duruma *bir *çokları *gibi(ateist. *panteist *yada *diger *dinler) *gerçeklerden *kaçarak *degil.
kimden *gelirse *gelsin * doğruları * tasdik *ederek *doğrulara *sahip *çıkarak *geldim. * * *Acaba abim,Acaba,İsrail de yada mogombo kabilesinde doğsaydı,yine müslüman olurmuydu? |
dilaver
artık *ben *de *biliyorum *ki *bu *arkadaşların *eline *standart *metinler *veriliyor. *Siteden *zorunlu *ayrılıgımız *sırasında *diger *forumları *ziyaret *etme *imkanı *buldum. *Hayrettir *ki *yukarıdaki *metinde *yazılanlara *neredeyse *kelimesi *kelimesine *diger *yerlerde *de *rastladım. güneşin rengini tarif ederken herkeze ve her yere gore ayrı ayrımı tarıf etmelıyım yukarıda yazdıklarım benım geçız surecımı (zıhınsel) anlatıyor 5 sene sonrada anlatsam yada başka sıtelerde de yazsam aynısı olcak *buna Karşı çıkışınız ne kadar saçma . yoksa sız ıslama karşı *ortaya koydugunuz tezlerı her an ve değiştiriyormusunuz ( yada şoyle diyelimn zaten *değişmez kesin delilleriniz yokda bunu kendınız mı uyduruyorsunuz. b]Bir *kaç *kere *okudum *bu *iletiyi. *Nereye *varılmak *isteniyor *gerçekten *kavramadım. *Sanki *köy *yerindeki *marabaların *aklı *çelinmeye *çalışılıyor. *Yahu *bu *forumların *elit *bir *tabaka *oldugunun, *burada *yer *alan *büyük *çogunlugunun *okur *yazar *takımından *oldugunun *farkında *degil *misiniz *siz. *Şu *yazdıgınız *şeylerle *kimi *ikna *edeceginizi *düşünüyorsunuz. *Karşınızda *çocuk *mu *var *sizin. [/b] akıllı oldugunuzu yada çocuk olmadıgınız ıspat etmek ıstıyorsNIZ *sıze fırsat sunuyorum ıddaa ettıgınız gıbı *koyun delıllerınızı ortaya (bılımsel ) *Dikkat *ediyorum *da *yer *aldıgınız *forum *başlıklarında *size *sorulan *hiç *bir *soruya *muhatap *degilsiniz *gibi *görünüyor. *Dönüp *dolaşıp *aynı *basmakalıp *şeyleri *tekrar *ediyorsunuz. * be sızın gıbı olayı kışıselleştırmem de o yuzden benım ışım fıkırlerle saçma sapan sorularla kaybedecek vaktım yok sız *anlattıgım /gosterdıgım yere bakın *yada imzama Gazzali *de *Mutezile *ye *karşı *çıkarken *aynı *argümanları *kullanmıştı. *Bu *sayede *de *İslam *Karanlık *çaglarına *başladı. *1000 *senedir *garp *cephesinde *degişen *hiç *bir *şey *yok. islamda karanlık çag olmadıgını taptıgınız *tarıh kanıtlamıştır |
habilis
din *,iman *bunların *gözlerini *aklını *mühürlemiş *bunlara *pranga *vurmuş *, *iman *gözlükleriyle *bakıyorlar *ilime *bilime *, *taby *sonra *göremiyorlar *objektif *sunuları *, *bilimden *de *anlamıyorlar *çünkü *dinin *imanın *içinde *bilim *olmaz *! *din *inanma *olayıdır, *görmediğin *şeylere *inanma *olayı *,, *fakat *bilim *ispatlama *işidir, *bilginin *sistamatik *dökümanlarıdır, *deney *gözlem *yapar *hayatı *, *insanı *, *diğer *varlıkları *inceler *sebep *sonuşç *ilişkisi *kurar *, *gerçeğe *akıl * mantık *yoluyla *ulaşır *, *sorar *!! *sorgular *!! bilmediğiniz konuda konuşmak *cehaletinizi ortaya çıkarır bence sussanızda bızlerde sızı bırşeyler bılıyor sansak *sızın ıçın daha ıyı olur din: *yaşam biçimi/tarzı *(türkçe tam karşıtı yoktur *deyn kelimesinden türetilmiştir borç anlamında da kullanılır) İman: Sözlük anlamı doğrulamak tasdik etmek bir şeye tereddütsüz ve kesin olarak yürekten inanmak bilim: ispatlama değil idda *işidir bilimde sabit ispat yoktur eger oyle ise dün "ispat" ladıklarını bugun yalanlaması bılımın sabıt olmadıgını gostermezmı yukarda yazdıgım mantık bolumunu tekrar okursan bunun gerçek olup olmadıgını belkı anlarsın |
mep sen daha once sordugum soruya cevap ver
istersen (allahı gormek ile ılgılı soruya) * *Acaba *abim,Acaba,İsrail *de *yada *mogombo *kabilesinde *doğsaydı,yine *müslüman *olurmuydu? siz türkiyede dogdugunuz halde musluman mısınız bu yuzden bu sav ınız çok saçma İnsanda iki tür bilgi mevcuttur. Bunlardan usuli bilgi, eşya ile münasebetten sonra edinilen bilgidir. Uduri bilgi ise insanda bilkuvve olan, sonradan edinilmeyen bilgidir. Tabi ve fıtri ihtiyaçlarımız gibi... Lakin en temelde Allah inancı vardır. Allah-u Teala bunu Zariyat Suresi 56. ayette şöyle ifade eder: “ Ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.” Kulluk bilgisi uduri bilgidir. O halde insan kul olması gereken kapıya kul olmazsa, kul olmaması gereken kapıya kul olacaktır. Bu sebeple mutlak ateizm yoktur. Ateizm bir yalandan ve bir iddiadan ibarettir. “Ben ateistim.” diyenin Tanrısı kendisidir, egosudur. İnsan inkar ederse, Allah’a yüklemesi gerektiği şeyi atfedecek başka şeyler bulacaktır mutlaka. Buna “tesadüf” derse, “tesadüf”ü Tanrı edinmiş demektir. kaynak http://www.bura.org.tr/haberler/haberoku.asp?hid=239 |
Acaba abim.
