Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Yeni Üyeler (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Merhaba (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4835)

nil 21-09-2007 03:29

Re: Herkese merhabalar; hoş geldim! :)

Merhaba, hoş buldummmm *hoş buldum ay ben burayı pek hoş buldum :D *Bilim ve Ütopya dergisi sağ olsun, bu siteyi ordan haber aldım ve hemen üye oldum.

Arkadaşlar ben yeni emekli öğretmenim ama ücretli derse giriyorum. bir kızım bir oğlum var 19 seneden sonra anlaşarak boşandım. Boşandıktan sonra kitap okumaya fve kendimi daha iyi tanımaya fırsat bulabildim.
Kitap okumaya birgün buz pateninde kolumu kırıp iki ay raporla evde dinlenmeye fırsatım olduğu zaman hep merak ettiğim Kuran la başladım.Çok değerli Turan Dursun öğretmenimizin kitaplarıyla devam ettim. Ama çoğu gibi hayal kırıklığına uğramak, bir boşluğa düşmek yerine kuşkularımın ve düşüncelerimin doğru olduğunu anladım.
Kendimi bildim bileli *din ile ilgili birçok şey bana ters gelirdi. Çocukken herkes gibi ben de arkadaşlarımla Kuran kursuna gitmeye özenmiştim. Babam terslenerek zor izin vermişti. ilk gittiğim gün eve gelip babama gelip hocanın açık giyinirsek cehennemde nasıl yanacağımızı söylediğini anlattığımda babam bir küfür sallayıp bir daha oraya gitmek yok demişti. Sağ olsun benim hiç öğrenim görmemiş ama birçok öğrenim görenden çok daha zeki ve ilerici babam. )0 yaşında gözleri iyi görmediği için artık kitap okuyamıyor ama hala bulmaca çözüyor. Ona artık ben kitap okuyorum ve onunla her şeyi tartışıp paylaşabiliyorum. Sayesinde değil sanırım ama yönlendirmesiyle özgür bir zihne sahip olabildim ve her şeyi sorgular oldum.
Dini sorgulayıp gerçeği görerek bilinçli bir ateist olalı çok oldu, artık bilimi sorgulamakla meşgulüm :D Bilimde de bana yanlış gelenler var ve kendimce doğrularını bulmaya çalışıyorum. Çünkü birçok gerçek önce akılla bulunmuş sonra test edilerek doğrulanmıştır. Ve bütün dünya yanlış bir tek sen doğru olabilirsin, Demokritos, galileo, Enstein ve daha niceleri gibi... *
Bu arada yazmaya da çalışıyorum. Yazılarımdan bazıları yerel gazetede birkaçı da bilimsel dergilerin forum köşelerinde yayımlandı.

Arkadaşlar başka bir sitede ateist grubu yöneticiliği *yapmıştım. *Grupta burdaki gibi ateist olmayanlar da vardı. Orada şunu daha iyi anladım ki çok yazık ki zihni zehirlenmiş olanlar kolay kolay bu zehirden kurtulamıyorlar. Onlara ne desen boş oluyor. Onlarla uğraşmak boşuna oluyor. Ama amacı bağcıyı dövmek değil de üzüm yemek olanlar yani amacı ateistlere küfretmek değil de gerçekten gerçeği merak edip arayanlar gerçeği görüp aydınlanabiliyorlar. *Bu arada Ateistlerin de amacı bağcıyı dövmek değil üzüm yemek yani karanlığa *küfretmek yerine bir mum yakıp zehirden kurtulmaya hazır olanlara yardımcı olmak, *olmalı.

Tüm arkadaşlara selamlar, hoş ve yararlı sohbetler

dilaver 21-09-2007 03:40

Re: Merhaba

Aramıza hoş geldiniz Nil

* *Size sormadan bir iş yaptım ve sizin kendi tanıtımınızı ayrı bir başlık altına aldım. Böylesi daha iyi olur diye düşündüm. Her üyemizin kendini ayrı bir başlık altında tanıtması ve ilk mesajlarını buradan atmasıydı amacımız.

* * Ögretmen sayımız yok denecek kadar azdı herhalde, ayrıca bayan katılımcı olmanız da ayrı bir deger katıyor sitemize. Katkılarınızın daim olmasını diliyorum.

