![]() |
100 Temel Eser
100 Temel Eser
http://100temel-eser.blogspot.com/ 1- Kuran-I Kerim Yazar: Muhammed ve Müslümanlar 2- Din Bu 3 Cilt Yazar: Turan Dursun 3- Teokratik Devlet Anlayışından Demokratik Devlet Anlayışına Yazar: İlhan Arsel 4- İslamiyet Gerçeği 4 Cilt Yazar: Erdoğan Aydın 5- Allah Devletinde Demokrasi. Yazar Faik Bulut 6- Düşünce Tarihi Yazar: Orhan Hançerlioğlu 7- Felsefe Tarihi Yazar: Macit Gökberk 8- Muhammed’in Felsefesi Yazar Cemil Sena 9- İnsan Olmak Yazar: Engin Gençtan 10- Şeriat Ve Kadın Yazar: İlhan Arsel 11- Felsefenin Başlangıç İlkeleri Yazar: Georges Politzer 12- Felsefenin Temel İlkeleri Yazar: Georges Politzer 13- Düşünce Tarihi Yazar: Afşar Timuçin 14- Antropoloji Yazar Nephan Saran 15- Felsefeye Giriş Yazar: Takiyettin Mengüşoğlu 16- İnsan Nasıl İnsan Oldu Yazar: M. İlin – E. Segal 17- Dinlerin Kökeni Ve İslam’da Reform Yazar: Abdullah Rıza Ergüven 18- Bilim Ve Din Yazar: A. Adnan Adıvar 19- Felsefenin İlkeleri Yazar Victor Afanasiev 20- Toplumsal Değişim Ve Kuramları Yazar: Emre Kongar 21- Sağduyu Tanrısızlığın İlmihali Yazar: Jean Meslier 22- Arap Dünyasında Din Ve Siyaset Yazar: Nazih Ayubi 23- İslam Ve Bilim Yazar: Pervez Hoodbhoy 24- Siyasal Düşünceler Tarihi Yazar: Alâeddin Şenel 25- Son İmparatora Öğütler Yazar: Ali Demirsoy 26- Doğanın İnsanlaşması Yazar: Serol Teber 27- Tanrı Anlayışı Yazar: Cemil Sena 28- Ortadoğu Din Kültürü Yazar: Şükrü Günbulut 29- Rönesans Ve Laiklik Yazar Hüsen Portakal 30- Evren Bilim Ve Tanrı Kavramı Yazar: Abdullah Rıza Ergüven 31- Tak Adam 3 Cilt Şevket Süreyya Aydemir 32- Osmanlı Tarihi Yazar: Alphonse De Lamartine 33- Yüzyılların Gerçeği Ve Mirası 6 Cilt Yazar: Server Tanilli 34- Kutsal İsyan Yazar: Hasan İzzettin Dinamo 35- Kutsal Barış Yazar: Hasan İzzettin Dinamo 36- Nasıl Müslüman Olduk Yazar: Erdoğan Aydın 37- Tanrılar Mezarlar Ve Bilginler Yazar: C. V. Ceram 38- Uygarlık Tarihi Yazar: Server Tanilli 39- Atatürk Yazar: Lord Kinross 40- Ortadoğu Uygarlık Mirası 2 Cilt Yazar: Muazzez İlmiye Çığ 41- İnsanlığı Nasıl Bir Gelecek Bekliyor Yazar: Server Tanilli 42- İnsan Yapısı Ve Yaşamı Yazar: Anthony Smith 43- İnsan Ve Davranışı Yazar: Doğan Cüceloğlu 44- İnsan Felsefesi Yazar: Vehbi Hacıkadiroğlu 45- Arap Milliyetçiliği Ve Türkler Yazar: İlhan Arsel 46- Yaratıcı Aklın Sentezi Yazar: Server Tanilli 47- Kemalist Devrim 4 Cilt Yazar: Doğu Perinçek 48- Biz Profösörler Yazar: İlhan Arsel 49- İnsan Ve Kültür Yazar: Bozkurt Güvenç 50- Davranışlarımızın Kökeni Yazar: Serol Teber 51- Din