Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Edebiyat (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=155)
-   -   Vay efendim dış güçler (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=41160)

ilahimasal 29-08-2018 13:51

Vay efendim dış güçler

"Her türlü hatayı, yanlışı yap yap,
Ondan sonra "vay efendim, dış güçler!"
Çarşıya uymazsa evdeki hesap,

Dış güçler de hırlı değil elbette,
Ama önce kendine bak sen gitte,
Gözleriniz malda, mülkte, servette,

Liyakati almayarak hiç kâle,
Akrabaya, tanıdığa ihale!..
Cenabı-Hak koyunca da bu hale,

Fırsat deyip dört tarafa dal götür,
Kitabına uydur uydur mal götür,
Yol yaparken, yolsuzluk yap, çal götür,

Etrafınız hep yiyici tip dolu,
Altlarında dört çekerli jip dolu,
Hepisinde cukka sağlam cep dolu,

Prof bile cehl'e hizmet ederse!
Ulemanız dahi şöyle halt yerse;
"Yolsuzluk hırsızlık değildir…" derse,

Dış güç, mış güç diye ötmeyin hadin,
Ben inanmam, başka kapıya gidin!
Eğtim sisteminin içine edin,

Ne beş yıllık, ne on yıllık plan var,
On laf duysam dokuzunda yalan var,
Dıştan önce içimizde yılan var,

Tekel, Sümer, Demir-Çelik, Limandı;
Telekomu, Seka'ları kim aldı,
Yabancıya satılmayan ne kaldı?

Tek tek saysam çok sayarım daha çok,
Benim artık boş laflara karnım tok!
Satılmayan, fabrika yok, banka yok…

Trabzon'a bile Katar'lı girmiş,
Uzun göle Arap postunu sermiş!
Verenler vatanı kiraya vermiş,

Utanmadan hadi satmadık deyin,
Dalga geçin dalga, gönül eğleyin!..
Tek fabrika yaptınız mı söyleyin?

Pirinç, buğday, nohut, bulgur, soğan, et,
Ne var ise hep dışardan ithal et…
Üretmeden yaşar mı bir memleket?

Hiç bir sıfat yokken çağrılıp piste,
Ben mi ağırlandım "oval ofis"te?
Zeytin yağı gibi çıkmayın üste!

Dış güçlerle dostluklara giren kim?
******ine kol ve kanat geren kim?
Hatta onlar ne isterse veren kim?

Şerefli Türk Ordusuna pusu kur,
"Ergenekon" "Balyoz" diye darbe vur,
Gâvur yapamazdı bunu lan gâvur,

Her gelen dolmuşa bindirsin seni!
Her önüne gelen kandırsın seni!
Öpülmüş sıpaya döndürsün seni!

Koktu artık bu dış güçler söylemi!
Kimin işi "BOP" başkanlık eylemi?
Yani sizde, hiç bir suç yok, öyle mi?

Arif der ki; dış güçlere uyup be,
Bırakın bu ağızları ayıp be,
Sayenizde yıllarımız kayıp be,

----------- OZAN ARİF---------

"ictenlik" 03-09-2018 00:22

Velhelebe 03-09-2018 00:58

Dış güçleri sağcılar der genelde. Solcular dış güç gibi bahaneler bulmasa bile Amerika şunları bunları yaptı derler ya da demeye meyillidirler. Amerikayı günah keçisi olarak ilan etmeye gerek yok. Mesela Amerika Irak'a girerken bir sürü yalanla dolanla çıkarı için girdi derler de hiçbir kanıt yok ki kimsenin elinde. Sadece günah keçisi seçip her şeyi ona atma durumu var.

kartopu 03-09-2018 09:56

Ne günlere duruyorsun arkadaş
Yürü kalk olanca hızınla yürü
Bıçak geldi ta kemiğe dayandı
Karınla oğlunla kızınla yürü

Sözüm sana işçi kardeş bak dinle
Gün bugündür yürü zaman seninle
Ayağından kesilirsen elinle
Olmazsa dişinle dizinle yürü
Aşık İhsani

Bütün soruların, bütün kirli işlerin, alevera daleveraların Çözümünü Aşık İhsani söylüyor da sözün sahipleri duymuyor..

Dış güçler, bizi çekemeyenler, bize düşman olanlar, gücümüzü kıskananlar, Da. Onları bir de biz bilsek. Bir soru soracağız sizi bu makama kim getirdi. Dün iyi olanlar bu gün niçin kötü.
Dolar 1 lira 50 kuruşken siz ne yapıyordunuz Millet fakirleşirken kimleri zengin ettiniz.

ilahimasal 03-09-2018 12:13

Kendinin dışında elbette ki dış güçler VAR. yok diyen zaten salaklığından yok der. Bunun sağ veya sol ile ne alakası var.

