Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Havva ve Adem (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4396)

sargon 25-07-2007 23:48

Havva ve Adem

Sanrırım bu yazıyı burda yayınlamamıştım. Bugün gelen bir yorum üzerine bir hınzırlık da ben yapıyım dedim. Buyrun efendim Havva ve Adem'in hikayesi ve tabii karikatürü

Neden ençok karikatürü yapılan peygamber Adem'dir. Nedeni var mı kardeşim. Havva'nın yüzünden. Adamcağızı soytarı etmiş. Zaten ne geldiyse başımıza bu kadınlar yüzünden gelmiş.

Bakınız efem. Hz. Adem sakin sakin Cennet'te yaşıyormuş. Aslında halinden gayet memnun bir durumdaymış. Allah nedense onun tek başına canının sıkılabileceğini düşünmüş. Halbuki bunun Adem tarafından talep edilmesi beklenir değil mi? Yok böyle bişey tarihte. Yani Allah direk olarak Adem'e sormadan Havva'yı yaratıp ona gönderiyor.

Neyse, bütün sorunlar Havva geldikten sonra başlamış. İşte biz tarihimizdeki bu Havvasız, sadece Adem'den oluşan döneme Altınçağ adı veriyoruz. Bu Altınçağın ne kadar sürmüş olduğu hakkında kesin bir bilgimiz yok. Ama o güzel dönemde kadın olmadığı için, kıskançlık, hırs, cinsellik, ve bilumum kötü şeyler yokmuş. Sadece iyilik varmış. Birgün bu Havva anamız (lanet olası, anamız diyoruz lafın gelişi, halbuki ne büyük kötülük yapmış, anamız demeye dili varmıyor insanın) yasaklanmış ağacın meyvasını alıp yemiş. Adem babamızı da kandırmış. Ona da yedirtmiş. Bakın işte. Görüldüğü üzere bütün kötülüklerin başı bu kadınlar.

Adem babamız bu duruma çok yanmış. Hangi birine kızsın adamcağız. Allah'a mı kızsın (neden bu Havva'yı yaratıp benim başıma bela ettin diye), Havva'ya mı kızsın (neden bu meyveyi bana yedirdin diye), kendine mi kızsın (neden bu aşifteye uydum diye). Yapacak bişey yok. Yemişler meyveyi. İnmişler dünyaya. Bence bu meyve ayvadır. Türkçe'deki 'ayvayı yemek' terimi de burdan gelmektedir. Aslında Türkçe cennette konuşulan dildir. Kökeni taa oralara kadar uzanır. İşte bu terim de ordan kalmadır. Araştırmacılar araştırsınlar bak, görecekler bunun doğru olduğunu. Bana da dedem söylemişti bunu.

Ha bakın bir de yaprak konusu vardır. Bu konu da çok önemlidir. Meyveyi yemeden önce bilindiği gibi utanma duygusu yoktu. Havva yüzünden bu da başımıza geldi. Meyveyi yer yemez Adem babamız ve Havva anamız çıplak olduklarını farkettiler. Adem, Havva'ya dedi ki: 'Kız, utanmıyon mu, bu ne hal, anadan üryan dolaşıyon ortada, dekoriert günü mü bugün'. Tabii kendi halini görmemişti o anda daha. Havva da aynı şeyi Adem için düşünüyordu. Ama kadınlar bilindiği gibi hemen aklına gelenleri söylemezler. Nasıl ve ne zaman söylenmesi gerektiğini iyice düşünürler. Ama Havva anamız da ayvayı yediği anda 'O ne la, .... .... ortada dolanıyon. Töbe töbe' *Aslında bilindiği üzere Ayva'yı (bu ayva özel isimdir, büyük yazılır) önce Havva yediği için Adem'i çıplak gören önce Havva idi. Kendisini de görme ihtimali var tabii. Ama Adem'e hiçbişey hissettirmediğini biliyoruz. *İşte burda da bir başka ayrıntı daha ortaya çıkıyor. Havva ayvayı yeyince gerçeği görüp çıplak olduklarını anlıyor ya. Şöyle diyemez miydi yani. 'Aman Adem, ben ayvayı yedim. *Bari sen yeme.' Yok ama, kötü kadın. İlle ayvayı Adem'e de yedirtecek.