* *Klişe konusunda uzmansın valla, Ben Allahı görsem inanırmıyım? İnansam neyi değiştirecekki? inanmıyor diye kellesi kesilen insanlar gerimi gelecek,? Talkan Türkleri dinlerinde özgürmü olacak ne olacak? Varsa ve bu olup bitenlere göz yummuş insanlarla oyun oynamışsa ben ona iman etsem ne olacakki?Senin onun gözünde değerin varmı ki ? * sen inansan ne olacak,onu çokmu ilgilendirdiğini sanıyorsun. sen bir kör döğüşte,Seni hiçe sayan bir hayali efendiye kul köle olmuş zavallı biçare değilmisin,sanıyormusunki senin hayali efendin seni çok umursuyor,Sözüm ona ben peygamberim diyenleri bile umursamışmı ? Olmayan bir Kraldan daha çok kralcı olmanız,Aklınızdan korkup aklınıza zincir vurmanız,sizin için zamanın durduğunu gösteriyor,ama zaman hızla akıp gidiyor,sizin fikirleriniz ve inançlarınızda her köhne fikir ve inanç gibi Tarihin çöplüğünde yerini alacak. * Ben Türkiyede doğdum Annem,babam müslüman,Başka bir dinde olmayı hiç düşünmedim.Ateist oldum. Sen Türkiyede doğdun Annen,Baban müslüman Başka bir dinde olmayı hiç düşünmedin,müslüman oldun,Sanırım tek farkımız Aklı kullanmakla ilgili,ben kullanmayı düşündüm,sen Annem,Babam böyle bende böyle gideyim dedin. |
Arkadaşlar. Acaba nın yazdıklarını dikkatle okursanız içinde bir çok kişilik göreceksiniz. Mesela tek tek inceleyelim. en son yazdığı içinde bol bol eski dil(usuli,münasebetten, bilkuvve, fıtri, atfetmek gibi). Bu son yazıda ortaya ellili yaşlarda küçüklüğünden beri islam esasları ile yetiştirilme, bilimum islami eserleri okumuş bir kişi göz önünde hayal ediliyor. Bu yazıyı yazan acaba burada Allah' ın büyük harfle yazılacağının bilincinde. Yazının tümü kullandığı kelimeler zaten bunu öngörüyor. Buradaki yazılarda i harfinin noktalamaları konuşmuş. Diğer yazılarında bu i noktaları yok.
Ondan bir öncekinlerinde ise bir yerinde Tanrı, bir yerinde Allah ifadeleri ile karşılaşıyorsunuz. Birde o inandığı büyük gücü *büyük harfle yazmıyor. İşte en fazla oda zorla liseyi bitirmiş bir kişinin kelime bilgisi ve cümle yapısı söz konusu. *Hatta hiç bir cümleye büyük harfle başlamadığına bakarsak orta okul mezunu olması daha muhtemel. Bana göre Acaba bir kişi değil.... Ya da bir kişi ama oradan buradan topladıklarını copy past ediyor. Diğer başlıklarda kendisine verdiğim cevaplar ve sorulara hiç bir tepki göstermediği için ben ona yazmaktan vazgeçtim. Sizde uğraşmayın. İlk tarif ettiğim tipte birisi olsa değerdi. Ama onun *inandığı Allah ı ben bile inanmadığım halde imla kuralları doğrultusunda büyük harfle yazıyorsam, aynı şekilde Müslüman yazarkende... *Verdiği cevaplarda ayrı kişiliklere bürünen hele hele kıblenin yerii değişmemiştir diye bir topik açan bir Müslümanla ne kadar konuşsanız boştur. bunu iddia eden birine Müslümanlar deli der. Öyleyse sizde delidir, ne derse yeridir diyin, gülün geçin.. |
Ben *Türkiyede *doğdum *Annem,babam *müslüman,Başka *bir *dinde *olmayı *
hiç *düşünmedim.Ateist *oldum. *Sen *Türkiyede *doğdun *Annen,Baban *müslüman Başka *bir *dinde *olmayı *hiç *düşünmedin,müslüman *oldun,Sanırım *tek *farkımız Aklı *kullanmakla *ilgili,ben *kullanmayı *düşündüm,sen *Annem,Babam *böyle * bende *böyle *gideyim *dedin. :) eger idda ettiğin gibi aklını kullanabılıyor olsa idin en azından bir kere sorabılırdın sen *musluman mısın yada *aılenın dını ne yada sen *musluman ısen bu bılınçlı bır tercıh mı *eger oyle ıse ne zaman ve nasıl oldu dıye İŞTE ATEİZM İN *EN BUYUK SORUNUDA BU * olaylara sıg yada dar bır pencereden bakarak ve tum yaşam yaradılış oluşum *ne dersenız deyın tum bunlara kendı aklı (kı olup olmadıgı *yada ne kadar kullanabıldıgı tartışılan) ıle bır cevap buldugunu sana sız ateistler herşeyın *sızın anladıgınız gıbı oldugunu sanarak *konuşuyorsunuz bıraz daha erdem bıraz daha genış açı lutfen en azından bunu deneyın |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:59 . |