* * Bu arada Bilim ve Ütopya dergisine de tekrar buradan selam yolluyorum.

* * saygılarımla

InVitatio 21-09-2007 03:44

Ama amacı bağcıyı dövmek değil de üzüm yemek olanlar yani amacı ateistlere küfretmek değil de gerçekten gerçeği merak edip arayanlar gerçeği görüp aydınlanabiliyorlar.

Ateist olan insan direkt aydinlamis mi oluyor :-)
kendi gerceginizi "tek gercek" olarak kabul edip sizin ile ayni gercekleri paylasmayanlar
"aydin" olamaz mi ?
o kadar aydin insan gördüm, duydum, okudum....ama aydin olmayi ateizime baglayani ilk defa burada okudum....

hosgeldiniz ateist olduktan sonra aydinlanan nil

saygilarim ile
" zihni zehirlenmiş" InVitatio

pante 21-09-2007 03:49

Hoşgeldiniz Nil Hanım.
Foruma katkılarınızdan ve değerli görüşlerinizden yararlanacağımızı sanıyorum.
Özgür ve seviyeli bir forumda çok değerl insanlarla yazışacaksınız.
Bu forum sizi daha çok okumaya ve araştırmaya yönlendirecek.
Sürekli didişme ve polemiklerden ziyade araştırma ve makalelerin ağırlıkta olduğunu göreceksiniz.
Hoş bulmanızla birlikte hoş *devam edeceğini de umuyorum.

Saygılar.

vartor 21-09-2007 04:19

Nil hanim,
* *Babaniz gibi insanlara hayranim. Hicbir ogrenim gormeden, sadece insan oldugumuzu farkederek size dogru ogutleri vermis. Etrafindakileri iyi analiz edebilen bir mantiga sahip oldugunu zannediyorum. Bunun icin ilim sart degil, kendinin ne oldugunun farkina varmak yeterlidir. Size hosgeldiniz der, babaniza da saygilarimi bildirmenizi rica ederim..
* * * * * Sevgiler..

thunderpoint 21-09-2007 09:27

Sevgili nil hoşgeldiniz...

Pozitif psikolojiyle yoğurulmuş, sevgi görmüş ve göstermiş güvenli bir yüreği ağırlamaktan mutluyuz.. Umarım kalıcı olursunuz...

Sevgiler...

21-09-2007 09:50

Sayın nil ;

Sitemize hoş geldiniz.
"Tüm arkadaşlara selamlar, hoş ve yararlı sohbetler." nil
Temenninize birebir katılan

"Aydınlık" beyinlerin,buluşma noktası olan bu güzel siteden ışıklar almaya çalışan
diğer bir
"zihni zehirlenmiş" * * :)

mhmd 21-09-2007 11:15

Sn. nil,

Hoşgeldiniz.

Bir öğretmen olarak "Zihni zehirlenmek" tabirini kullandınız.
Oysa ki; farklı fikirilerin küçümsendiği ya da hakeret edildiği bir düzeyde olmamalı idi yazınız.

Konfüçyus'un deyişi ile;
"Hersey bir güzellige sahiptir fakat bunu herkes görmez." Der, usta. Ne de güzel der.

Oysa sizin tabiriniz ile;
Biz; zihni zehirlenmiş olanlardanız. (Kendimden bahsediyorum)

Ne diyelim, öğretmen sizsiniz, bizler öğrenci...

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın

vartor 21-09-2007 17:42

Degerli psiko ve mhmmd kardeslerim. Genel anlamda sizler de dogmalarin cocuk yaslarda zihinleri zehirledigini kabul edenlerdensiniz. Nil hanimin sozunu ustunuze alinmakla haksizlik ediyorsunuz. Siz ve sizin gibi insanlardan ibaret olsaydi iman gurubu, emin olun ateist diye birsey olmazdi. Sevgiler...

3.yol 21-09-2007 17:48

Sevgili Nil,
Ozgurlukler ortamina hos geldiniz. Ozgurlukler devamli mucadele gerektirir. Umarim bu sitede kalici olur bilgi dunyamiza katkida bulunursunuz.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:44 .