![]() |
İyi ve kötü olan şeyleri neye göre belirliyoruz?
İyi ve kötü kişiye göre değişkenlik gösterse de , kişisel olarak neye göre iyi ve kötüyü belirliyoruz?
|
Karşımdaki kişiye veya topluma göre fakat tüm toplumlara göre kötü olan şeyler var ve biz bunlara evrensel ahlak diyoruz.Hangi toplumda milletin karısına kızına bakmak iiyi karşılanır?Kafayı yemiş nihilistlerde ayinleri karılarını kızlarını birbirine sunmak olan kabilelerde dinlerde belki.Fakat kimse bazı çizgileri aştığında bu değişkendir bana göre değil diyemez.
Kişiden kişiye değişen benim yanımda sakız çiğnenmesini ahlaksızlık olarak görmemdir. |
İyi, kötü, ahlak kavramları sosyobiyolojinin ve evrimsel psikolojinin konusudur. Bu alanda yazılmış çok sayıda kitap var, alır okursunuz, kafanıza yatmayan yerler olursa kendi görüşlerinizi de ekleyerek burada tartışmaya açarsınız. Ama böyle ham bir şekilde bu konuyu açmak bana çok mantıklı gelmiyor. Temcid pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp önümüze geliyor çünkü.. :thumb:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hak desem yanlis olurmu,hakka göre(tanri anlaminda deyil,hak anlaminda).saygilar
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:03 . |