Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Peygamber beyimiz ateistlerle savaşmadı..... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4057)

el-alem 14-05-2007 23:41

Peygamber beyimiz ateistlerle savaşmadı.....

Şunu hiçbir zaman unutmamakta fayda var ki muhammed ateistlerle savaşmadı.Muhammed dindarlar ile savaştı. Şaşırtıcı gelebilir ama öyle. Putperestler günlerinin büyük bir kısmını ibadet ile geçirirlermiş. Üstelik Kabe'de. Ama muhammed gene de onlara karşı çıktı, savaştı. Bunları neden anlattım derseniz sapkınlığın ne olduğunu açıkça anlatabilmek için yaptığımı söylemek isterim. Bu yazımızın konusu sapkınlık.

Bir günahkar kavramı vardır bir de sapık, bir günahkarlık bir de sapkınlık. Sapkınlık yada sapıklık genel halk dilinde cinsel fetişizim yada cinsel eksenli anormal durum olarak ifade edilse de biz tabi ki de bu şekilde olduğunu düşünmüyoruz. Peki nedir sapıklık nedir farkı günahkarlıktan?

Muhammed beyin *yaşadığı problemi az buçuk resmedebilmişimdir inşallah. O dinle uyarmaya çalışıyordu ama karşıdakiler kendilerini zaten dinle kandırmışlardı. Kendi inançlarını doğru zannetmekteydiler. Karşılarında koskoca peygamber olmasına rağmen iman etmiyorlardı edemiyorlardı. Çünkü zaten imanlıydılar. Çünkü onlar günahkar değil sapkındılar. Kendilerini batıl inançları ile kandırmışlardı.

not: bu yazıyı hatırlayamadıgım bir yerden aldımıştım... cevaplarınızı bekliyorum.

pante 15-05-2007 00:29

Re: Peygamber beyimiz ateistlerle savaşmadı.....

Konunun sapkınlıkla ilgisi yok. O dönemin şartlarına göre herşey çok normal.
Mesele tamamen din ve inanç özgürlüğüyle ilgilidir.
Bugün dahi dünyada din ve inanç özgürlüğü yeterince mevcut değildir.
Hele ülkemizde ve doğu ülkelerinde yok denecek kadar azdır.

Kureyş toplumunda putperestlik hakim dindir. Bunun dışında Musevilik, Hristiyanlık ve Haniflik inançları *vardır ama zayıftır. 3 tek tanrılı inancın arasında putperestlik kan kaybı yaşamaktadır. Bu üç inançta gelişme olmakta ama tersine putperestlikten kopmalar yaşanmaktadır.

Bu ortamda başlangıçta hanifler arasında olan Muhammed *peygamberliğini ilan eder ve İslamiyeti yaymaya başlar. İlk zamanlar pek engellenmez ama güçlenmeye başlayınca önü kesilmeye çalışılır.
Bu dönemde Kafirun suresi ve " Senin dinin sana benim ki bana" ayeti sunulur putperestlere. Ama egemen olan, güçlü olan putperestlerdir ve kabul görmez, baskılar artar. Çünkü artık aileler parçalanmaya, oğul babaya düşman hale gelmektedir. Bunun da ötesinde geçim kaynaklarından biri olan hac olayının biteceğini, Kabe'yi ziyaret nedeniyle sağlanan gelirin sona ereceği korkusu yaşamaktaydılar. Dolayısıyla bu gelişen yeni dinin engellenmesi gerektiğine inanıyorlardı. Müslümanlar üzerine ambargo uygulanmasıyla ipler tamamen kopar. Putperestler içinde güçlü durumda olan Muhammed'in amcaları sayesinde bir şiddet yaşanmıyordu ama amcası Ebu Talib ölünce Muhammed korumasız kaldı ve hicret zorunlu hale geldi.
Tabi hicret, düşmanlığı, karşılıklı kin ve nefreti artırdı. Muhacir müslümanlar yurtlarından olmanın acısını başlangıçta kervanlara saldırarak ve daha sonra da savaşarak çıkarmaya çalıştılar.
Artık müslümanlarda da "Senin dinin sana benim ki bana" anlayışı kalmamış " Kim güçlüyse onun ki" anlayışına dönülmüştü. Daha sonra da " Müşrikleri nerede bulursanız öldürün" e dönüşecekti. Çünkü egemenlik el değiştiriyordu.

