![]() |
Evrenin Dışında Ne var?
Evrenin dışı var mı?
Evrenin bir ucuna ulaşabileceğimizi düşünelim. Evrenin dışına çıkabilir miyiz? Yola devam edildiğinde nerede oluruz? |
Re: Evrenin Dışında Ne var?
çok merak ediorsan özgürlüğün verdiği avantajı kullanarak uçağa bin dolaş.
|
Bak bu aklıma gelmemişti. Sağol Toprak kardeş. :)
|
Evrenin dışında olsa olsa Toprak kardeşin Allah'ı vardır. Yalnız başına oturuyordur. Herşeye hadir olduğuna göre yalnızlık çekmesi olumsuz.
Pante, yoksa yalnızlık çekiyor da evreni, insanları onun için mi yarattı demek istiyorsun. Yani insanlarla can sıkıntısını gideriyor, günah işletip yakıyor, sonra affedip diriltiyor falan? Olur mu hiç! |
Yaaaaa * müthiş bir zeka...
Nasıl da düşünemedik.................... Sağolasın Toprak kardeş................ Yalnız ufak bir detay var * Rabbin zeka dağıtırken sende uçakta *ve *"O" 'na *yakındın herhalde.................... |
Böyle bir yanıt beklemiyordum.
Toprak kardeş, aşağıdaki linkten şu uçağın rotasını bir göstersen diyorum. Bir de depo bittikçe nereden dolduracağız. Uçağın deposu + ömür deposu http://www.bulutsu.org/evreninharitasi/universe.php |
Pante abim,bir pırof olaraktan teşekürederim.*çok güzel bi konuya deinmişsin.saol.Bu
asırlardıııIIIıır yannızıııııımm.. yok o şarkıydın..başka bişe sölicektim.Asırlardır *cevabı aranan ve herkeşin bişe attıı amma velakin bi türlü tutturamadıı bi konu bu.Soru şu EVreNİn dışinda ne var*? cevaplar. 1-Elinin körü var.. 8O 2*-Elinin körü yok. :? 3-Öcü var.. :oops: +4- Tam ne olduuna annıcaktık, 8O ;haplı teleskob bozuldu...(vah vah ..bende çok bozuldum * ) Yanı tam zamanında bozuldu namıssıss..Tam ucuna geldiydin ervenin.. Bozulcaa tuttu.. Az daa sabredeydi.. tamgöstertcekti eervenin sonunu.. ama bekleyelim * du bakalim ne olcek sonunda..* akıl bulamassa*teleksop-meleksop bulamıycak bu işin sonunu.. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * düşmesin sıkı baala.. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * (eşein sırtına odunu)... :lol: Pante abim.bak aşadaki haber yazdırdı bu gırgılı bana: "Hubble'ın en büyük kamerası devre dışı Evrenin nice sırrını aydınlatan Hubble uzay teleskobunun en büyük kamerası devre dışı kaldı. 30 Ocak 2007 Salı ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yetkilisi Preston Burch, "ACS kamerasının artık kullanılamayacağını sanıyoruz" dedi. 2002 yılında Hubble�a yerleştirilen ACS kamerasının, bir yıl içinde üçüncü kez arıza yaptığını hatırlatan NASA yetkilisi, kameranın hafta sonunda bozulduğunu ve arızadan hayal kırıklığına uğradıklarını anlattı." ben evrenin dışında neolduunu bilen olcanı sanmıyom devem ..sen diyon*?http://img.blogcu.com/uploads/Cemalimuhabbet_Deve.gif |
,
* * *pante, aslında burada soru evrenin dışı olabilir mi olmalı ki onu da sormuşsun zaten. Bu konu ile ilgili Tercüme Çalışmaları forumu ana başlıgı altında bir fizikçinin gözü ile ilgili Tanrı fikrini inceleyen bir tercüme çalışması var. Bu makalenin oldukça yardımcı olabilecegini düşünüyorum. * * saygılarımla |
Evet Dilaver. Tercüme Grubunun "Fizikçilerin gözüyle Tanrı" çevirisi,
hem "Allah her şeye kaadirdir" başlığına yazdığım "Allah yokluktur." sözüne, hem de bu başlığa bir cevap gibi gelmiş. İsabet olmuş. Çevirideki ilgili kısım şu: Bu * arada * “yokluk” * kavramı * beraberinde, * kâinatın * bittiği * ve * “yokluğun” * başladığı, * “görünmez * sınır” * kavramını * da * getirmektedir, * kâinatın * bittiği * ve * “yokluğun” * başladığı * bir * sınır. * Şimdi * de * kâinatta * hareket * eden * ve * bir * anda * bu * sınıra * gelen * bir * uzay * yolcusunu * hayal * edelim. * Bir * adım * daha * atarsa, * yolcumuz * bu * “yoklukta” * yok * olacaktır. * Ama * sadece * kâinatımızı * terk * etme * teşebbüsünde * bulunan * yolcumuzun * bu * “yoklukta” * yok * olmaması * gerekirdi, * zaten * bizim * kâinatımızın * da, * çok * daha * önce, * Tanrının * onu * yarattığı * anda, * tıpkı * zavallı * yolcumuz * gibi, * bu * “yoklukta” * yok * olması * gerekirdi. * Buradan, * kâinat * dışındaki * “yokluk” * kavramının, * ne * kadar * saçma * olduğunu * bir * daha * fark * ediyoruz. Şimdi sorumuza yanıt aramaya devam edelim: Kainat yolcusu sınırdan bir adım daha attığında yok mu olacaktır? Nasıl? Yoksa bir sınırdan çıkmak diye birşey yok mudur? Bir kenardan çıktığında kendini yine evrenin içinde mi bulacaktır? |
Toprak abiiii!
Bak makaraya sarıcaklar seni buralarda! sen benim gemiye gel abi!orası huzurlu ve güvenli,bekliyom abi. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:32 . |