Ya bu konu çok uzun. Bilmiyorum neden en çok karikatürü yapılan peygamberin Adem olduğunu anlatabildim mi.

http://img.blogcu.com/uploads/sargon_ademkar.jpg

sargon 25-07-2007 23:49

Re: Havva ve Adem

Şimdi geliyoruz asıl karikatüre. * :D İşte iki yorum:

Yazan: ENGİN | Konu: HZ ADEM VE HAVVA | Tarih: 19/1/2007
ALLAH HEPİNİZİN BELASINI VERSİN
ADEM VE HAVVA ALEYHİSSELAMI BÖLE KARİKATÜRLERLE GÖSTERMEYE UTANMADINIZMI?

Yazan: isimsiz | Konu: Bunlara bi eleştiri yapayım | Tarih: 25/7/2007
Sen kimsin de böyle şeyler yazıp saçma sapan kimliği kaynağı belirsiz şeylerle ALLAHIN PEYGAMBERİNİN Ve Eşinin ismini kullanıp sadece hit kazanabilmek amacıyla dalga geçiyorsun ve sen nesin.

ALLAHIN LANETİ senin üzerine olsun.

Ezan vakti beni çileden çıkardın.

Akıl ve mantık diye birşey var sen bunları kullanıyormusun?

Diye sorsam salakça evet diyeceksin.

Ama kullanmıyorsun bunu söylemek istedim. Sadece içimden geçen bi laf

Eğer kullanmamaya devam edersen aklını ;

Bil ki Allah bunu yanına bırakmaz.

Unutma herkes bir gün ektiğini biçecektir.

Sana sadece Allah acısın diyorum.

Sana burada hertürlü küfürü ederdim ama bana yakışmaz.

Senin gibi bi insan için küfür dahi etmem.

Eğer gerçek din olan hak dine geçip sen de kurtuluşa ermek istersen eğer

Kalbinde zerre kadar ALLAH sevgisi olursa bil ki ALLAH seni CENNETİNE alacaktır..

Sen de kurtulmak istersen eğer aşağıdaki yazıyı tekrar etEŞHEDÜ EN LA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENLA MUHAMMEDÜN ABDÜHÜ VE RESULÜHÜ

Anlamını bilmek istersen (Tabi bilirsin ama işine gelmez)

ALLAH BİRDİR, EŞİ VE BENZERİ YOKTUR, MUHAMMED ONUN KULU VE RESULÜDÜR.

Bu sözleri gerçekten inanarak söylersen eğer sen de müslüman olmuş olursun ve sen de kurtulabilmek için ilk adımı atabilirsin..

Ve sonra ölene dek ALLAHA yalvar. Tövbe et ve bilmeyenlere öğret senin şu cahillik hayatından daha iyi bir hayat sürmezsen eğer(Yani huzurun olmazsa)

Ben kendim kafirim diye istanbulun orta yerinde bağıracağım.

Yeterki inan..

Ve sadece ALLAHın RIZAsını alabilmek için yap ve ölene dek böyle yaşa.

ALLAHU EKBER

K.C. 26-07-2007 09:08

Sevgili Sargon,
Hakikaten "isimsiz" arkadaşın dediği gibi aklını hiç kullanmıyorsun bazen. Allah herşey için sebep yaratır, yaptıracaklarını kullarının eliyle yaptırır ya, işte bu hikaye de ondan farklı değil.
Havva'nın ne suçu var, Allah onu yaratmayı ona sordu mu?
Hem zaten "yeryüzünde halife yaratacağım" demedi mi Adem'i yaratmadan önce, meleklerine. E yani, zaten yer yüzü için yaratılmış bir insanı cennetten kovmak için bahane ararken, başka bir kulu eliyle (Havva anamızın ayvayı eliyle vermiş olduğunu kabul ederek) bunu yaptırmasından daha doğal ne olabilir.
Fakat niye yer yüzü için yaratıp direkt yer yüzüne göndermedi, işte orasını ben bir türlü çözemedim.

