![]() |
Azerbaycan ezan yasağını kaldırdı
Azerbaycan ezan yasağını
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, geçen hafta uygulamaya konan ezanın hoparlörden okunması yasağını tepkiler üzerine iptal etti. Diyanet yetkilileriyle görüşen Aliyev, nüfusun çoğunluğunun Müslüman olduğuna dikkat çekti ve camilerden ezan sesi duyulması gerektiğini söyledi. Ancak kamu kurumları ve hastanelerin olduğu bölgelerde hoparlör sesinin kısılacağı belirtildi. Bakü Valiliği’nin başvurusu üzerine, geçen hafta Azerbaycan’da ezanın hoparlörden yayınlanması yasaklanmıştı. Karara, hasta, yaşlı ve çocukların yüksek ezan sesinden rahatsız olmaları gerekçe gösterilmişti. |
Re: Azerbaycan ezan yasağını kaldırdı
Demek geri adim atmislar. Vah vah, cok faydasi olacak o duydulari ezanin. Arkadaslar, dinde ezanin hukmu yoktur, namaz kilan adamlar zaten saatini vaktini bilir. Oyle ezani bekleyip namaz kilanlar kaldimiki.
|
Alıntı:
|
Ezan, kizim sana soyluyorum, gelinim sen anla demek. Ezanli saatler var, cep telefonlarina ezanli imsakiye yuklemeyide biliyolar. O ezanlar, inanmayanlarin yuregine iman tohumlari serpmek icin var birazda. Mesele, saatin kac oldugunu bilmek kadar basit degil.
|
şikayetçiyim kardeşim .. benim evimin hemen yakınında var bir tane !! adam durmadan bağırırıp duruyor ..pazarcılar gibi çağırıyor. nasılda gıcık oluyorum bilemezsiniz!!! allahlarınıda ,elohimlerinide ,yahvehlerinide istemiyoruz kardeşim.. ne rahatsız ediyosunuz bizi.!! bide gece nin köründe bağırmazlarmı .. ayyy...!!
rusyada zamanında kaldırmışlardı dini, tabuyu !! izde kaldırsak ya :) |
Alıntı:
|
bırak abi ya .. biz ideolojimizle yıkalım tabuları ,,
kaba kuvvetle değil |
İdeoloji dediğimiz özgürlüğü yıkan faşizm ise;
.... |
abi 6 yaşındaki oglum diyokı niye bagırıyor bu adam baba*
bende şeker istiyo ayak yedi galiba diyom.... o ne öyle günde 5 kere anladık be ... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:36 . |