![]() |
İslâm, Türkleri ahlâksızlaştırdı mı?
her yerde her ortamda türklerin ahlaksal ve zekasal yapısından konuşurlar överler kendi milletini
amma şöyle bi BAKIYORUMDA ; BİZİM türklerin namus kavramı bile tuhaf yahu (hangi kavramı tuhaf değil ki) kendi bacısı kızı bi erkekle olsa yada bir erkek göz dikse kesin kan akar ama kendisinin göz dikmediği kız yoktur o düşer kalkar elin kızlarıyla ama ona o haktır bekaretin önemsiz olduğunu erkek kadar kadının da cinsel özgürlüğü olduğunu benim gibiler söyleyincede o kesin ya dayak yer yada ana avrat küfür ben türklerin (bende türküm ne utanıyorum nede gurur duyuyorum) ahlaksız olduğunu düşünüyorum bu ahlaksızsızlık bizim genlerimizden mi yoksa bir köy bedevisinin ahlaksızlığı meşru sayan öğretilerinden mi kaynaklanıyor örneğin muhammedin 8 yaşında bir kızın ırzına geçmesini koruma olarak savunmaları evlatlıgının karısını ayet uydurup kendine helal kılması (yuh diyorum) gibi şeyleri nasıl savunabiliyorlar hemde en ateşli arapdan daha çok savunuyolar gerekirse bu konular için adam bile öldürürler zevkle ayrıca 2 aylık bebeğe tecavüz eden bir türk ilkokul 1. sınıfa giden kıza tecavüz eden de bir asker kızına tecavüz eden bir türk müslüman e normal mi bunlar bu insanlar bide ahlak bekçisi ama muhammedin öğretilerini benimseyen insanlardan ne bekleyebilirizki zeka konusunda da bi kaç lafım var ben inanın türklerin normal zeka yapısında üstün olduğunu düşünüyorum ama öyle bir eğitim sistemi var ki en zeki türk bile bir zekasızdan daha aptal daha şiddet yanlısı ve hatta daha vicdansız olabiliyor türklerin zeka özürlü olmasına yol açan islam değil de nedir ? ateist arkadaşlarımla normal müslümanları kıyaslıyorum ister istemez ve burdan bu sonuca ulaştım zamanında türklüğümle övünürken (ki bu bana böyle öğretildi devletin resmi ideolojisinin zavallığı) en çok bizim vicdanlı bir millet olduğumuzu düşünürdüm ondada yanıldım kendi insanları komünist solcu dinsiz diye katleden bu ülke sivas maraş dersim katliamlarını bu hoşgörülü millet yaptı hristiyan diye 3 genci , bu ülkenin insanları katletti ve kahraman ilan edildiler bizde hoşgörü diğerleriyle aynıysan var farklıysan katli vaciptir anlayışı hakim kadına mal göüzyle bakanlar hala çoğunlukta ekurandada kadınlar tarla değilmi kısaca islam türklerin kültürünü kimliklerini yok etmekle kalmadı vicdanını ahlakını ve aklını çaldı!!! not-burdan islamın yararlarıda var diyen ateist arkadaşlarada bir gülücük gönderiyorum |
Re: Türkleri islam mı ahlaksızlaştırdı ?
On mesajdan önce başlık açabildiğine göre bu arkadaş torpilli galiba. :)
|
elysions, sitenin ismi seni yanıltmasın, burası isalmcılardan bile daha muhammedci
bir site, birazdan başlığın kilitlenecek birde okkalı bir *azar işiteceksin, aman ha sen sen ol burdaki müslümanları kızdıracak bişey yapma, burası onların çöplüğü, yanlış yerdesin. |
yapılan fiili eylemlerden dolayı niye islamı suçluyorsun?
o zaman genelleme yapalım hristiyan adam kardeşiyle yatıyor onuda bozan din? kendi içinizdeki nefreti dine endeksliyip kendinizi deşarj etmeyin. objektif ol düşün konuş. |
Sevgili elysions , dinler insanları, ne ahlaklı, nede ahlaksız yapma kudretine, sahip değillerdir.
