![]() |
Okulum bitti, gemi aldım...
Okulum Bitti. Gemi Aldım *
Nihayet okulu bitirdim arkadaşlar.. Bana burs veren, tek sente muhtaç etmeden lüks içinde okutan hayırsever işadamına binlerce teşekkür. Allahıma şükürler olsun. Rabbim nimeti, zenginliği kime vereceğini iyi bilir. Amerika'da okudum ve mezun oldum. Darısı aynı zor şartlarda okuyan kardeşimin başına. O zorluğu biz biliriz biz. Kolay mı Amerika'larda, gurbetlerde lüks içinde okumak. Nihayet muradıma erdim. İlk işim sünnetimde gelen armağanlardan edindiğim birikimle ve babamın teşvikiyle bir gemi almak oldu. Başlangıç için idare edecek büyüklükte. Yaklaşık olarak 2.5 milyon dolar. Artık bir Armatörüm. Babam sağolsun. Allah cc. ne babalar yaratıyor. Evelallah gemimiz yüksüz kalmaz. Müşterimiz bol olur. Eee, başkasına gidecek değiller ya, 3-5 fazla olsun, bizimkisi olsun değil mi ya. Bugün müşterimiz olursun. Yarın devlet kapısında bir işin olur, bir ihale olur yardımcı, destek oluruz işlemlere. Herşey karşılıklı. Allah cc. "Yürü ya kulum!" dedi mi o kulu tutan olmaz. Neydi bir zamanlar be! Gecekonduda otururduk. Şimdi sıra sıra gemileri dizeceğiz inşaallah. Çekemeyenler çatlasın. "Bursla okuyan çocuk nasıl gemi alabilirmiş?" Sen de al! Alabiliyorsan. Alamıyorsan beceriksizliğin karşısında ben ne yapayım.! Sen alamadıysan, başkalarının aldığınla ne uğraşıyorsun. "Tüyü bitmemiş yetimin hakkı, fakirin fukaranın hakkıymış" Biz hangi fakirin gidip te cebinden parasını aldık! Kim görmüş.. İftira etmeyin, çarpılırsınız. 30-40 yıllık politikacılar bile böyle bir servetin yüzde birini bile edinememişmiş.. Servetimiz tahmin edilenin çok çok üstündeymiş. 10-15 milyon dolarların üzerindeymiş. Çatlayın emi! Bizi savunan dostlar sağolsun. Yalnız savunurken " Biraz da bizimkiler yesin!" lafları duyar gibi oluyorum. Öyle demeyelim de yanlış anlaşılmasın dostlar. Bizim yediğimiz önümüzde , yemediğimiz arkamızda. Başkalarından bir farkımız yok inanın. Onun yerine şöyle diyelim hep beraber; "Devlet malı deniz, yemeyen domuz!" |
Re: Okulum bitti, gemi aldım...
Eski tas, eski hamam.
|
pante bu gemi nerden kalkar *:D
değerli, nur yüzlü, garibin ekmeğinde gözü olmayan birini hatırlattı bana bu makeleniz. oda lüx'e şatafata düşkün biri değildi, tek merakı kelle cumhuriyet altını idi, hiç unutmam zaafından yararlanmak isteyen uyanık bedevi cadır *güzeli kaddafi kendisini ziyaret eden bu değerli nur yüzlü adamın dikkatini dağıtmak için çadırın tepesine bir cumhüriyet altını asmıştı. bizimkisi gözünü dikmiş çadırın tepesine bakarken, uyanık bedevi aklına geleni söylemişti koskoca turkiye cumhuriyetine, onunda bir gariban oğlu var, inanın bindiği arabaya araba denmez, sadece çocuğun ayağını yerden kesiyor, topu topu 300 milyarcık araba, gariban işte ne yapsınlar, dürüst olmak kolay değil. |
Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış. Rabbim yürü ya kulum demiş, elbette bir bildiği vardır kime ne? Vakti zamanında koç gibi çocukları olan bir kendini bilmez babam için "İsviçre bankalarında bir milyar doları var" demişti de biz iktidara gelince kendisini zorunlu emekliliğe sevk edip dünyayı dar etmiştik, o da gemisine atlayıp arkasına bakmadan dünya turuna çıkıvermişti. Bizim de bir gemimiz bulunsun, belli mi olur, dünyanın binbir türlü hali ve de önümüzde iki seçim var. Gerçi bizimki kuru yük gemisi ama mecburiyet durumunda idare eder.
|
bi tur atalımmmı pante cimmm .. he :D *
HAYIRLI UĞURLU OLSUN ... |
Bu isler icin Allah cc yetmez, en az Allah 1500cc lazim.
|
basit bir soru tayyip istanbul belediyesinde maaşlı çalışan iktisat fakültesi mezunu bir memur olsa idi 3 çocuklu bir memur acaba bu çocuklar yine böyle servete hızla kavuşabilecek amerikalatda okuyabileceklermiydi * Ah Osman Bölükbaşı ne güzel demiştin...Dünyadaki tüm ticari müesseseleri incaledim en karlısı din alıp allahı satmaktır diye...
|
Dünyadaki *tüm *ticari *müesseseleri *incaledim *en *karlısı *din *alıp *allahı *satmaktır *diye...
* Hic suphen olmasin. Ilkel kabilelerde sihirbaz-buyucu kesfetmis once insanlari nasil somurulecegini. Gunumuzde artik bunu sanat haline getirenleri bolca goruyoruz. Dunyanin en zengin ulkesi Vatikan. En rahat, emeksiz, sermayesiz is din saticiligi. Cogunlugu zavalli gonullulerin olusturdugu, bastaki birkac kisiyi besleyen, bunu da farkettirmeden yapmanin usulunu iyi bilen uyaniklar cetesi. Sattiklari tek sey umit. Geri donup de evet ben gittim cennet soyleydi, cehennem boyleydi diyebilecek kimse cikmayacagini gayet iyi bildiklerinden, safsata yaparak, gunluk olaylari, doganin tabiatini, sanki buyuk bir kesifte bulunmus gibi satmasini, nesilden nesile gecirerek,muesseseyi yuruten, kan emici suluk toplulugu... |
burada islamı bir din adamından daha iyi bilen onlarca arkadaş var, anadoluda büyükçe bir köyde *her hangi bir camiye gitsinler biz falanca dergah dan geliyoruz büyük bir camii yaptıracağız altında din eğitimi külliyesi olacak bu cuma inanalara vaaz vermek istiyoruz desinler ve çok güzelde vaaz verirler vaazdan sonrada yardım sandığını dışarı koysunlar bakın paralara kör inanalar onları paraya boğar işte cübbeli hocaların paraları böyle oldu.. böyle zengin oldu bu sülükler camiilerde kadınlar kollarında bilezikleri parmaklarındaki yüzükleri attılar o kutulara, tayyipte bunların daha evrimleşmişi işte başka bir şey değil.bir parti bir dergah onu hatip olarak yetiştirmemiş olsaydı meur bile olamazdı bu ülkede...her şeyini parasını malını mülkünü makamını her şeyini din ticaretine borçlu..ve bu ülkeye cumhur başkanı olacak yazık yazık....
|
bizimde okul bitti hatta biteli yıllar oldu ama ne gemisi 5000 ytl ye slüetini alsak kredi alacak banka bulamayız ....
e babamız bakmadıgına göre ........ bakamıyoooo ya napalım..... bakan olsaydı olurdu be en azından bir bakanlık.... ama nerde ..... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:46 . |