![]() |
Güzel bir girişim
Yard.Docent Tulay Akkoyun arkadaslariyla birlikte cok guzel bir proje uzerinde calisiyor ve duyarlı insanlardan destek bekliyor.
Proje kisaca Mugla E tipi cezaevinde cocuklar ve kadinlar icin kosullari iyilestirmek. 36 kadin ve 15-17 yas arasi 15 tane cocuk varmis. Bazi demokratik kitle orgutlerinden destekler almislar ve bir suru fiziksel kosulu donusturmusler. Simdi sira beyinsel donusumun yaratilmasina gelmis ve bunun icin de bir kutuphane yaratmislar.Okuma yazma bilmeyenler proje kapsaminda ogrenmisler. Kutuphanede 15 yas cocuklarinin okuyabilecegi ve yetiskinlere yonelik oyku,siir , roman v.b. kitaplara ihtiyaclari var. (Ama guncelligini yitirmis ansiklopedilere degil.) Artik okumadiginiz kitaplarinizi, eserlerinizi iletmenizi bekliyorlar. Adres: Mugla E tipi Ceza ve Tutukevi Mudurlugu Dugerek-Mugla Isteyenlere iletisim icin Yard.Doc.Tulay Akkoyun Is:0 252 211 16 55 |
Re: Güzel bir girişim
Sevgili dilaver ; Gerçekten güzel olan bu girişimi bizlere duyurduğun için şahsım adına teşekkür ederim. Çevremde yaşayan,konuya duyarlı olduklarını bildiklerimle beraber hemen hemen herkese haber verdim.En azından birer kitapla katılmaları için. İstenilen formattaki kitapları en kısa süre içerisinde toparlayıp verilen adrese bizzat göndereceğim. Sevgilerimle.. |
Bu tur girisimlerin daha da genellesmesi bize ancak insan kazandirabilir. Butun gonliiumle destekliyorum, ben de Turkiye'de tanidigim dostlarima ilatecegim.
|
sevgili dilaver ,duyurun için teşekkür. Elimde gönderebileceğim epy kitap var. göndereceğim.
umarım ''doğru'' yer olur. |
Sn. dilaver,
Kutluyorum. Bu tip etkinlik ve oluşumların değeri, günümüzde çok daha fazladır. Yapılmış bir hatadan dolayı özgürlükleri elinden alınan insanlar için eğitim şarttır. Hatta amaç eğitim olmalıdır da. Ama maalesef olamıyor. Olamıyor çünkü devlet kurumları bunlarla uğraşamıyor. Bilemiyorum, belki de uğraşmak istemiyor. Her şeye rağmen, geleceğimiz için bizler uğraşmalıyız. Kim bilir belki bir gün bu tohum bir fidana, koskoca bir ağaca dönüşür. Dönüşür de kendi tohumlarını da atar belki. En kısa sürede ve mutlaka göndereceğim kitaplarım var. Gerçi kitaplarından ayrılmak istemeyen bir tip olmamıza rağmen! Bu görevi seve seve üstleneceğiz. Hatalarımı, cehaletime bağışlayın |
Geçmişte başımdan geçen bir kan verme girişiminden sonra akıllanarak tedbirli davranmaya karar verdim ve Tülay Hanımı aradım. Çok sevindi kendisi ve mutlu oldu. Özellikle istenen kitaplar arasında Nazım Hikmet setinin oldugu ve şiir kitaplarının oldugunu belirtti. Yukarıda verdigim adresteki Dugerek'in belirtilmesini istedi.
* * *Ben de üyelerimizin elinde ne kitap varsa gönderecegimizi bugün olmasa bile ileride faydası olacagını söyledim. ( Bu arada cezaevlerinde mahkumun kütüphaneden yararlanma talimatnamesi vardır ama bu talimatnameyi uygulayacak kitaplık yoktur ) Tüm site üyelerine sevgileri ve teşekkürleri var. * * * Bu arada yıllardır planladıgım kitaplıgımı yerleştirme ve düzenleyip, tasnif etme projemi de bu sayede hayata geçirebilecegim. * * * saygılarımla |
Acaba Risale-i Nur göndersek her hangi bir yasakla karşılaşır mı? *:D Malum Nurların mahpuslar üzerindeki müsbet etkileri ortada. * *
Alıntı:
|
Bu başlıgı açalı bir seneden fazla olmuş. Aralık ayında bir taşınma olayı başıma geldi. En zor kısmı da kütüphanemin derlenip toplanması idi, o zaman bu başlık aklıma geldi. Bir taraftan başlıgı ararken alternatif gönderme yerleri de sorgulamaya başladım. Sonuçta kütüphanemi tasnif ederken pek çok çocuk kitabı buldum ve onları iki koli yaparak birini cezaevine birini de aşagıda iletisini verecegim okula gönderdim.
