Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Donanım & Yazılım (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=145)
-   -   Bilgisayarın ekran rengi solmuş? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=41816)

Turdur 21-04-2019 17:06

Bilgisayarın ekran rengi solmuş?

Bilgisayarı açtım ve ekran renginin solduğunu gördüm, yeniden başlat yaptım ancak renkler solgun kaldı. Sanki ekranın üstünde çamur tabakası var gibi.
Ekran kartı mı bozulmuştur yoksa düzeltilebilir mi?

ForumKirpisi 21-04-2019 20:13

LCD ise aydınlatma floresanından biri bozulmuş.
LED ise aydınlatma LEDlerinden bir kısmı bozulmuş.

CRT ise CRT kullanan kaldı mı? :S

Yeni ekran alcan.

Turdur 21-04-2019 20:29

Alıntı:

NikolaTeslis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 637097)
LCD ise aydınlatma floresanından biri bozulmuş.
LED ise aydınlatma LEDlerinden bir kısmı bozulmuş.

CRT ise CRT kullanan kaldı mı? :S

Yeni ekran alcan.

Ekranla alakalı değil, çünkü hem tv bağladım ekrana hemde pc. Tv açtığım zaman normal ama pcyi açınca renkler solgun.

spartacus 21-04-2019 20:32

Alıntı:

Turdur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 637082)
Bilgisayarı açtım ve ekran renginin solduğunu gördüm, yeniden başlat yaptım ancak renkler solgun kaldı. Sanki ekranın üstünde çamur tabakası var gibi.
Ekran kartı mı bozulmuştur yoksa düzeltilebilir mi?

Ekran kartı olabilir.

Bilgisayarda dahili ekran kartı var mı?(Ekran kartı harici mi?)

Turdur 21-04-2019 20:37

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 637101)
Ekran kartı olabilir.

Bilgisayarda dahili ekran kartı var mı?(Ekran kartı harici mi?)

Dahili harici bilmiyorum bütün donanım kasanın içinde. NVIDIA paneli var oradan renk ayarı yaptım şimdilik idare eder gibi. Bu ikinci kez oluyor, yâni zaten renkler solgundu bugün iyice karmakarışık olmuş. Kullanabileceğim kadar ayar çektim şu an. Kabloyu çıkarıp taktım gene aynı. Sanırım ekran kartı almam gerekecek bir daha bozulduğunda.

ForumKirpisi 21-04-2019 20:38

o zaman kablo kırık, gevşek?

HDMİ ile bağlıyosan başka HDMİ dene dicem. VGA döneminde çok yapıyodu kablo gevşekken.
DVI var bi de.

Ama durup dururken oldu diyorsan ekran kartı bile olabilir. Kasa ise, toz giriyor artifact denilen çizgilenme
falan bile yapabiliyordu..

Tek tek denicen artık :D

spartacus 21-04-2019 21:39

Alıntı:

Turdur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 637102)
Dahili harici bilmiyorum bütün donanım kasanın içinde. NVIDIA paneli var oradan renk ayarı yaptım şimdilik idare eder gibi. Bu ikinci kez oluyor, yâni zaten renkler solgundu bugün iyice karmakarışık olmuş. Kullanabileceğim kadar ayar çektim şu an. Kabloyu çıkarıp taktım gene aynı. Sanırım ekran kartı almam gerekecek bir daha bozulduğunda.

PC arkasında ekran kartını taktığın soket gibi, üst taraflarda bir yuva var mı, varsa ayrıca dahili ekran kartı var demektir, varsa bilgisayarı kapatıp, ona takmalı ve tekrar açmalı.

Yoksa;

Zarar vermeden PC açılıp, temizlenmeli, ekran kartı sökülüp, bakılmalı, temizlik gerekebilir, yuvasında dahi sorun olabilir. Bir bilgisayarcıya götürmek en iyisi.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:19 .