"isimsiz"in uyarısından sonra imana gelmiş olman dileğimle. :lol:

26-07-2007 12:32

ilk yaratılan adem insanlığın trial version ı,sonra yaratılan havva ise full version dır.elma bahane,allah deneme sürümünü test etmek için ademi dünyaya postaladı.takıldığı yerde danışsın tam sürüme yükselsin diyede yanına havvayı verdi.ama adem donanım eksikliği nedeniyle dünyayı birbirine kattı.

26-07-2007 12:43

Alıntı:

Neyse, *bütün *sorunlar *Havva *geldikten *sonra *başlamış
Bunlar kökten yanlış.Tamamen uydurulmuş şeyler.Kendi kurgularınızı yanlış yunluş yazıyorsunuz bazen.
Hadi birlikte bir oturup arayın bakalım. Kur an da Havva ismini bulabilecekmisiniz.

Neyse hiç aramayın.

Çünkü

1- Kur an da Havva ismi yoktur.
* *Kur an da Adem in eşi denir ve bunun anlamıda çok çok farklıdır.

2- Adem Süryanice çamur anlamına gelir.Kur an da çamur anlamında adem(cins isim) ve kişi olarak Hz Adem (özel isim) olarak farklı yerlerde kullanılmıştır. Bir çok evrimci İslam alimi,evrimin varlığına ait fikirlerini Darwin den yıllarca önce adem(çamur) in bu anlamı üzerinden yola çıkarak düşünmüşlerdir.

Eğer Hristiyanlık ve Yahudilik dinine bir eleştiri olarak yazılmışsa bu yazınız bilemem.Ama Kur an için saçma olmuş.Hele Kur an da Havva ismi olmaması açıkça ortadayken.Biraz daha dikkat lütfen.

K.C. 26-07-2007 13:02

Benim bildiğim kadarıyla da Sumer'de Adem, kırmızı toprak anlamına gelir, hastalandığında onu iyileştiren Tanrıça da Hava'dır. Hava'nın bir diğer anlamı ise Kaburgadır. (Kaburga Kadın)

Doğrudur, Kur'an'da Havva adı geçmez. Zaten Kur'an'da kadın ismi olarak Meryem'den başka isim geçmez. Kadınların adı mı unutulmuştur, kendileri mi belli değil.
Ama cennetteki hoş kadınlardan sıkça söz edilir, o da ayrı...

Alıntı:

Kur an da Adem in eşi denir ve bunun anlamıda çok çok farklıdır.
Nedir? :roll:

26-07-2007 13:40

http://www.turandursun.com/modules.p...r=asc&start=45

sondan ikinci yazımda biraz bahsetmiştim.

pervane 26-07-2007 20:49

şşşt!!! bey abiler amcalar, teke tekeye dalmışsınız muhabbete burda bacılarda var :lol:

bi kerem havva anamızın adı eksikkaburga, hala bazı yörelerde kadın için bu isim kullanılır. eksik etek *havva ananın kılık kıyafet devriminden sonra aldığı ad olsa gerek :wink:

