![]() |
peygamberlik saltanatı.....
abilerim ablalarım, bu peygamberlik babadan ogula da geçermiş bulaşıcı mı ne!!
bilen varsa aydınlanalım.... |
Re: peygamberlik saltanatı.....
herkes peygamber abi zaten. o mertebeye çıkma kabiliyeti herkeste var. bazı özel kişilere ait değil. anladın sen onu dolfen abim :)
|
anladınmı dedi *
anladım dedim anladım... |
Evet dolfen, peygamberlik babadan oğula geçer. Aslında Adem'den başlayıp oğlu Şit, onun oğlu Enoş, onun oğlu Kenan diye sayıp onuncu sırada Nuh'a gelebilirsin. Ama direk İbrahim'den başlamak istersen önce İbrahim'in kardeşi Lut vardır. Sonra İbrahim'in oğulları İsmail ve İshak gelir. Sonra İshak'ın oğlu Yakup gelir ki diğer adı (tanrı ile güreş tuttuğu için) İsrail'dir. Yakup'un oğlu ise Yusuf'tur. Yusuf ile birlikte İbraniler Mısır'a yerleşir ve büyürler. Musa ile birlikte de kurtulurlar. Musa'nın kardeşi Harun da peygamberdir.
İsrail'in kurulmasından sonra da kral peygamberler devreye girer. Davut ve onun oğlu Süleyman peygamberdir. İsrail'in yıkılmasına doğru ve yıkıldıktan sonra ise isyancı ve kahin peygamberler devri başlar. Bu hikayelerin hepsi aslında bir tür İsrail atalarının tarihidir. Tarihlerini kutsallık kılıfına sokarak daha etkili bir anlatım ve inanç sağlamışlar. Kuran'a da ordan geçmiş ve bugün bir sürü insan her gün İsrail'in atalarına dua ediyorlar. *:D |
hehehhh :D
DOĞRU DOĞRU bak davuda zinadan olma oğlu kral süleyman örneği ! :D insanların dini inançlarını sümürüp azmı yediler , içtiler.. karılar ,kızlar, cariyeler, saray *, yediği önünde yemediği arkasında , benimde peygamber olasım geldi ya :D |
tanrı karşımda diz çöküp agladı...
tanrı pşman çünkü... haa unutmadan sizin tanrınız size beniki banadır... biraz bencilimde hebelehübü yü paylaşamam... ve bir peygamber ossun dedi.... 82/45 osuunda ogluna bulaşmasın... *onu münezzeh kılalım.... oglum dikkat et pişirirken kıracan çamuru.... 82/49 şüphesiz(neden acaba şüphesiz olması!!) biz ne güzel elçi yaratıcıyız...... |
ben şimdi gene kıllandım. HIYARL'Ikta *babadaN OĞULAMI GEÇİYOR? :lol: *:cry:
|
özgür beyin
* * * eski toplumun ilk işbölümü sisteminde babadan ogula bir intikal var. Tüm meslek grupları için bu böyle .Duvarcının oglu duvarcı oluyor, peygamberin ya da din adamının oglu da rahip. Şayet adamın hıyar tarlası varsa , oglunun da muhtemelen hıyar tarlası olacaktır. Bu konuda istisnalar olmakla birlikte ilkel toplumun genel egilimi bu yöndedir. * * * saygılarımla |
Yani dilaver, demen oki ,hıyarlıkta KAST sistemi gibi bir şeydir öylemi haaaa :cry: *:cry:
|
Ravi:Dilaver
Aktaran:Beyt-ül-Soyguncu Konu: Miras Birgün Hebelül Anşa bir istirhamda bulunmak üzere Hz.Spartacus(Heptelehübü(hse)) ye geldi. Ey Hübünün rasulü, kocam vefat etti ama ortada hıyarlar kaldı, dedi. Yüce peygamber nurlu gözlerini kaldırıp "Ey kadın geride oğul bıraktı mı?" Kadın "3 oğul var yüce efendimiz" dedi. Yüce efendim O'na dönüp; "Ey kadın içlerinde en büyüğü kim ise hıyarlık onundur, olsun ki bir anlaşmazlık çıksın o halde evin reisi ev ahalisi ile birlikte oturduğu sürece hıyarlık o'nun diğer erkekler ayrılırsa devren hıyarlıkda onların eşit pay edilmiş hakkıdır, eşit pay edersin, senin payın ise beraberinde kaldığın erkek oğlun için pay olunan hıyarın yarısı kadardır, yani sen 3 oğlun için hıyarı 3,5 a böleceksin ve yanında kaldığın oğluna 1 buçuk hıyar olacak doğrusu en hayırlısı en büyük olan hıyar lığın, en büyük oğlunun yanında olmandır" dedi. Anlayacan Mülkiyetin varacağı yer mirasdır hocam, hıyarda mirasdandır.. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:34 . |