![]() |
dinlerin iğrenç yüzü
Du'a Khalil Aswad *daha 17 sindeydi, her genç kız sevmek sevilmek
istiyordu, ortadoğunun abuk dinlerinin kendisi için çizdiği kuralları hiçe sayarak kendisi yezidi olduğu halde müslüman bir gence aşık oldu, şuçu sadece sevmekti du!a nın, sadece sevmek. orta doğuyu yuzyıllardır kan gölüne çeviren büyücülerin dini, du'a nın da kanına girmişti, daha baharında gencecik bedeni hiç tanımadığı, hiç gör- mediği büyücülerin kurallarına kurban gitmişti. büyücülerin dinine göre du'a ölmeliydi, hemde en acı şekilde, du'a nın kafasına taşları indirenlerden biriside babasıydı, belkide küçükken ne çok sevmişti du'a yı, saçlarını okşayıp mamasını vermişti belkide, ama du'a büyücülerin kuralını bozmuştu, büyücülerin insanları kamplara bölen insanları birbirine düşman eden dinlerinin çizdiği kuralı çiğnemişti, babası kendisi istediği için değil büyücüler isa, musa, muhammed, vs.vs. istediği için kafasınını ezmişti. düşünüyorumda, acaba büyücülerin, ruh hastalarının, yarattığı dinler olmasaydı *Du'a Khalil Aswad *vahşi şekilde öldürülürmüydü. http://www.lucaswashier.nl/?p=3104 |
Re: dinlerin iğrenç yüzü
Aslında bu konuyu burada ele almıştık.
http://www.turandursun.com/modules.p...&p=75862#75862 Bana göre, salt bir yerleri hedef göstermek değil aslen öze inmek gerekir. Öyle yada böyle, şu yada bu, o kızcağız işte bunu yaptı, sevdi, ötesi yok! Oysa kutsal olanın tek istediği salt bağlılıktır, ezikliktir, kölece bağlılık, köleliktir oysa sevgi hedef tanımaz, sınır tanımaz, bu yüzden geçmiş toplumlar, inançları vs sevgiye aşağılık bir şey gibi bakmıştır, utanç kaynağı olarak görmüştür(yazık ki hala öyle görülüyor, 15 yaşına gelen kızlarını namus kisvesi altında, resmi bir giysi giydirilerek-evlilik- hiç tanımadıkları kişilere al mal senin, alan memnun satan memnun diye pazarlamak zorunda kalmaktadırlar, bakın korku aynı korku, psikoloji aynı psikoloji-. Kutsallığın bezirganları bakmıştır, sevgi kutsalın emirlerinin yıkılmasına eşikde olmaktadır ve sevgi her türlü sınırı aşmaktadır, kutsalıda aşmaktadır, ondan daha yücedir(mecaz) dinler birbirileri arasında evliliği yasak etselerde insanlar buluştumu sevmişlerdir birbrilerini hatta sevgi yasakken bile! İşte Dünyayı kurtaracak güç bu, ne Zeus, Ne Taru, Ne Enlil, Ne Osiris, Ne El, Ne Ahura Mazda, Ne Brahma, nede El-İlah. insanda olan sosyal yön ve insanda olan, öyle kafdağlarının ötesine çöreklenmiş bir sembol yada bir idolden değil, bizzat insanda olandan, yani sevgi. şu içinde olduğumuz dünyaya, egemen toplum yapısına baktığımızda şu aşağıdakini söylememem için ne gibi bir haklı neden olabilir ki? Emin *olun *o *kalabalıktan *herhangi *birisi *yada *oracıkta *katledilen *o *küçük *kız *bizlerden *birisi *olabilirdi. *Hatta *acı *gerçek *hepsi *bizdik *zaten.. Ağaç *demiş *ki *baltaya* Sen *beni *kesemezdin *ama Ne *yapayım *ki *sapın *benden Bak *şu *ağacın *bilincine *sen Ölen *ben, *öldüren *benden Bunca *analar *ağlayıp *durur *da Akıp *gider *gelinciklerden Kör *müdür *sağır *mıdır *bu *ırmak Ölen *ben, *öldüren *benden Her *yerde *böyle *olmuş *bu Önce *dağa, *taşa, *ağaca *söyletmiş *halk Sonunda *sabahın *bir *yerinden Uyanıp *kalkmış *ayağa *ırmak Ölen *ben, *öldüren *benden * Tek *açıklaması *var, *oda *bu; Uyanıp *kalkmış *ayağa *ırmak Ölen *ben, *öldüren *benden * * *Ruhi *Su-IRMAK |
ahhh ,, ahh,
daha nekadar insan dinin kurbanı olacak ! *daha nekadar insan ölmeli ki dinin iğrenç yüzü görünsün ! ? nice indsanlar öldürüldü geçmişte ve şimdi . Du'a Khalil daha birtanesi. daha kaçtane sayalım .. |
masum olan ilk taşı atsın diyen olmamış demek...
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:15 . |