Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İnsanlık mı önemli, müslümanlık mı? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=482)

tooche 24-04-2005 14:01

İnsanlık mı önemli, müslümanlık mı?

Şu çelişkiye dikkatinizi çekmek isterim;
Maide Suresi, 51. Ayet der ki;
Ey iman edenler :!: Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar(birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden olanları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.
Peki o zaman; Biz müslüman Türkler Kutuluş Savaşı mücadelesi verir iken, bu müslüman araplar Yemen'de, Filistin'de ve Arabistan'da o hain İngiliz'lerle iş birliği yapıp askerlerimizi arkadan hançerleyip, karınlarını yarıp, "altın para yutmuştur" düşüncesiyle midelerini kesip, altın para arayan o hain müslüman arap değil miydi???
İran, Irak, Suriye :!: Bu 3 müslüman ülke :!: 10 yıllarca PKK teröristlerine maddi ve lojistik destek sağlayıp, 35,000 insanımızın ölmesine, acı çekmesine, sakat kalmasına sebep olanlar, onlar değil miydi???
Arabistan'daki Ecyad Kale'sini yıkanlar, Irak'a gıda ve ilaç taşıyan müslüman Türk şoförlerini öldürenler yine müslüman değil miydi???
İran ve Irak, iki müslüman ülke. Tam 10 yıl savaştılar. 10,000'lerce insanı telef oldu onlar müslüman değil miydi???
Şimdi burdan yola çıkarak Maide 51. ayete ben nasıl inanayım???
(Lütfen bana birisi söylesin! Birbiriyle barışık yaşayan bir tek müslüman ülke var mı?)

ensareo 24-04-2005 14:24

1945 teki savaş neydi müslümanlar arasındamıydı?ve 1941..

ensareo 24-04-2005 14:30

Müslüman olan insan gerçek insandır Kur'an'ı okıyun bakalım ne diyor.İnsanlarla güzel konuşun...Bir insnao öldüren yeryüzündeki bütün insnaları üldürmüş gibidir.Bir insanı kurtaran yeryüzndeki bütün insanları kurtarmış gibidir.Yetimin hakkını gözetin.Yalan söylemeyein.Yapmadığınız şeyler yaptıkdemeyin.Doğru olun.Adaleti sağlayın.Fakirleri gözetin.Yolda kalmışı gözetin.Hanımlarınıza karşı adaletli olun.Aşırıya gitmeyin.Size verdiklerimizden sarfedin.anaya babaya iyilikte bulunun.Ana babaya öf bile demeyin..Daha yazayımmı yoksa sen okuyacakmısın?Heyhat... sen gerçekten Kur'an'ı okudunmu da böyle bir soru sorma gereksinimi duydun..Okumuş hah...

mustafa 24-04-2005 14:41

zaten ikiside aynı kapıya çıkıyor müslüman olan biri zaten insanları seven kimseye zarar vermeyen biridir bu yüzden bu naket çok saçma :?:

25-04-2005 22:26

Ensareo yine iyi atıyosun.Sen önce şu sureleri bi açıkla bakalım.AYRICA SENİN DEDİĞİN SÖZ "BİR İNSAN ÖLDÜREN..." DEĞİL "BİR MÜSLÜMANI ÖLDÜREN..." DİR.YANİ SENİN TANRIN İNANIŞLARINA GÖRE İNSANLARI AYIRIYO.DEVAM EDİN VALLA.BEN DAHA NE YAPAYIM.SEN GÖZÜNÜ AÇMAK İSTEMİYOSAN,BEN LAMBAYI GÖZÜNE SOKSAMDA FAYDA ETMEZ.

ensareo 25-04-2005 22:35

Ensareo yine iyi atıyosun.Sen önce şu sureleri bi açıkla bakalım.AYRICA SENİN DEDİĞİN SÖZ "BİR İNSAN ÖLDÜREN..." DEĞİL "BİR MÜSLÜMANI ÖLDÜREN..." DİR.YANİ SENİN TANRIN İNANIŞLARINA GÖRE İNSANLARI AYIRIYO.DEVAM EDİN VALLA.BEN DAHA NE YAPAYIM.SEN GÖZÜNÜ AÇMAK İSTEMİYOSAN,BEN LAMBAYI GÖZÜNE SOKSAMDA FAYDA ETMEZ.