Materyalist 26-07-2007 21:53

Çok muterem abilerim ablalarım. Şimdi bir kaç sorum olacak? bilenler cevap yazarsa çokçana sevinirim. Bu arada bilmeyenlerde benimle beraber öğrenmiş olur. Şimdi Allah Adem'i yaratmış. Cıvık çamur, kara balçıktan yaratmış. Peki Adem'i cennette mi yaratmış, yoksa başka bir çamur diyarında yaratıp da cennetemi koymuş? Havva anneciğimizi, Adem uyurken eğri kaburga kemiğinden yaratmış. Peki Adem'in bu eksilen kaburga kemiğinin yeri nasıl doldurulmuş? Allah yerine yenisini koyduysa, neden koyacağı eğri kaburga kemiğinden direk olarak havva anneciğimizi yaratmamış da, zahmetlere girmiş. Onu al onu tak, sök çıkar, yerleştir vs. vs. Allah Adem'in ne halt yiyeceğini bildiğine göre, niye kafadan dünyaya göndermemiş. Adem, Havvayı görünce neye uğradığını şaşırmış mı? Adem'in cennette olduğu zaman cennette başka birileri varmıymış? Adem dünyaya gönderilirken, birden bire dünyada oluvermiş mi, yoksa cennetten dünyaya deveyle mi gelmiş? Deveyle gelmişse yolculuk kaç yüzbinyıl sürmüş? Bu sorularımı cevaplayanalara inanın çokça salavat getirecem.

sargon 26-07-2007 22:17

Şimdi bayan arkadaşların isyanları üzerine bir de ters yazı yazma durumu hasıl oldu. Son zamanlarda uzlaşma konusu gündem olunca ben de biraz uzlaşayım bari dedim. Gerçi bi o tarafa bi bu tarafa bindirme uzlaşmadan çok çıkartmaya benzeyecek ama. Tabii, zamanında Child arkadaşımız ile isimsiz ve Engin arkadaşlarımızın sarsılan hissiyatını da tamir etme girişimi olarak görebilirsiniz bunu. Yine de en çok sevgili K.C. ve ikikereikidört arkadaşımıza ithaf olunur.

İkikereiki arkadaşımız bir yerde haklıdır efendim. Bu Adem efendimizin yaratılışı işinde baştan bir sorun var. Bir kere adam tembel mi tembel. Oturduğu yerden kalkamıyor. Sürekli ağaç gölgelerine kaçıp uyukluyor. İşte bu tembelliğinden dolayı da tarım, hayvancılık ve teknolojiyi keşfedememiştir. Ağaçlardan yemiş toplayarak, bulduğu kökleri ve yaprakları yiyerek vahşi bir yaşam sürdürmektedir. Tabii bu kadar tembellikten dolayı bir manifaturacıya gidip kıçına bir don bile alamamıştır. Bütün resimlerde gördüğünüz gibi bir donu bile yoktur. Adem efendimizin temel şiarı "çalışmamak özgürlüktür" olarak da ifade edilebilir.

Adem'i yaratan Tanrı bu durumda bir gariplik olduğunu farketmiş ve yarattığı insana çalışkanlık vermeyi unuttuğunu farketmiştir. Bu tembel yaratık ne ürüyor, ne de bir yere iki çivi çakıp altına gireceği bir ev yapıyordu. Sanırım Tanrı şöyle düşünmüştür: "Şu uyuşuğa biraz kutsal ruh vereyim de bi moka yarasın bari". İşte bunun için parmağını uzatıp ona kutsal ruhu vermiştir.

Michelangalo üstadımız da bu durumu çok güzel resimlemiştir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:Creation_of_Adam.jpg
(Niyeyse resmi koyamadım bu sefer)

Yukardaki resimde miskin miskin dünyada yatıp duran Adem'e Tanrı kutsal ruhu verirken görülüyor. Şimdi bu tabloda her şey apaçık görülüyor efendim. Adem tembellikten ayağa bile kalkmış değil. Adam bir kalkar, secde eder. Yok, üstelik bir de Tanrı'yı ona ulaşabilmesi için kolunu uzatmak zorunda bırakmış. Var mı böyle bir tembellik yahu.