En basitinden bir esnafsınız ; düşünün ! Üretimle degilde , üreticiden aldığınız ürünleri üzerine koyarak ve nakite sıkıştığınızda , borçlanarak dükkanınızı çeviriyorsunuz. Rakiplerinizde ( Dış güçler) sizden daha güçlü ve ürettiklerini size veren daha kapsamlı firmalar.

Bu firmalar size mal satmak ve o sattıklarını tahsil etmek isterler. Ve bir diğer size borç veren kuruluşlar size para verir ve parayı neması ile almak için sizinle faliyette bulunurlar.

Şayet siz ! Onlardan aldıklarınızla SALTANAT sürüyorsanız , sizinle faliyette bulunanlar sizin bu durumunuzu fark ettiyse ve verdiklerini tahsil edemiyorsa önce size ayakta kalmanız ve borçlarınızı ödemeniz için tüm ilişkiyi kesmezler verdiklerini biraz kısarlar ve sizin İYİ niyetinizin olup olmadığına bakarlar , baktılarki aynı yolda gidiyorsunuz. Ticareti keserler. Ve alacaklarını anlaşmalrdan kaynaklı hukuk yollları ile isterler.

Hiç bir satıcı firma müsterisinin batmasını istemez. Aksi halde alacaklarını neden daha zor ve gereksiz bir yolla alma yoluna gitsin ki ?

Bu duruma düşen esnaf bilir ki bu borç ödenecek aksi halde icraa ve daha değişik yollarla kendinden alınacak. Bu tipteki esnaf genelde VARLIKLARI var ise satar. Yok ise ayakta kalmak istiyorsa kendisi üretim yapar. Tabiki rekabet şartlarında. Beceremezsse batar ve herkes neyi varsa çöker. Yok ise , ömrü boyunca o borç ve faizinin katlanarak gelmesi durumu ile ömrü boyunca kacar durur.

Türkiye nin durumu tam böyle olmasada durum buna benziyor.

Bu kadar borç borçla ödenmez. Bu borç ürerimle ödenir. Rekabet yaparak kaliteli ürünler yapacak fabrika ve tesisleri kurmaya bu gün kalksalar 20 senede anca oturturlar. Oturturlarda , diger DIŞ GÜÇLER nerede olurlar bilinmez. Ürettiğini satmakta ayrı bir sorun.

Yani esnafın saltanat sürmek için yaptığı hataları kendisine ürün verenlere ve borç verenlere yıkması , evdeki ailesini kandırmaktan başka bir şey değildir.

Bu esnafın geleceği karanlıktır. Sağa sola suç atmak yerine saltanatını bitirmesi şarttır. Gerçi alışmış kudurmuştan beterdir. Görmemiş ise ! Durum dahada felakettir.

kartopu 03-09-2018 13:32

Alıntı Kendinin dışında elbette ki dış güçler VAR. yok diyen zaten salaklığından yok der. Bunun sağ veya sol ile ne alakası var.

Ekonomini, siyasetin, felsefenin ve idealerin sağla solla direk alakası var Sn Fabulo

Marks Kapitalde kapitaist üretim ve krediler için şunu der. Kapitalistler bankalardan kredi alarak üretim yapar ama bu kredi alma esnasında Bankada kendine ait para bulundurur en az aldığı kredinin yarısı kadar. Der. Bunu kredi faizlerinin en düşük olduğu zaman olması da ayrıca önemlidir kapitalist için.
Aynı kitapta şunu da der kapitalist bir işletme açar bütün parasını o işletme ve makinalar için harcar işletme kredisini de bankadan alır, işte o an o kapitalist o bankaların işçisidir kapitalist anlamda der kapital cilt 1 hatta bir şehirden söz eder Manchester (İngiltere).
Türkiyede kapitalistler ne yaptı Dolar ucuz diye Dolarla borçlandı Euro malını pazarladı yani kendine ait bir sermaye yok Krizde işte en çok onları vuruyor.

Kapitalist kültürü olmayan köyden İstanbula ve bir atelye açarak her şeyi borçla yapmak şartı ile kapitalist olanlar en küçük krizde çuvallıyor.İşte o zamanda yetiş ya devlet deyip iktidarın ipine 4 elle sarılıyor.
Mesele bir kültürdür başı takkeli üstü cüppeli ayağı çarıklı kapitalist olursa en küçük rüzgarda çadırı çöker.

Kapitalistin bile solucusu sağcısı var işte o takkeliler sağcı eğitimi olanlar kapitalizmi iyi tanıyanlar krizlerini bilenlerde solcudur.

Şimdi bankada 100 000 doları olupta 200 000 dolar borça alanlar bu krizi kolay atlatır ama hiç parası olmayıp ta borcu olanlar gümler.

