![]() |
Bazı Videolar
|
Devenin sidiğinden,deve izine, İslam'ın binbir çeşit putuna bir de kaya üzerinde bulunan çukurun, Hazreti Deve hazretlerinin ayak izi olması paparazisi eklenmiş. Herhangi bir kaya, taş, belki mağma halindeyken soğumuş, belki bu üçkağıtçılarca öyle oyulup, sermaye edinilmiş, ancak devenin ayak izi diye öptüren, öpen...
Her şeyin bir duası varmış, Cüppeli'den İnciler, Karpuz seçerken dua etmeliymiş, Allah bunların kölesi -mi- :) Bu nasıl bir dindir, %90 değil, %3 yaşamayı başaran -ki fazlası neredeyse imkansız- hacıyım, hocayım diye geziyor, bunun gibiler de 7 düveli sövüşlüyor, bunlar cennetinin, aklını alıp, kandırdıkalrı insanlardan sövüşledikleriyle bu dünyada kurmuş, aldatıp, maddi, manevi sömürdüklerini de öldükten sonra masallarıyla avutuyorlar => din bu. (Aydınlanma, sorgulama, objektif irdeleme ne yazık ki şart) - Cüppeli Hocam, Bakara Suresi 70. ayeti okudum, ama yine de anlamadım hangi karpuzu alacağımı ya :) -Ebu Vefa Hazretleri vardı ya balıklarla konuşan geri---, O'nun bir videosuna daha denk geldim, altınıza sıçarsınız. Cinlerle konuşuyormuş. Şeyhim cinlere vaaz veriyormuş Gerçek hazret-i-leri görmek isteyen, önceki mesajımda bulunan videoya baksın, artık ne diyeyim... |
|
TED-ED'den bir video izledim ve hosuma gitti. Sizlerle bunu paylasmak istedim.
Eger video gorunmezse --onceki gibi--su adresten izleyebilirsiniz: https://www.ted.com/talks/christian_...ed?subtitle=en Videoda anlatilanlar hakkinda ben de kisaca yazmak istedim. Videoda kaslarin nasil kasildigi ve yorgunlugun neden olustugu hakkinda bilgiler var. Kas hareketlerinin beyindeki sinyallerle nasil basladigina, motor noronlarin rolune ve iyonlarin kasilmadaki onemine deginiyor. Forumda baska yerde belirtildi mi bilmiyorum ama kaslarin kasilmasi esasinda beyinle baslar. Prefrontal korteks ve primer motor korteks bu processde yer aliyor. Ozellikle hareketleri planlamak ve uygulamak icin sorumlu olan beyin bolgeleri bu bolgelerdir. Bu bolgelerden gelen sinyaller, motor noronlar araciligiyla kaslara gidiyor. Bu asamada, motor noronlar, kas hucrelerine sinyal gondermek icin asetilkolin adinda bir norotransmitter salgilar. Bu kimyasal mesaj, noron ile kas hucresi arasindaki boslugu gecerek kasilma olayini baslatir. Kas hucresinde, asetilkolin salindiginda sodyum ve potasyum iyonlari hareketlenmeye baslar. Mesela, sodyum iyonlari mekanin sahibi benim ulennnnn diyerek iceri girerken, potasyum iyonlari. tamam abi deyip, disari cikar. Bu iyon hareketi, elektriksel bir sinyal olustur. (cunku mekanin icindeki elektrik yuku degir ve patlamaya hazirlanir) Bununla da aksiyon potansiyeli ismi verilen, harekete gecme olayi baslar. (Mesela bir neuron, diger bir neurona bilgi gonderecekse once aksiyon potansiyeline ulasan bir elektrik patlamasi olmasi lazim. Patlama olmazsa, bilgi akisi da olmaz Tabii bu olayi teknik tabir kullanmadan anlatiyorum.) Aksiyon potansiyeli kas hucresinin icinde depolanan kalsiyum iyonlarininin salinimini tetikler. Bu sekilde, kalsiyum, kas liflerindeki proteinlerin etkilesime girmesini ve kasin kasilmasini saglar. Ancak kaslar, surekli olarak kasildikca yorgunluk hissi gelisir. Ilk basta hareket kolay gorunse de, zamanla kaslar enerji (ATP) tuketir ve atik urunler, ozellikle laktik asit birikir. Bu arada, yorgunluk sadece enerji kaybindan kaynaklanmaz; ayni zamanda sodyum, potasyum ve kalsiyum gibi iyonlarin azalmasi da kaslarin etkili bir sekilde kasilmasini engeller. Tabii, dinlenme sirasinda bu iyonlar tekrar kas hucrelerine geri doner. O yuzden iste, duzenli egzersiz yaparsak, hem kas dayanikliligimiz artar hem de yorgunluk daha az hissedilir. Olay boyle gerceklesiyor. Bilmiyorum, bilmek istediniz mi. Ben, kisaca anlattim kendimce, siz isterseniz izleyebilirsiniz. Bazilari icin gorseller daha iyi anlatiyor olabilir. |
Sevan Nişanyan - Recep Tayyip Erdoğan diktatör mü
|
Bu kisiyi tanimiyorum ama iyi soylemis.
|
Bu kişi Selçuk Kozağaçlı, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı, Soma'da öldürülen 301 madencinin avukatı, madencilerin ailelerinden ücret almadı, Soma katliamından iktidarı sorumlu tutan söylemlerinden dolayı 2400 günden fazladır tutuklu.
|
"Soma katliamından iktidarı sorumlu tutan söylemlerinden dolayı" ...Iktidar sorumlu zaten, bu suc mu simdi! Devlet, 2400 gundur bu adama teror uyguluyor o zaman. Resmen Afkanistan, Taliban kafasi...
Butun ulkenin kaderi, bir adamin elinde, bir adamin dudaginin ucunda, ulke kaynaklari yuzde yuz iktidarin kendisince soyuluyor, millet donuna kadar soyuluyor, hapsediliyor, iskence goruyor, alenen suc isleniyor ama Turkiye'nin neredeyse tamami sessizce izliyor. Bakin, feto feto deyip savcilari, hakimleri, polisleri 'terorist' diye zindana tiktilar, kendileri terorun allahini yapiyorlar. Devlet degil, en adi teror orgutu resmen. Durduracak devlet mekanizmasi da kalmadi. Bayrak 'devlet' din peygamber efendimiz feto dis gucler reis osmanli tv programlari unluler baska var mi? Milletin neredeyse tamami bu dogmalarla aptallastirildi. Ahlaksizlastirildi. |
|
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:51 . |