Dikkat edeceğiniz gibi Adem efendimiz anadan üryandır, çünkü tembelleğinden kıçına bir don bile almamıştır. Tanrı ise görüldüğü gibi gayet düzgün giyinmiştir. Hıristiyan kardeşlerimiz Adem'in tembelliğini gizlemek için bakın nasıl şeyler yazmışlar:

Sistine Şapeli’nin tavanında yer alan bu resim sanat tarihinin en önemli eserlerinden biridir. Yeryüzünde yatar vaziyette duran Adem, gökyüzünde melekler ile birlikte uçarmış gibi gözüken Tanrı’ dan yaşam enerjisini almak üzeredir.
Kompozisyon ikiye bölünmüştür. Solda Adem sağda da Tanrı ve melekler bulunmaktadır. Michelangelo’ nun dehası mükemmel bir kompozisyon merkezi oluşturmuştur. Adem elini uzatırken Tanrı da ona yaşam enerjisini vermek için elini uzatmaktadır. Adem’in eli, daha yaşam enerjisini almadığı için, uzanacak kadar güçlü değildir. Tanrı’nın eli ise gergindir. Resim ifade ettiği anlam bakımından çok ünlüdür.

Michelangelo Tanrı’yı betimleyen ilk ressamlardan biridir. Bu tablosunda Tanrı’nın uzun kır saçı ve sakalı vardır. Bu onun daha heybetli görünmesini sağlamaktadır. Yüzündeki derin çizgiler bilgeliği ve güçlülüğü temsil eder. Yüz ifadesi Sistina Şapeli’nin diğer Tanrı figürlerine nazaran daha yumuşaktır. Michelangelo Tanrı’yı hayal ederken büyük olasılıkla antik Yunan Tanrısı Zeus’tan etkilenmiştir. Zeus da uzun kır sakallı olup saçları enseye kadar inmektedir. Gücünü ve heybetini *anlatmak için kasları abartılı gelişmiştir. Adem’in duruşu Tanrı’nınkinden farklıdır. Kutsal Ruh bedenine daha geçmediği için bitkindir. Hareketleri yavaşlamış gibidir. Yüzünde masum bir ifade vardır. Babasına, yani Tanrı’ya ulaşma isteği yüzünden anlaşılır. Michelangelo Adem’in fiziğini abartılı çizmiştir ama Tanrı’ya uzanan kolu anatomik açıdan hatalar içermektedir.

Neyse lafı fazla uzatmayayım. Bu kutsal ruh işe yaramıştır ama bu sefer de ortaya başka bir sorun çıkmış. Adem efendimiz içinde kutsal ruhla yerinde duramaz olmuş, fazla enerjiden ağaçlara tırmanır, sağa sola saldırı hale gelmiştir. Ayıptır söylemesi Adem efendimizin nefsini köreltmek durumu hasıl olmuştur. Ee, zaman da şimdiki zaman değil ki, bir harem kursun da nefsini köreltsin. Bir zamanlar ağaç gölgelerinde miskin miskin yatan, ağaçlara uzanıp yemişlerinden koparıp yine miskin uykusuna dönen Adem artık ne yapacağını bilemez hale gelmiş.

Görüldüğü gibi Adem bozuk imalat sayılacak türdendir. Microsoft'un yeni bir Windows çıkarıp 6 ay geçmeden iki tane yama çıkartması gibi bir durum vardır yani. İşte bu bahsettiğimiz nefis sorunu yüzünden Tanrı duruma bir kez daha müdahale etmek durumunda kalmıştır. Adem'in yanına Havva'yı göndermiştir ve Windows "bug"larını "fix" etmiştir. İlim ve din adamlarının yıllardır tartışageldikleri Havva son yama mıdır, yoksa ondan sonra da yama çıkarılmış mıdır konusuna şimdilik girmeyeceğiz. Çünkü yazı çok uzayacak ve amacında sapacaktır.

Görüldüğü gibi Adem bozuk bir imalattır, ama Havva ile düzeltilmeye çalışılmıştır diyenler tamamen haklıdır.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:58 .