ozgur_beyin 15-05-2007 04:24

Sevgili el-alem naklettiğin yazıdaki ''sapkınlık'' *tesbitini ,dinde aşırıya kaçma olarak , tanımlamak daha doğru.
* Bu gün bu tip tezahür tarikatlarda devam etmektedir. 4444 bilmem ne *duası , 9999 salavatlar v.b.
* *Bütün inançlarda, tanrıya, ebelehübeye, *marduka ,odine, *amon-raya ,krişnaya , aşırı yağcılık, etken olmaktadır.
* çünkü tanrıya ,veya adını ne koyarsan koy, ona. ben seni en çok ululuyanlardanım mantığı yatar. ve bu mantığın uzantısıda ''sen beni boş çevirmezsin''ümidi ve beklentisi yatar

28-07-2007 21:13

Muhammed zamanında,Tanrı'ya inanmayan kişilerin olduğuna dair bir belge yok..O zamanki arap yarımadasında hristiyan,yahudi,putperest ve hanif dinine mensup insanlar vardı.Ama kafirlerden bahsedildiği zaman otomatikman dinleri ve tanrı inancını reddeden ateistlerde araya girmektedir.Emin olun,muhammed zamanında putperestlerin yanında ateistlerde olsaydı sanırım onları da kılıçtan geçirir,beni kureyza kabilesinden beter ederdi..Zaten kurandaki ayetler,sadece putperestler için değildir..Allah'ın dini olan islamı reddeden ve ona inanmayan herkesin kafir olduğunu kuran ayan,beyan açıklamaktadır.

Allah'a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır. Maide suresi 33.ayet

Burda da anlatılmak istenen gayet açıktır.Son olarak bir hadise de baktığımız zaman;

Hadis: "Kafirle öldüreni, cehennemde birlikte bulunamaz." (Bkz.Müslim, İmaret/130-131, hadis no: 1891; Ebû Dâvûd, Chad/11, hadis no: 2495; neseî, Cihad/9, Ahmed İbn hanbel, 2/263, 340, 342...)
Yani, "kâfir" kesinlikle cehenneme gideceğine göre, onu öldüren müslüman da kesinlikle cehenneme değil, cennete gidecektir. Öyleyse, Müslüman "kafir öldürme"ya bakmalıdır, sürekli..

saygılarımla..

29-07-2007 22:36

Alıntı:

pante´isimli üyeden Alıntı
Kureyş toplumunda putperestlik hakim dindir

Sevgili Pante,

"Putperestlik" terimi yerine "paganizm" daha uygun bir terim olmaz mı? Putperest terimini daha ziyade İslam Öncesi Dönem'i kötülemeye çalışan İslam tarihçileri kullanıyor gibi geliyor bana. Aslında putperest denilen bu kişiler putun kendisine değil o putun simgelediği bir tanrıya inanıyorlar idi. Aynı Müslümanların Kabe'ye dönmesi gibi Arap paganları da putlarına dönerek ibadet ediyorlardı. Nasıl ki bir müslüman Kabe'ye tapmıyor ise paganlar da putlara tapmıyorlar idi. O sadece bir simge idi. İslam tarihçileri İslam öncesi dönemi küçümsemek için paganların putun kendisine taptıkları izlenimini vermeye çalışmış ve putperest terimini kulllanmıştır. Oysa teoloji biliminde bu kişilere pagan deniyor.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:08 .