Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Turan Dursun nerede..? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4820)

Ahfa 19-09-2007 00:30

Turan Dursun nerede..?

Herkese selam.. Demin bu başlığı açtığımı sanıyordum; ya ben beceremedim, yada silindi.. Silindi ise bi sebebei vardır; en azından bildirirlerse tekrar açmam...

Evet arkadaşlar... Turan Dursun şuan nerede..?

İhtimalleri değerlendirelim..

Şu dünya hayatının kaçınılmaz so nu olan ölüm kapısının arkasında ne var..?

3.yol 19-09-2007 00:41

Re: Turan Dursun nerede..?

Cevap vereyim ;
Dogmadan once neredeyse orada.

Simdi de ben sorayim;

Neden olumsuz olmak gibi bir kayginiz var. Bir hayat yeterli gelmiyor mu ?

dilaver 19-09-2007 00:41

,

* * sayın ahfa

* * aramıza hoş geldiniz, bugün üye olmuşsunuz, keşke size gönderilen hoşgeldiniz mesajını da okusaydınız ve 10 mesaj kotasına uysaydınız. Neyse her ne kadar kendinizi tanıtan bir mesaj degilse de iletinizi tanışalım bölümüne aldım. Gerçi bu mesajdan daha iyi kendinizi tanıtamadınız ya o da ayrı.

* * *Turan Dursun'un öldügünü bilmeniz güzel bir şey, çünkü hala onun sag oldugunu sanan Müslüman kardeşlerimiz var ve onu öldüreceklerini yazıyorlar siteye. Ne diyeyeim.

* * *Turan Dursun un şu andaki oldugu yerle ilgili bir gözleminiz ya da bilginiz , gidip gelmişliginiz varsa, bunu da paylaşırsanız çok makbule geçer. Ama ölümden sonrası için söyleyecekleriniz bir ahkam olacaksa bunun bize ne faydası var. O kapının arkasını görüp de şimdiye kadar bildiren oldu mu, bundan haber verin, yoksa gerisi sadece tahminden ileri gitmez.

* * *Ben bir şey olmadıgını düşünüyorum, siz var oldugunu nereden biliyorsunuz ve nasıl gözlemliyorsunuz. Somut olsun ve kanıtlar içersin lütfen.

* * *saygılarımla

Ahfa 19-09-2007 00:45

Evet, HoşGeldin mesajınızı okumadım, damdan düşer gibi girmişim.. Patavatsızlığıma verin..

Neyse, konuya dönücek olur isek.... *Evet var.. O kapının arkasında ne olduğunu bilen ve bildiren milyonlarca insan var.. Bunlardan bir kısmı Peygamberlerdir... Yani bu kainat sarayının sahibinin elçileri.. Biz İnsan nevine O saray sahibini tanıttırmak ve bildirmek üzere gönderilmişler...

Bir ksımı da onların yolundan giden İnsan-ı Kamil sıfatına layık olmuş diğer insanlardır..

Bu sıfata layık olma sebebleri onların hayatları dır... Mesela hayatında hiç yalan söylememiş bi insan, bu davada neden yalan söylesin..?

Ahfa 19-09-2007 00:59

Soru : Bir hayat yeterli gelmiyor mu..?

Cevap : Evet, yeterli gelmiyor.. Çünki 60-70 senelik ve geçici bir ömre sıkışan duygularımız bu hayatın ötesinde birşeyler olması gerektiğini vicdanen insana hissettiriyor..

Doğmadan önce varlık aleminde değildik.. Benden ile Ruh farklı şeylerdir.. Ruhun varlığı kabul edilmese bile; en azından duyguların varlığı red edilemez...

Doğmadan önce Sevgi diye bi hasleti tanımıyorduk, şimdi tanıyoruz ve sevdiklerimiz var.. Onların yok olabileceğini kabul edemiyorum.. Siz nasıl kabul ediyorsunuz..?

ozgur_beyin 19-09-2007 01:09

Soru : Bir hayat yeterli gelmiyor mu..? *AHFA

Sevgili ahfa,bütün dinler, bu sorduğun küçücük sorunun içinde gizli. İnsanlık hep'' ikinci hayat için'' tanrı ,tanrılar,
tanrıça ve tanrıçalar yaratmıştır. Sana ve senin gibi düşünenlerede Muhammed ,ikinci bir yaşam vereceğini söylemiştir. Yani yön ,aynı yöne, ama yöntem değişmiş.

Ahfa 19-09-2007 01:43

Akıl, Mantık ve Vicdan hiçlikten gelip, hiçliğe gidecek bir hayatı asla yeterli görmez.. Her insan vicdanen yok olmıyacağını bilir.. Bu bilinç altı bilgidir zaten bizi hayatta tutan.. Çünki kimse asla Mutlak yokluğun ne olduğunu bilemez.. Tıpkı sonsuzluğu ve sonu bilemediğimiz gibi..

İnsan malumunuz üzere aciz bi varlıktır.. Mesela Uymak yada yemek yemek zorundadır.. Bunlar acizliktir.. Hayatını idame etmek için milyonlarca şeye muhtaçtır.. Bu acziyeti içinde hayal ve şuur vasıtası ile sınırları çok geniş bi dairede gezer.. Evet; insanın tek sınır Hayal gücüdür...

Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün... Mutlak yokluk varmı..? Derinlerde biryerlerde de olsa, ebedi ve sermedi bir alemin var olduğunu bileceksiniz.. Çünki bizdeki duygu ve latifeler bu dünya için yaratılmadığımızın göstergesidir.. Geçemişten gelen elemler, gelecekten gelen korku ve endişer; Arzu ve Emellerimiz bu kısacık dünya hayatına sığmayacak kadar derindedir..

Biz insan nevi olarak bu kısa hayata Memur ve Misafir olarak gönderildik..

ozgur_beyin 19-09-2007 01:49

Biz insan nevi olarak bu kısa hayata Memur ve Misafir olarak gönderildik.. AHFA

Sevgili ahfa, bu islamın tanımı, soyut bir söylem. '' Bizi buraya *,tanrı Marduk gönderdi ,iyi bir yaşam sürmemiz için'' * *Söylemi ne kadar doğru ve geçerliyse, sizin söyleminizde o kadar geçerli.

Ahfa 19-09-2007 01:51

Mantık hatası yapıyorsun...

Tanrı marduk olarak nitelendirdiğin kıstas'ın bizlere gönderdiği bir Peygamberi, bir Kitabı mı var..?

dilaver 19-09-2007 01:57

mantıgı degiştirelim

* *Tanrı Ahura Mazda, peygamberi Zerdüşt, kitabı Zend Avesta

* *şimdi oldu mu.

* *saygılarımla

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:45 .