Adamları Yazar: İlhan Arsel 52- Devlet Ve Din Yazar: Çetin Özek 53- Keşifler Ve Buluşlar Yazar: Daniel J. Boorttin 54- Darwin Ve Beagle Yazar: Alan Moorehead 55- Türkiye’nin Düzeni 2 Cilt Yazar: Doğan Avcıoğlu 56- Felsefe Tarihi Yazar: Alfred Weber 57- Feodal Toplum Yazar: Marc Block 58- Sosyolojik Çözmümlemenin Tarihi Yazar: Tom B. Bottomore 59- Sosyolojik Düşüncenin Evreleri Yazar: Raymond Aron 60- Türkiye’de Üç Devir Yazar: H. V. Velidedeoğlu 61- Atatürk Yazar: Emre Kongar 62- Felsefe Tarihi Yazar: Sahakian 63- Türk Devrim Tarihi… Cilt Yazar: Şerafettin Turan 64- Kalıtım ve Evrim Yazar: Ali Demirsoy 65- Bilim Din Ve Eğitim Yazar: Hüseyin Batıhan 66- Şeriattan Kıssalar 2 cilt Yazar: İlhan Arsel 67- Kutsal Kitabın Kaynakları 3 cilt Yazar: Turan Dursun 68- Din Üstüne Yazar: David Hume 69- Muhammed'e Göre Muhammed Yazar: İlhan Arsel 70- İslam Çağımıza Yanıt Verebilir mi? Yazar: Server Tanilli 71- Semavi Dinlerin Kutsal Bilinen Kitapları 4 Cilt Yazar: İlhan Arsel 72- Yıldızların Zamanı Yazar: Alan Lightman 73- Çağlar Boyu Kölelik Eski Yunan ve Roma Yazar: Hasan Malay 74- Kur'an'daki Tanrı Muhammed'in Tanrı Anlayışı Yazar: İlhan Arsel 75- Voltaire ve Aydınlanma Yazar: Server Tanilli 76- Tüfek, Mikrop ve Çelik Yazar: Jared Diamond 77- Komutan Atatürk Cilt Yazar: Celal Erikan 78- Kur'an'ın Kökeni Yazar: Arif Tekin 79- Kendini Arayan Tanrı Yazar: Sedat Memili 80- Kör Saatçi Yazar: Richard Dawkins 81- Nasıl bir Demokrasi İstiyoruz Yazar: Server Tanilli 82- İnsanlık Tarihi Yazar: Alaeddin Şenel 83- Bilim ve Şarlatanlık Yazar: Hüseyin Batuhan 84- Şeriat, İnsan ve Akıl Yazar: İlhan Arsel 85- Evren ve Evrim Yazar: Cihan Türkoğlu 86- Evrim Kuramı ve Bağnazlık Yazar: Cemal Yıldırım 87- Dünden Bugüne İnsan Yazar: Metin Özbek 88- Aydın ve Aydın Yazar: İlhan Arsel 89- Sosyoloji Yazar: Anthony Giddens 90- Menderes'in Dramı Yazar: Şevket Süreyya Aydemir 91- Felsefe Ansiklopedisi 9 Cilt Yazar: Orhan Hançerlioğlu 92- Osmanlı Tarihi 10 Cilt Yazar: Enver Ziya KARAL - İsmail Hakkı Uzunçarşılı 93- Dünya Tarihi Yazar: William H. McNeill 94- İkinci Adam Yazar: Şevket Süreyya Aydemir 95- ABD Tarihi Yazar: Alllan Nevins, Henry Steele Commager 96- Eski Toplum 2 Cilt Yazar: Lewis Henry Morgan 97- Suyu Arayan Adam Yazar: Şevket Süreyya Aydemir 98- Kulleteyn Yazar: Turan Dursun 99- Deli Filozof Yazar: Hüseyin Rahmi Gürpınar 100- Gerçek Yazar: Emile Zola |
Re: 100 Temel Eser
ne demek yanı 100temel eser 8O ..ben nedenyokumbuyazallariçinde..indına bende koyuyom kendimi kendi yerime.