Belki ilgilenen olur diye hem bu başlıgı güncelliyorum, hem de yeni yılın ilk günlerinde bana iletilen bir çıglıgı kısaltarak c/p ediyorum. İleti okul müdürü ile görüşen ve onun duygularını dile getiren birinden gelmektedir : “Bu okulu ben kurdum. Yani kuruluşundan bu yana buradayım. Doğudan göç edenlerin çocukları var genellikle. Çoğunu yakından tanıyorum. Bir kız okula gelmese, aradığımızda evlendirilmiş buluyoruz. Zamanında yetişmişsek kurtarmak için elimden geleni yapıyorum. Yoksulluğun diz boyu olduğunu gören tarikatlar el atmaya başladı çocuklara. Her yere duyurdum. Kimsenin aldırdığı yok. Öğretmenlerimizle el ele yoktan yaratmaya çabalıyoruz. Bizim çocuklarımıza, sizin çalışmanıza benzer çalışmalar gerek. Yani onlara yön vermeli yapılanlar. Ben üniversiteye giderken, ayakkabımın altı delikti. Sular dolardı ayağıma. Ama bu durum benim okulu bitirmemi engellemedi. Bot istemiyoruz. Okulumda bilgisayar yok. Kütüphane kurmaya çalışıyorum. Onları bu anlamda yönlendirmeme destek istiyorum. İyi üreten çocuklarım var. Birisi Gülten! Babası öldü. 8. sınıfta. Annesi kara çarşaflı. Tek odalı bir kulübede yaşıyorlar. Yaşadıkları odada elektrik bile yok. Onu voleybol takımına aldık. Ağabeylerini bu konuda ikna etmek hiç kolay olmadı. Bu yıl mezun olacak. Sonrasını okuyamayacağını dahası okutmayacaklarını biliyorum. Elim kolum bağlı bu konuda. Olanaklarınızı bilmiyorum, ama sesimize ses olabilir misiniz?” Duyabilsek bu çığlığı… Bakışlarını bakışlarımdan kaçırmasa Gülten! Yitik zamanlar ansızın düşse önümüze, Ateşin içinden barış damıtsa insanlar… Çocuk yüreği denli sağaltılsa yüreğim. Yeniden yeniden içimi kanatan yoksunluk, yoksulluk olmasa. Maviada’nın maviliklerine belense yaşam… Maviliklerce çoğalsa aşk… Kan akmasa, insan olduğunu duyumsasa herkes… Zalimin zulmünü dillendirmese dizeler… Acımasız kış koşullarında üşümese Gülten! Sessiz çığlığına ses olabilsem… Güneş duysa sesimi… Dile gelse suskun yürekler… Çocuk bakışlarındaki ışıltı yitmese… Aşkın, sevdanın şiirini yazsam yaşam boyu… Her şeye karşın, bu düşlerle yeni yılınızı kutluyorum. Not: ola ki sessiz çığlıklara yanıt vermek isteyen çıkabilir, diye adresini yazıyorum. 19 Mayıs İlköğretim Okulu-TURGUTLU-MANİSA Rotary İlköğretim Okulu TURGUTLU-MANİSA |
Arayışlarım esnasında elime geçen bir iletiyi daha buraya asmak durumundayım. O da Ankara'dan :
iletmek borcum... imkani olan ve dileyen kitap yollayabilir: "su an okulda, ögretmenler odasğndan bu mesajı yazıyorum. Ankara'nğn en ücra semtlerinden bir olan Dogantepe'de ATO 65. Yıl İlkögretim Okulu'nda ögretmenim. Dün yapılan Kurul Toplantısında Okulumuzun Kütüphanesiinin çok yetersiz, ögretemen arkadaşlarım da velilerin alım güçlüklerinin çok yetersiz oldugunu dile getirdiler. Sizden, çevrenizden, yardım yapabilecek herkesten acaba okulumuz için, çocuk kitapları gönderme imkanı olabilir mi?" adres: ATO 65. Yıl İlkögretim Okulu Do¤antepe Mah. 2.Cad. 221.Sok-Sitiler /Altındağ Okul Müdürü: Hayrettin Ergün Tel: 0312- 347 6194 0312 348 98 55 |
Sevgili dilaver ;
Doğrusu konuyu ilk defa görüyorum gözden kaçmış olmalı.. ilerleyen dönemlerde ilgilenecegim.. ''Güzel bir girişim'' olmuş.Ara ara güncellenmesi gereken bir konu... saygılarımla..... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:29 . |