Siyasette böyledir sağcı iktidarın karşısında güçlü sol muhalefet yani dengeleme siyaseti. İşte ABD başkan cumhuriyetçi seneto demokrat . İşte AB devletleri dengeler üzerine kurulmuş düzen.
Güçlü kapitalist ekonomi onu dengeleyen güçlü işçi sınıfı örgütleri.
Bu ekonomide siyasette olduğu gibi felsefede ve ideallerde de var.

Velhelebe 18-11-2018 16:59

Dış güç diye bir şey yoktur. Dış ülkeler vardır. Bunlar oturup da şunu çökertelim ya da gelişmesini engelleyelim diye bakmaz. Sanki oturup plan yapıyorlarmış gibi bir algı olduğundan dış güç denmektedir. Böyle bir şey olmadığı için böyle bir kavram da yoktur. Amerika şunu bunu yaptı tarzı söylemler dış güç zihniyetidir ve komplo teorilerine dayanır. Dünya düzdür, aya çıkılmadı gibi şeyler de komplo teorilerine örnektir.

Hamaset için Amerika, Almanya diye nutuk atılır ama ülkeler arası ilişkiler böyle değildir. O ülkelerle ilişkiler geliştirilir. Öyle hasım durumu yoktur. Örneğin dışarıda herkes yoluna gidiyor. Bütün insanlar sizi göstererek üzerinize mi çullanıyor ya da plan mı yapıyorlar mesela? Ülkeler arası ilişki de böyle. Herkes yoluna bakar. Kimse kimseyi takmaz. Siz evinizde dışardakilerle ilgili atıp tutuyorsanız ama dışardakilerle olan görüşmenizde de ilişkiler geliştiriyorsanız hasımlık durumu yoktur. Hasımlık edebiyatının esası evdekileri etkileme amacıyladır. Üst akıl, dış güç muhabbetleri de böyledir.

Turdur 18-11-2018 17:02

Alıntı:

Velhelebe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 627981)
Dış güç diye bir şey yoktur. Dış ülkeler vardır. Bunlar oturup da şunu çökertelim ya da gelişmesini engelleyelim diye bakmaz. Sanki oturup plan yapıyorlarmış gibi bir algı olduğundan dış güç denmektedir.

Dış güçler vardır. Ne yaparlar ederler, abartılırlar mı bilemem. Gördüğüm şu an abartı üzerinde durulduğu.

Memleketin geçmişi sürekli Haçlılarla savaş halinde olunca en ufak bir huzursuzlukta dış güçler lafına sığınılır. Ancak dış güçler yoktur da diyemeyiz.

Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları - John Perkins okunası bir kitap. Özellikle dış güçlere boyun eğmeyen Saddam'ın başına gelenleri daha iyi anlamak için.

Bu dış güçler yada şirketler o devletleri de kendilerine alet ederler.

Velhelebe 18-11-2018 17:06

Alıntı:

Turdur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 627982)
Dış güçler vardır. Ne yaparlar ederler, abartılırlar mı bilemem. Gördüğüm şu an abartı üzerinde durulduğu.

Memleketin geçmişi sürekli Haçlılarla savaş halinde olunca en ufak bir huzursuzlukta dış güçler lafına sığınılır. Ancak dış güçler yoktur da diyemeyiz.

Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları - John Perkins okunası bir kitap. Özellikle dış güçlere boyun eğmeyen Saddam'ın başına gelenleri daha iyi anlamak için.

Bu dış güçler yada şirketler o devletleri de kendilerine alet ederler.

Dış ülkeler dış güç değildir. Dış güç kavramı komplo teorilerine dayanır. Geri kalmış ülkeler hep bu kavramla bahane üretir. Gelişmiş ülke de kendi yoluna baktığı için gelişir. Durum bundan ibaret.

Turdur 18-11-2018 17:10

Alıntı:

Velhelebe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 627983)
Dış ülkeler dış güç değildir. Dış güç kavramı komplo teorilerine dayanır. Geri kalmış ülkeler hep bu kavramlar bahane üretir. Gelişmiş ülke de kendi yoluna baktığı için gelişir. Durum bundan ibaret.

Gelişmiş ülkeler sermayenin ana yuvası gelişmemiş ülkeler soyulan pazar ekonomisidir.
Bu dış güç dediğimiz şirketlerin bugün anayurdu Abd ve İngiltere'dir. Bunlar dış güçlerdir.
Dış güç diye devletleri tanımlıyoruz, çünkü bu şirketler devletleri savaştırıyor. Bu yüzden Amerika için büyük şeytan diyorlar.
Kısaca, dış güç dediğimiz sermayesi için savaş çıkartan, darbe planlayan güçler. Direk devlet olarak göremiyoruz ama biliyoruz ki bunlar dünyaya kan kusturan en büyük kapital sahipleri.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:19 .