Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Klasik Mekanik (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=165)
-   -   Dünya yuvarlak değildir! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=36870)

Felâsife 06-04-2015 20:10

Dünya yuvarlak değildir!

Sanırım forumda böyle bir müstakil konuya gerek var, zira bir kaç konu var bu meyanda, lakin onlarda din tartışması altında pek anlaşılamamış. Umarım bu konuda öyle olmaz.

Diğer yandan dünyanın yuvarlak olmadığını, kendine has bir şekli olduğunu bunada GEOİT dendiğini eminim herkes biliyordur.
Ama dil alışkanlığı diyelim bir yuvarlaktır gidiyor, zaten yuvarlak demek dünyayı basite indirgeyen de bir şey, bir nevi geçmişin doğrusu anca bu kadarmış, bunu bu kadar çözmüşler, ama bunun hiç ilerlemesi boyut kazanamaması bu kötü işte.

Herneyse ben olayın bilim tarafında değilim, çok bilmemde açıkcası, Dünya ne şekil olursa olsun, ona bir CANLI olarak bakmayı, onu bir VARLIK olarak görmenin tarafındayımdır.
Bilim burada ÖZEL bir görüş sergilemiş ve Dünya GEOİT 'tir demişse, harikâ derim, başım gözüm üstüne...
Bir tepsi, top, bozuk para, çember, simit gibi yuvarlak değil, kendine has bir şekilde o bir GEOİT, müthiş.

Bu kelimeyi BEYNİMİZE kazımanın zamanı gelmişte, geçiyor. :)

Alıntı:

Geoit Nedir?
Dünyamız, çoğu kişinin düşündüğü ya da tanımlamaya çalıştığı gibi yuvarlak (şekilli) değildir. Aslında doğru bir tanımlama yapmak gerekirse; dünyamız kutuplardan basık, ekvatordan hafif (dışarıya doğru) şişkince bir şekil sergilemektedir ki bu özel şekle geoit denilmektedir. O halde dünyamız yuvarlak değil geoit biçimlidir.
----------*
Ancak merkezden Ekvator'a alınan yarıçap, kutba alınan yarıçaptan daha uzundur. Bu da Dünya'nın kutuplardan basık, Ekvatordan şişkin bir şekle sahip olduğunu ispatlar. Bu şekle geoit denir.

NOT: Kutuplar merkeze daha yakın olduğu için yerçekimi en fazla buradadır. Ya da başka bir ifadeyle yerin merkezkaç / savurma kuvveti burada en azdır. Dolayısıyla cisim üzerindeki yerçekimi kuvveti daha fazla olacaktır.

Kaynak: sosyal-bilgiler.com
Alıntı:

Dünya’nın Yamuk Yumuk Bir Şekli Var
Yerküre’nin her yeri aynı yoğunluğa sahip olsaydı. O zaman yerçekimi ayak bastığımız her yerde sabit olurdu, değişmezdi. Ama durum böyle değil. Çünkü okyanusların altına yaklaşık 10 kilometre dalan katı ve sert kabuk, kıtaların olduğu bölgede takriben 32 kilometre kalınlığındadır. Bu yüzden, bazı alanlar hafif malzemeler içerir, bazılarıysa bunlara göre daha ağırdır. Yoğunluktaki bu değişimin nedeniyse mantodaki hareketliliktir. Bütün bu etkilerin bir sonucu olarak, yerçekimi bazı yerlerde diğerlerine kıyasla daha güçlü hissedilir.

Oyuncak hamurdan yapılmış bir küre elinizde olsun. Ardından avucunuzdaki hamuru iyice sıkın. Ve karşınızda dünyamızın gerçek şekli.. Bu olguyu açıklığa kavuşturmak için yürütülen bir çalışmada elde edilen yeni bulgular sunuldu.
http://www.yerbilimleri.com/wp-conte...ce_gravity.jpg
Geoit. Kırmızı ve sarı renkler yüksek yerçekimini, mavi renkse düşük yerçekimini simgeliyor.

Avrupa Uzay Servisi’nin GOCE* uydusu uzaktan algılama yöntemiyle yerçekimini haritalamayı başardı. Dünya’nın her noktasındaki yerçekimine ait veriler uydu aracılığıyla toplandı. Bu bilgiler ışığında, Dünya’nın en doğru ve en hassas yerçekimi haritası üretildi. Sonuç olarak elde edilen görüntüde, dünyanın yamru yumru bir şekle sahip olduğu kanıtlandı. Benzeri görülmemiş ayrıntılarıyla sunulan Dünya’nın yerçekimi haritası 4. Uluslararası GOCE Kullanıcıları Çalıştayı’nda açıklandı.

Videosu için tıkla: https://vimeo.com/26233349

Kaynak ve daha fazlası: yerbilimleri.com

Yıldıztozu 06-04-2015 20:30

Kuranda bunların hepsi yazıyor. Boşuna Cern'de deney yapıyorsunuz. Açın okuyun cahiller. !!

İlahimasal 07-04-2015 00:01

Alıntı:

Felâsife´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 544222)
Sanırım forumda böyle bir müstakil konuya gerek var, zira bir kaç konu var bu meyanda, lakin onlarda din tartışması altında pek anlaşılamamış. Umarım bu konuda öyle olmaz.

