Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Herşeyi başından belli bir oyunu kim oynamak isterki (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=516)

keskin 15-05-2005 01:36

Herşeyi başından belli bir oyunu kim oynamak isterki

Metaryalist düşünceye göre; Evren büyük bir patlama sonucu oluştu ve şu andada genişlemeye devam ediyor . patlamadan önce uzay yoktu madde yoktu zaman yoktu ve bunların hepsi bu patlama ile oluştu yani evrendeki herşey o patlamanın sonucu. Bizim geçmiş , gelecek dediğimiz zamandaki olan ve bulunan herşey bu patlamanın sonucudur .Çünkü herşey patlama sonucu oluşmuştur. Ve bu patlama evrendeki herşeyin başlangıcıdır. Bu başlangıçtan önce tanrı yoktur düşünce yoktur ruh yoktur. bunlar insan oluştuktan sonra insanın beynindeki düşüncelerin (düşünce= fiziksel ve kimyasal tepkime. Çünkü herşey fiziki evrenin bir sonucudur) bir ürünüdür. Evrende soyut kavramlar yoktur.bunlar insan beynının içindeki tamamiyle fiziki kanunlar çerçevesinde oluşan şeylerdir.
Evrende herkesin bildiği şöyle bir durum vadır ; bir fiziksel olay tüm veriler mutlak aynı olarak tekrarlandığında mutlak bir şekilde tüm tekrarlarda aynı sonuç alınır. Şu şekilde basit bir örnekle anlatırsak; Sadece bir taş ile yerçekiminin bulunduğu bir ortamda taşın tirilyonlarca kez bırakıldığında hiç şaşmaksızın yerçekimi sonucu yere düşeceyi kesindir. Bu örnekten yola çıkarak evrenin hepsini ele alırsak herşeyin başlangıçı olan patlama herşeyin belirleyiçiside olmuştur. Çünkü evrende patlamadan başka veri yoktur evrendeki herşey bu patlama ile oluşmuştur. Bu durum böyle olduğuna göre biz insanların diyer bütün canlılar gibi hiç bir evren dişi müdahale olmaksızın sadece patlama sonucu oluşan evrene göre oluşmamız gerekiyor. Bizim düşünce deiğimiz şeylerin hepsi fiziksel ve kimyasal olaylardır biz insan olarak maddeden başka bir yapı taşımız olmadığına göre maddeye hükmetmemiz gibi bir durumda yoktur. Bu nedenle şunu kesin bir şekilde söyleye biliriz biz insanlar sadece elementlerin bir araya gelerek oluşturduğu bir kompleksiz
Bu söylediklerimden tek bir sonuç çıkmaktadır tüm kainattaki her şey ilk patlama olduğu anda belliydi benim bu yazıyı yazmamdan sizin bu yazıyı okumanıza kadar olmuş veya olacak her şey ilk patlama ile belli olmuştu . Çünkü ben bir maddeyim ve verdiyim örnekteki gibi sonum başlangıcıma bağlıdır. Ben ve diyer gelmiş ve geçmiş hiç bir insan bu kainat üzerinde zerre kadar farklılık yaratamaz . Yaptım dediği şeylerin hepsi bir fiziksel olaylar zinciridir ve başlangıcıda büyük patlamadır.
Ben burdan ateistlere seslenmek istiyorum bece şu andan itibaren nefes almaya bile gayret etmeyin nasıl olsa maddesiniz ve sizin yaşam dediğiniz şey bir fiziksel olaylar zinciri malesef bunda sizin madde olarak bunu deyiştirme gibi bir imkanınz yok . Siz yalnız başlangıcı bir patlama olan madde yığınlarısınız. Yaşamınız ve yaşamanız anlamsız . Herşeyin önceden belli olduğu bir oyunu kim oynamak isterki

ensareo 16-05-2005 23:27

Bu durum böyle olduğuna göre biz insanların diyer bütün canlılar gibi hiç bir evren dişi müdahale olmaksızın sadece patlama sonucu oluşan evrene göre oluşmamız gerekiyo

cümleler basit,lakin dediğin şey o kadar basit mi?lafla peynir gemisi yürümez diye bir söz vardır.lafla dersinki bu peynir gemisi yürür.söz basit.gel bakalım yürüt bu gemiyi;fiiliyata girmek o kadar basit değil işte.Bu evren bu kadar basitmi,hiçbir planı programı yokmu?öyle bir denge üzerindedir ki,buyrun yönetimi siz alın desek,aldığınızın mikrosaniyesi içinde bu evren yok olur.Evren başı boş değil,sanılanının aksine..

insanda ülfet denen birşey var.sabah kalktığınızda herzamnaki gibi günlük faaliyetlernize başlarsınız.hiç düşünmeyiz,güneş doğudan doğdu.evet.doğmak zorunda..herşey olmak zorunda..bu ise büyük bir hezeyandır.bir sineği inceleyin.kanadını uçuşunu..hiç kendi kendine olabilir mi?bir bakteri en basit görülen bir canlıdır...acaba basit mi?işin içine girdiğinizde düşündüğünüz bu kadar basit birşeyin ne kadar komplike olduğunu görürsünüz..tesadüflerin katkısı olmayacak kadar komplike.tesadüf denen şeyi souytluktan kurtarıp somut bir şeye dönüştürürsek;tesadüfün aklı yoktur,gözü yoktur,bilgisi yoktur,dğruyu gösteremez,ne faydası vardır kendine nede zararı..böyle bir tesadüfün bu kadar harikulade canlıların sebebi gibi gösterilmesi sadece hezeyandır,haklı bir hüküm değildir.

Herşeyin önceden belli olduğu bir oyunu kim oynamak isterki

irade varsa eğer,dediğin şey yanlış.doğrusu ise sen istedin,Allah'ta istediğinin sana verdi..madem senin iradene bağlı sen iradeni kullanmamak veya hezeyan,heva ve heves yönüne doğru kullanmak istiyorsan o yöne doğru gidersin.sonuçta nasıl olsa bana bir rol verildi kendi irademin dışında,öyleyse ben sorumlu değilim diyemezsin..iraden apaçık ortada ve sana şu yönde kullan diye bir zorlamada mevcut olmadığına göre;kendim yaptım,kendim buldum demen daha doğru olur..

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:32 .