Mb 365 gerçekten sallama üstadısın..Yani bilmesek tutturacaksın amma nafile..İyi oku o ayeti kime denmiş..?Ayeti koy görelim..Sizin hakim olduğunuz bir mahkemede sanık olmak istemem doğrsu..Uyduruyorsunuz birde uydurulmuş gibi sözler yazıyorsunuz?

ensareo 25-04-2005 22:43

Ey iman edenler Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar(birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden olanları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.

Bunumu diyorsun başka eksik okuma yöntemi.Daha doğrusu buna İlhan Arsel yöntemi demek lazım.."Bana ördekmi dedin mantığı..": :lol: :lol:

O zaman müslümanlar hangi nedenle yüzyıllarca beraber yaşadılar..Bunun şartı var size düşmanlık yapmayan sizin aleyhinizde düşmanınızla birlik olmayan..bunlarla dost olmakta bir engel yok..Bunların aleyhine bir davranışı olan bir hırıstiyan veya yahudiyi neden dost tutacakmışım..hem düşmanımla birlik olacak bana karşı savaşacak hemde onu dost edineceğim..hem beni yerimden yurdumdan edecek hemd ben ınu dost edineceğim..

26-04-2005 10:21

AL SANA AYET ENSAREO KARDEŞİM:

89. Sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla esit olasiniz. O halde Allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin. Eger yüz çevirirlerse onlari yakalayin, buldugunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardimci edinmeyin.(NİSA SURESİ)

İşte allahın münafıklar üstüne karaı budur.Tamam devemında size barış teklif edenlere bi şey yapmayın deniyor ama yukarıda söylediği gibi onlarla dost edinmeyin ve yüz çevirirlerse bulduğunuz yerde öldürün diyor.İşte allahın görüşleri bunlar.

Esas konumuza gelirsek ensareom ayeti sana hemen vereyim.BEN BOŞ KONUŞMAM:

93. Kim bir mümini kasden öldürürse cezasi, içinde ebediyen kalacagi cehennemdir. Allah ona gazap etmis, onu lânetlemis ve onun için büyük bir azap hazirlamistir.(NİSA SURESİ)
Senin anlayacağın allah münafıkları öldürmeyi serbest bırakmıştır ama mümini öldürmeye izin vermemiştir.AYET İSTEDİN BENDE VERDİM.SEN ŞU AYETİ KOYDA BİZDE GÖRELİM.

ensareo 29-04-2005 00:53

005.031] Bunun üzerine Allah, kardeşinin ölüsünü nasıl gözlerden saklayacağını göstermek üzere ona toprağı eşeleyen bir karga gönderdi. «Kardeş katili, eşinen kargayı görünce «Yazık bana, şu karga kadar olup kardeşimin cesedini gömemiyor muyum?» dedi ve arkasından ettiğine pişman olanlardan oldu.»

[005.032] İşte bu olaydan dolayı İsrailoğullarına şu yazılı direktifî gönderdik. kim öldürülmüş bir insana ya da yeryüzünde çıkarılmış kargaşaya, bozguncuya eyleme karşılık olmaksızın bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir insanı ölümden kurtaran ise bütün insanlara hayat sunmuş gibidir.

söz iddia makamının.

29-04-2005 19:36

Teşekkürler sayın avukat;

Dikkat edilirse bozgunculuk vs. haricinde bir insanı öldüren... diyor.Daha önceki kuran ayetlerinden yola çıkarsak bu bozgunculuktan kasıtın ne olduğunu anlarız.

"haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. "

Yani allah masum olarak sadece müslümanları görüyor.Ancak namaz kılp zekat verirlerse affedilecekler,ne kadar barışçıl.

Söz savunmanın

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:31 .