Diğer yandan dünyanın yuvarlak olmadığını, kendine has bir şekli olduğunu bunada GEOİT dendiğini eminim herkes biliyordur.
Ama dil alışkanlığı diyelim bir yuvarlaktır gidiyor, zaten yuvarlak demek dünyayı basite indirgeyen de bir şey, bir nevi geçmişin doğrusu anca bu kadarmış, bunu bu kadar çözmüşler, ama bunun hiç ilerlemesi boyut kazanamaması bu kötü işte.

Herneyse ben olayın bilim tarafında değilim, çok bilmemde açıkcası, Dünya ne şekil olursa olsun, ona bir CANLI olarak bakmayı, onu bir VARLIK olarak görmenin tarafındayımdır.
Bilim burada ÖZEL bir görüş sergilemiş ve Dünya GEOİT 'tir demişse, harikâ derim, başım gözüm üstüne...
Bir tepsi, top, bozuk para, çember, simit gibi yuvarlak değil, kendine has bir şekilde o bir GEOİT, müthiş.

Bu kelimeyi BEYNİMİZE kazımanın zamanı gelmişte, geçiyor. :)

olsun tepsi gibi düz falan görünmüyor..üstünde de çivi çakılı falanda deil.

baya geoit duruyor...beynime kazıyı verddim.:loco:

Felâsife 07-04-2015 00:07

Alıntı:

kadem´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 544251)
olsun tepsi gibi düz falan görünmüyor..üstünde de çivi çakılı falanda deil.

baya geoit duruyor...beynime kazıyı verddim.:loco:

Ne güzel, :thumb: biz dünyayı ne kadar onurlandırırsak, anlarsak o da bizi onurlandırır, anlar.

Teşekkürler.

İlahimasal 07-04-2015 00:31

yarın ,yolladınız geoit şekli başka insanlara sorucam

bu nasıl bir geometrik şekle benziyor diye..

sorucağım insanlar islamı taasubları yüksek olanlar olucak.

bakalım ne diycekler.

Felâsife 07-04-2015 00:51

Artık orasını bilemem, Nasrettin hocanın dediği gibi, bilenler bilmeyenlere anlatsın. ))

Aleph 07-04-2015 01:28

Alıntı:

zfr87´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 544225)
Kuranda bunların hepsi yazıyor. Boşuna Cern'de deney yapıyorsunuz. Açın okuyun cahiller. !!

Bir deve kuşu yumurtası muhabbeti vardı, değil mi?.. :D

Yıldıztozu 07-04-2015 01:43

Alıntı:

Aleph´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 544283)
Bir deve kuşu yumurtası muhabbeti vardı, değil mi?.. :D

Aynen :D

Ayetteki cümlede bütün kelimelerin bütün anlamlarına bakıp, hangisi en yakın mucizevi görünüyorsa onu seçiyorlar. Eğer bütün anlamlardan mucize çıkmadıysa bu ayette mucize yok deyip başkasına geçiyorlar.:D

Allah bize dünyanın yuvarlak olduğunu söylemek istediyse neden bu kadar Da Vinci şifreleri koymuş:loco:

Aleph 07-04-2015 01:59

Şu videodaki çocuklar ne şanslı! Bütün dünya böyle bir yer olsa keşke.. Bizde yaz tatillerinde çocuklar Arap alfabesini öğrenmeleri için camiye gönderilir. Cami imamları da ekseriyetle sert, aksi, huysuz ve cahil olurlar. Nerde Carl SAGAN nerde cami imamları!

İlahimasal 08-04-2015 11:24

Alıntı:

kadem´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 544262)
yarın ,yolladınız geoit şekli başka insanlara sorucam

bu nasıl bir geometrik şekle benziyor diye..

sorucağım insanlar islamı taasubları yüksek olanlar olucak.

bakalım ne diycekler.

sayın felasife

dinci bir arkadaşıma bu resmi gösterdim.
direk oyun hamuru ile yapılmış bir şey dedi

benim çocukdada var oyun hamuru oda yapıyor bõyle şeyler dedi.

bende hinlik yapdım.oyun hamurunu israilliler icat etmiş dedim.(bu benim o an için attığım bir fikir)biraz durakaldı.

ve olsun zararlı bişe olsa ülkeye sokmaz bizimkiler(bizimkiler dediği hükümet) dedi.

bende ona sen öyle san..hadi oyun hamurunun içine kimyasal bişeyler katıp çocukların genlerine etki edecek bişe katıyorlarsa dedim. gene afalladı.

mühim olan yahudi düşmanlığından kaynaklanan paranoyak düşünceler.arkadaşımın kafasında şimşekler çaktırması.

v...... bak bu bizim dünyanın geoit şekli dedim. geoitte ne gavur lafları onlar.la git dünya yuvarlak bu yuvarlak deil dedi.yok olurmu dinen dünya tepsi gibi düzdür dedim.

hemen harun yahya amcasının kuran mucizlerine başvuru verdi.

orda ben izledim dünya kuranda yuvarlak olduğu var ..siz kuranı yanlış anlıyorsunuz dedi

gerisini uzatmaya gerek yok.

adamlar kuranı her döneme uyduracak bir evliya buluyorlar...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:21 .