![]() |
Hipoglisemi Tedavisinde ’15 Kuralı’
Alıntı:
Yukarıdaki işlemi; beslenmenin, açlığın ve açlık hissinin gideriminin genel protokolü olarak düşünebilir miyiz? Ya da öğün başına 15 gramdan fazla şeker ve karbonhidrat herkes için faydasız gereksiz ya da zararlı mıdır? ya da ve ya da daha ileri gidersek kandaki 5 gram dan daha fazlası?? -@soneryalcindanfazlasi |
Şeker normal bir insan için zaten gereksiz hatta zararlı ama bu tarz özel durumları bilemem.
Ben 5 yıldır ne şeker ne de tatlandırıcı kullanmıyorum. (Meyvelerden aldığım şeker hariç. Ama onu da haftada 1-2 falan) Saf şeker kanser yapıyor. |
Karbonhidrat Sayım Yöntemi
Alıntı:
Karbonhidrat KH) Sayımı normal bir beslenme sağlıklı bir insanın beslenmesine de tam olarak uyarlanabilir mi? Doğru formül müdür? Beslenmenin matematiği bu mudur? değil midir? daha fazlası var mı? neyi bilmeliyiz? çıkarmalıyız -eklemeliyiz- ya da yapmalıyız? @soneryalcindanbirfazlasi, bip |
Dr. Eyüp Aybek’in Karbonhidrat Sayımı Yöntemi İle İlgili Yazısı
Alıntı:
-ekleyenin sorunları!!?? yukarıdaki günde/günlük 30-50 gram fazlası kh/şeker (ya da /nişasta) herkes için zararlıdır (sağlıklı olsun sağlıksız olsun, şeker hastası olsun olmasın) ifadesi doğru mudur? eğr midir? doğru nedir kesin nedir? problematik nedir? bilginin doğruluğu nedir var mıdır? bilginin kesinliği -göreceliği- var mıdır? nedir? "evet yukarıdaki ifade (30-50 max.) beslenmenin matematiği ya da insan denilenin, insanın, beslenme matematiğinin uygun formülü mü?" @soneryalcin+X |
Alıntı:
bir de özel durumlar için sunmadım aslında. Şunu demek istemiştim. sormuştum. Genel açlık (ya da şeker yangısı açlığı) durumlarında açlığı gidermenin genel bilimi/förmülü 15 gram kadar kan şekeri edinmek,tüketmek midir? Bir de siz karbonhidrat ,şeker nişasta vb. ni aynı sınıflama içinde (yani yağ ve protein olmayan olarak) sayıyor musunuz? Yani şeker derken, sadece şeker denileni mi kastediyorsunuz? karbonhidrat ve nişasta vb. türevleri de (yani bir şeker hastası tüm şeker sayılanlar) buna ve şeker tanımlamanıza dahil mi? şeker hastası için şeker sayılanlar tüm insanlar için şeker değil midir? sayılmalı değil midir? karbonhidrat ve nişastalar da şekerdir diyip genellesek olur mu? |
"Gelişmiş İnsülin Hesaplama Problemleri ve Algolaritmaları -İleri Matematiğin Keşfi..
şöyle olmalı .. ilkokul ders kitapları
,matematik havuz problemi gibi insülin hesaplama problemleri Sn. Eyüp Atabek'in yazısını okursanız çok eğleneceksiniz.... o kesin... Aslında bir de jul olarak felan enerjiye çevrilmeli yani şunu sormuyor insan bunu ürettiğinde... yani o insülini, ne kadar ve kaç jul enerji sarfediyor,ne oluyor? .. heba ediyor-boşa gidiyor ne oluyor? şu an modern toplumlarda insanların nerdeyse en az beşte biri, daha pankreasını genç yaşlarında bozacak kadar ve düzeyde ve biçimde çalıştırıyor (insülin ürettiriyor) günde/günlük "30 ünite insülin üretmek, salgılatmak bedene kaça/neye malolmaktadır?" belki 30 ama belki 100! kimbilir... -- bir de örneğin kandaki fazla insülin ne yapar? yani kişi direk risk olmasın diye niye 50 ün,te sırıngalamaz kendine ve hesaplamalıdır? çok mü düşürür başka mı sebep? bir de şunu soralım ..Kadın gününde/günlerinde örn. 800-900 gram karbonhidrat içeren bir öğün/tabak görürseniz şaşırmayın... çünkü şöyle örn. börek, kısır, tatlı, mercimek köftesi, pirinçli -nişastalı bilmem ne, kek, patates bilmem nesi gibi şeyler hep yan yana....6-8 çeşit karbonhidrat. her birinden 100 gram yenir daha aşağı yenmez-fazlası da yenir? burda neler oluyor sonra? nedir kimdir bunlar? makineler mi? terminatörler mi? |
konu @soneryalcindancokcokilersi etiketi aldı çünkü?
çünküler şöyle SonerYalçın bir kitap yazdı biliyorsunuz. gıda kitabı. yazarken çok kötü hissettim dedi. ağarkanlar-ufunetler karabasanlar yaşadım dedi öyle demedi de ben böyle anladım yapıladım Korku, ağırlık ölüm türevi hisler basmalar --his basmaları ..sanki öyle anlıyorum ... anlıyoruz --- bu etiketi kullandık çünkü zaman yorgalar zaman anlatır--zaman yanilmaz @zamanyaniltmaz |
evet öyle yazdık çünkü konu nerdeyse @tümhastaliklerin.nedeni/bilimi gibi bir etikete yönlene-saptanabilir/etikelenebilirdi.
insülin hiposemi ve konuyla bunun-bunların ne ilgisi var ve bu biyoloji mi? değilse? bile biyoloji nedir? neden insanlar ilgisiz bunlar (bir kısmı/bazıları) gerçekler değil mi ve insan yararına değil mi? her gün uzaya felan çıkmaya çalışanlar.. insanlar 500 gram arpa yerken ve yedirilirken bu/bunlar önemsiz mi? |
bakın soner yalçın'ın yaşadığı şok bu..yaşatıldığı
https://image.ibb.co/g2s4hn/soneryalcinsokk.jpg foto kayıp kaydı için; Alıntı:
mesele bu mu? bu kadar mı? ölmeyecek miyiz? hayat nitesi/kalitesi ve etkinliği zehirlenmesi-zihinsel sağlık ve efor ve yükselik zehirlenmesi ve başka bilinmeye nzehirlenmeler-bu kadar değil soner algı zehirlenmesi çocukluk zehirlenmesi çocukluğa düşürülme/çocuk kalınma yaşam keyifsizliği/algı yoksanlığı-darlık mühendis emilimi analitik yorgan @konubukadardedegil_soner ya da @konu_hep_hic_budegilsoner @diyetyaptinmisoner-diyetdenedinmisoner |
Diabetli bir birey olarak yazıyorum. Ne yazık ki her diabetlide işe yaramıyor. Kan şekerimin düştüğünü anladığım anda kesme şeker alıyorum. Fakat vücut bocalıyor kan şekeri düşmeye devam ediyor. Bu şekilde 15 dakika beklersem kaçınılmaz son gerçekleşiyor. Bilincim bulanıyor, titremeler kontrolden çıkıyor.
Ben ne yapıyorum? Kan şekerinin düştüğünü anladığımda kontrolsüz bir şekilde tatlılara yöneliyorum. Bu durumda da kan şekeri aniden yükseliyor. Benim için daha iyi oluyor gibi. Bilemiyorum. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:40 . |