![]() |
Köpekbalıkları ve Meryem
Kendi kendini dölleyebilen köpekbalığı
23 Mayıs, 2007 * Tüm Bilim Haberleri Bilimadamları, kendi kendini dölleyebilen köpekbalığı tespit etti. ABD ve Kuzey İrlanda'dan araştırmacılar, çekiç köpekbalığı türüne ait dişi köpekbalığının, erkekle ilişkiye girmeden yavruladığını, yavrunun sadece annenin DNA'sını taşıdığını belirledi. Böyle birşey, köpekbalıkları arasında ilk kez tespit ediliyor. İngiltere'de yayımlanan 'Biology Letters' dergisine göre, ABD'nin Nebraska eyaletinde bir hayvanat bahçesindeki akvaryumda bir köpekbalığı yavrusu, beklenmedik bir şekilde dünyaya geldi. Yavru köpekbalığı herkesi şaşırttı çünkü akvaryumdaki dişilerin hiçbiri hayatlarında hiç erkek köpekbalığıyla biraraya getirilmemişti. DNA testi yaparak yavrunun babasız dünyaya geldiğini belirleyen uzmanlar, bu örneğin en azından bazı dişi köpekbalıklarının, erkek bulamadıklarında kendi kendine üreme tarzına geçebildiğini gösterdiğini açıkladı. 'Partenogenes' (eşeysiz üreme) olarak bilinen kendi kendini dölleme yeteneği, bazı kuşlar ve sürüngenlerle hem suda hem karada yaşayan canlılar arasında nadiren de olsa görülmüştü. (İnsanlar arasındaki eşeysiz üremeyi yazmayı unutmuslar sanırım) http://www.cnnturk.com/BILIM_TEKNOLO...haberID=351270 Bu arada nesli tükenmekte olan çekic köpekbalıklarının Hz.Meryeme özenipte bir kurtarıcı bir mesih dünyaya getirerek soylarını kurtarması için bu işe *girişmiş olabilirlermi diye insan düşünmeden edemiyor :) |
Re: Köpekbalıkları ve Meryem
Yavru köpekbalığı herkesi şaşırttı çünkü akvaryumdaki dişilerin hiçbiri hayatlarında hiç erkek köpekbalığıyla biraraya getirilmemişti.
Ben o rada çalışanlardan şüphelenirim. |
EYYY hikmetinden sual *olunmayan alllahım sen nelere kadirsin bir balığı bile erkeksiz oğullar kızlar veren yarab meryeme nasıl asılsız ve ahlaksız iftiralar isnad ederler.
*Bunlar yüce rabbimin, et sote kazanlarında *papaz yahnisi olmaya haketmiş münafıklardır..İşte bunlar namütenahi kaynayıp azap çekmeyi hak etmiş ,kalbi ve başka yerleri mühürlenmiş kafirlerdir. bakın aşağıdaki meryem suresindeki ayetler ne diyor. 15. Doğduğu gün, öleceği gün ve diriltileceği gün ona selam olsun! * * * 16, 17. (Ey Muhammed!) Kitapta (Kur'an'da) Meryem'i de an.Hani ailesinden ayrılarak doğu tarafında bir yere çekilmiş ve (kendini onlardan uzak tutmak için) onlarla arasında bir perde germişti. Biz, ona Cebrail'i göndermiştik de ona tam bir insan şeklinde görünmüştü. * * * 18. Meryem, "Senden, Rahmân'a sığınırım. Eğer Allah'tan çekinen biri isen (bana kötülük etme)" dedi. * * * 19. Cebrail, "Ben ancak Rabbinin elçisiyim. Sana tertemiz bir çocuk bağışlamak için gönderildim" dedi. * * * 20. Meryem, "Bana hiçbir insan dokunmadığı ve iffetsiz bir kadın olmadığım halde, benim nasıl çocuğum olabilir?" dedi. * * * 21. Cebrail, "Evet, öyle. Rabbin diyor ki: O benim için çok kolaydır. Onu insanlara bir mucize, katımızdan bir rahmet kılmak için böyle takdir ettik. Bu zaten (ezelde) hükme bağlanmış bir iştir" dedi. |
"tewderi: Ben o rada çalışanlardan şüphelenirim." :)
|
allah allah....
bu işdede cibril'in parmagı olmasın sakın... |
evet nemı diger cebrail hazretleri meryeme erkek kılıgında görünür ve ceeeee *diyerek onu kibarca döller...
tanrı emriyle tabii bunu bikaç kaynaktan okumuştum... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:45 . |