"101inçi TEMEL ESER: Din mi üstün..İman mı..Nasihat mı..Akılmı..aşkmı*? [ Sayfa:Sayfa:: 1 ... 67, 68, 69 ] 1024 Cemal 28072 Cum Haz 29, 2007 10:33 pm Cemal Son gönderilen mesajlar" :lol: *:lol: *:lol: |
turan dursun'un kitaplarını okudum.Fakat bu diğer yazarların kitaplarını okuma şansım olmadı.burdaki tecrübeli ateist arkadaşlarımın fikirlerini almak isterim hangi kitaplar daha yararlı ve faydalı olabilir.ateizm ile ilgili kitap ve yazar isimlerini bana söylerseniz sevinirim :) yanıtlarınızı bekliyorum :D
|
bu listeyi kavramış degilim, ama şöyle bir göz gezdirince dawkinsin kör saatçisini ve aslında bir hiristiyan olan Morgan 'ın eski toplumunu tavsiye edebilirim. Ben bunlara bir de *Frazer'in Altın Dal'ını eklemek isterim. Ama Hasan İzzettin Dinamo nun Kutsal İsyan ile Kutsal Barışının orada ne işi var anlamadım. Şevket Süryyanın Tek Adamının da ve de başkalarının da.
* *saygılarımla |
Ben bu 100 Temel Eseri anlamadım. Tamam arada iyi kitaplar var ama Kuran neyin nesi? Onun çıkartılıp yerine Cemal'in "Din mi üstün..İman mı..Nasihat mı..Akıl mı'sı konmalı. Elbette daha yararlı olur.
|
arkadaşlar bana acilen din karşıtı ve ateizm ile ilgili kitap isimleri lazım.onları listeleyeceğim ve sonra hepsini kitapevinden alacağım :D bu konuda yardımlarınızı istiyorum :)
|
100 Temel eseri yayınlarken amacım, okuma isteği olup ta okunması gereken kitapları bilmeyenlere yardımcı olmaktır.
Yorumlara baktığımda içim kan ağladı. Biri diyor ki: "Kuran da neyin nesi" Kuran'ı okumayan biri ben dinli değilim diyemez. Biri; Din karşıtı Ateizm kitapları istiyor. Arkadaş, böyle bir şey olamaz. Okumanın ne dini nede ateizmi olur. Okumak evreni kavrayabilmektir. Olmayan tanrıya ne kadar karşı çıkarsan o derecede hastasın demek. Fiziği, kimyayı, biyolojiyi, sosyolojiyi, felsefeyi, tarihi okumadan insanlaşamaz ve düşünceyi geliştiremezsiniz. Böyle boşlukta olmayan şeylerle savaşır durursunuz. Başkalarıyla değil kendinlizle savaşın. Düşünmeniz, üretmeniz, paylaşmanız, sevmeniz, özümsemeniz dileğiyle... Tansel Semir http://tanselsemir.blogspot.com |
sevgili tanselsemir
* sanal olup olmadıgınız tartışmaları vardı bir ara, takriben bir sene evvelinden. Gerçek bir katılımcı olmanıza sevindim. * Sizi aramızda daha sık görmek dilegiyle. * *saygılarımla |
Felsefeci87 arkadaş,
Sitemizin sol sütununda "kitap incelemeleri" bölümünde önemli kitaplar listelenmiş durumda. İstediğin kitapların büyük bölümü Kaynak Yayınları tarafından yayımlanıyor. Bu yayınevinin kitaplarını incelersen isteğine ulaşmış olursun. |
Sevgili Tansel Semir,sizin sitenizde yayinlanan sizin bütün yazilarinizi okudum.Sizin sitenizde iki gün önce cok güzel bir link vardi.Orada cok nefis yazilar vardi.Ilhan Selcuk,Bedri Baykam vs. Cumhuriyette yazanlarin ,önemli yazilari okuyucular tarafindano siteye gönderilmis ve cok zengin bir site olmustu.O siteyi dün göremedim.Mümkünse lütfen o sitenin linkini tekrar yazar misiniz.Yazilarinizi ilgiyle takip ediyorum.Tesekkür ederim.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:54 . |