![]() |
ADEM Peygambere haksızlık yapıldı..tek kadın verildi.. :lol:
Şimdi analamadığımız bir konuda ahkam keselim..(Böyle başalayalım ki aşırı dindar kardeşlerimizin içi biraz rahatlasın.. :D .." Zaten adam anlamadığını baştan söylemiş..Bu konular bildiğiniz gibi değil ,öyle kastedilmedi kardeşim " diyebilsinler..)
Kuran'da Nisa suresi 1-3 : " 1. Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinizden sakının. Adını kullanarak birbirinizden dilekte bulunduğunuz Allah'tan ve akrabalık haklarına riayetsizlikten de sakının. Şüphesiz Allah sizin üzerinizde gözetleyicidir. 2. Yetimlere mallarını verin, temizi pis olanla değişmeyin, onların mallarını kendi mallarınıza katarak (kendi malınızmış gibi) yemeyin; çünkü bu, büyük bir günahtır. 3. Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır." Burada,1-Allahın ademi ve ondan havvayı yarattığı ve insan olarak hakyemekten sakınılması gerektiği, 2-Yetim hakkını yemekten sakınmayı ve bunun büyük günah olduğu; 3-Yetimlere göz koymaya meyliniz varsa, beğendiğiniz kadınlardan, iştahınıza göre 2 , 3 veya dörder(dörder *:D ) alabileceğiniz veya cariyelerinizle yetinmeniz gereği belirtilmektedir. Şimdi burada bir haksızlık söz konusu.. Bu İş 7. yüzyıldaki kullara ve peygemberlere tanınan bir hak.Peki ilk insan ve ilk peygember olana neden bu hak tanınmamış da,sadece havva anamız kafi görülmüş.. Allah neden ilk insana da bu hakkı tanımıyarak adil davranmamış? Sonra yarattıklarını daha çok mu sevmiş ve onlara iltimas geçmiş.. Akılma takıldıda.. |
Re: ADEM Peygambere haksızlık yapıldı..tek kadın verildi.. :
13 -14 kadin yaratsa, Adem'de kaburga diye birsey kalmayacakti. Allah isini bilir.(ara sira da olsa)
|
Sevgili *Meal Yorumcusu Harun Kahya
Calismaniz cok güzel , sizi tebrik etmek isterdim, ama tebrik etmeden önce müsade edin sizi daha iyi anlamak icin bir sorum olsun, siz verdiginiz ayet'de "Havva" yi nerde okudunuz ? hani ben iki üc defa okumama ragmen, verdiginz ayet de ne adem ismine rastladim nede havva, belki ben yanliyor olabilirim.... veya aklimdayken sunu da sorayim , hz ademin ilk insan olduguna dair kurani kerimde bir ayet varmi? eger bana bu konuda derin bilgileriniz ile yardimci olabilirseniz cok mutlu olacagim.... |
sevgili invitatio,
benimde bildigim ve arastirdigim kadar kuranda havva ismi gecmiyor..ahzap 37 ayetinden adi gecen ebu zayd'in ex karisi zeynep haric kuranda galiba bayan ismi gecmiyor.. sen ve esin diye hitap edilen ayetlerde kastedilenin havva oldugu islam alimlerince kabul ediliyor..bunu diyanet tercumesindede gorebilirsin.. 38/71- Hani, Rabbin meleklere şöyle demişti: “Muhakkak ben çamurdan bir insan yaratacağım.” * 38/72- “Onu şekillendirip içine ruhumdan üflediğim zaman onun için saygı ile eğilin.” * 17/61- Hani meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik, onlar da saygı ile eğilmişlerdi. Yalnız İblis saygı ile eğilmemiş, “Hiç ben, çamur halinde yarattığın kimse için saygı ile eğilir miyim?” demişti. * 18/50- Hani biz meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. * burada yaratilis oykusu anlatiliyor..bunun adem olduguda asikar..ayetlerde ismi sikca geciyor... yukaridaki ayette camurdan yaratacagini soylemesine ragmen sudan yarattigini soyluyor...tamam kabul ediyoruz... 80/18- Allah onu hangi şeyden yarattı? * 80/19- Az bir sudan (meniden). Onu yarattı ve ona ölçülü bir şekil verdi. * bu ayetlere bakarken dikkatimi ceken bir sey oldu... (meni) burada yazarin notudur... insan bedenin uretimi olan meni insan olmadan olusurmu? |
yukaridaki meni yazarin notu diye eklemistim...
bir baska ayette ise yazar notu olmaksizin döl suyu olarak zaten aciklanmis..yazarda buradan yola cikarak meni kullaniyor.. "18/37- Arkadaşı ona cevap vererek dedi ki: “Seni topraktan, sonra bir damla döl suyundan yaratan, sonra da seni (eksiksiz) bir insan şeklinde düzenleyen Allah’ı inkâr mı ediyorsun?” tekrar sorma geregi hissediyorum... insan olmadan allah döl suyunu nasil veya neden yaratti? |
Sevgili istavrit,
'Döl suyu' Arap Çölleri'ndeki Zakkum bitkisinin yaprakları üzerinde gece ve gündüz arasındaki sıcaklık ve nem farkından dolayı oluşuveren ve genellikle kumulların üzerine düştüğünde bir balçığa, oradan da insana dönüşüveren bir sudur; bunu bilmiyor musun? * (Oynaklarla tartışa tartışa biz de kıvırmayı öğrenmişiz valla... * :lol: ) Sevgiler... |
Ben bu konuya farklı bir pencereden bakmak istiyorum. İslamiyette akrabalar arası ilişkinin günah sayıldığını hepimiz biliyoruz. Hadi buna en azından 1. derece diyelim Peki ortada sadece Adem ve Havva var, daha sonra bunlara çocukları ekleniyor. Peki 3. kuşak nasıl ortaya çıkıyor. Ya Adem ve Havva'nın çocuklarıyla ilişkiye girmesi gerekiyor. Ya da çocuklar (kardeşler) kendi aralarında ilişkiye girmek zorunda, bu da bize çarpık bir durum ortaya koymuyor mu? Tanrı'nın 2 tane Adem ve Havva yaratması gerekmez miydi?
|
Habil ve Kabil benim bildigim iki cocuklari, biri dee digerini oldurunce geriye kalir bir. Havva disi, adem ve erkek ogul var, Ya annesiyle ya da kizkardesi (eger varsa) yatmak zorunda. Camurun sermayesi kac para ki tanri ensest iliskiyi hem yasaklamis, hem de buna sebep olmus olsun?
|
Bence daha da büyük bir haksızlık var.Adem ve Havva'nın dünyada yanlız başına yaşamaya mahkum edilmesi.Düşündükçe kötü oluyorum sıkıcı derdim bu durum için ama sıkıcılık kavramı bu durumu karşılar mı bilmiyorum.
|
Sevgili Bilcan, *Adem ile Havva’nın zamanında suyu çeşmeden taşımak gerektiği için çamur karmak meşakatli bir işti. Tanrının gücü ancak 1 çift yaratmaya yetti, zaten yeniden çamur yapmak zor olduğu için Havva’yı da Ademin gaflet uykusuna yattığı bir öğleden sonra kaburgasından aşırarak yaptı. Bak sen hikmete. :lol:
Sevgili şeyhim özgür_beyin bu konuda beni aydınlatırsa çok sevineceğim. "Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın" Yani şimdi korkmuyorsanız hizmette sınır yok mu demek istiyor. * :roll: |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:41 . |