zaten dinler ,senin şikayet ettiğin ''ahlaksızlıkla'' *baş etmek veya ''ortadan kaldırmak'' için *va'z edilmişlerdir. dinlerdeki ''ahlak kurumu'' *o dini kuranın ''dünya görüşlerini'' yansıtır. ve bu dünya görüşlerine göre de *bir ahlak toblosu çizerler ama şu bir gerçekki hiç bir din *va'z ettikleri ahlaki prensiplerle *''ahlaksızlığı'' önleyici bir çözüm getirememiş ve ''rafine'' insan yaratmayı sağlayamamışlardır. şikayet ettiğin ''ahlak'' fenomeni insanın doğasında olan edimlerdir. bu problemleri sadece bir dine bağlamak sosyolojik nedenleri es geçmek demektir. ''ahlak'' insanların ortalama kabul ettiği *''metni olmayan'' sanal gerçeklerdir. ayrıca ''ahlak'' izafi bir kavramdır. çağlar insanlardaki ''ahlak'' davranışlarını değiştirir ve revize eder. Firavunlar '' kutsal kanın'' *bozulmaması için kendi kızkardeşiyle evlenirdi. ve bu evlenmenin hiç bir ahlaksızlık boyutuda yoktu. ama şimdi bugünün dünyasından bakarsan bu edim ''şerfsizce ve hayasızca yapılan '' *soysuz bir davranıştır. bu konuda çok şey söylemek mümkün ama olayın genel hatları bu minvalde. şimdi kalkmasına rağmen eskiden Eskimolorda gelen misafire karısını ikram etmek *misafire yapılması gerekn bir eylemdi. sunulan ''eşi'' reddetmek o aileye yapılacak en büyük hakaretti. ünlü arap seyyahı İbni -fadlan'ın türk illerine yaptığı seyahatlerde bazı türk boylarında *misafire''eş'' *ikram etme vardı. bazı boylardada kadının cinsel organını gösterme adeti vardı. |
Insanlari turkler ahlaksiz, sunlar serefsiz, bunlar akilsiz gibi ayirmak yanlistir. Turkiye'de insanlari yasadiklari sosyal sinif ile ozdeslestirmek yerinde olur diye dusunuyorum. Bu durumda bir davranisi degerlendirirken, o kisinin gozunden bakmamiz gerekebilir. Tecavuzler bir ahlaksizlik degil, cinsel tabularin ve baskilarin bir neticesi olabilir. Hirsizliklar serefsizlik degil, acligin neticesi olabilir.
Buyrun ABD'ye bakalim. Biz de beyaz turkler ve siyah turkler diye bir kavram cikmisti, orada bu siniflar aynen vucud buldugu gibi taraflarin gercek renkleri de birebir tutmaktadir. Zenciler uzerinde bir istatistik yaptiginiz zaman tahsilin dusuk suc oraninin ise asiri yuksek oldugunu goruruz. Bu durum bircok liberal teorisyen'e ve irkci tutucu kesime malzeme olmustur ve bu sonucun bahsedilen kesimin farkli bir irktan olmasi ile ilintili oldugu asilanmaya calismistir. Bugun SS hareketlerinin ideolojik kanatlarinda bu tip malzemeler kullanilir. Halbuki insanin irk ozelliklerine gore, zeka ya da karaktere dogrudan etkisi olan bir hormonun izine rastlanmamistir. Dogal olarak insani sekillendiren cevresi oldugu gibi dini de sekillendiren toplumdur. Bazi asya adalarinda Hristiyan olmus yerli halkin, kendini carmiha gerip civilemesi, uslu uslu vaaz dinleyen Hristiyan bati toplumlari ile karsilastirilinca din ile toplumun birbirlerini sekillendirdikleri gorulur. Bu sebeple Islam'in turklerin ahlak anlayisi uzerinde cok bir etkisi yoktur. Muhammed'in sahsi ahlaksizliklari aslinda bal tutanin parmagini yalamasindan ibarettir. Ama onun dini ahlaksizligi ogutlemez, ancak o donemin ahlak anlayisina aykiri duramazdi. Eger durum boyle olsaydi Islam kabul gormezdi. Kuran'da ve ulema sinifinda onun ahlaksizliklarini ve hatalarini ortmeye yonelik cabalar bize, Islam'in yasanan donemin ahlak kurallarinin disina cikamayacagini gosterir. Islam ancak yapay bir inandiricilikla guncel ahlak ve bilimi mecbur kaldigi olcude takip etmek zorundadir. Iradenin halkta olmadigi durumlarda bahsettigim durumlar degisebilir. Sonuc olarak Muhammed'in 9 yasindaki kizla gerdege girmis olmasi, Islam'in ahlaksizlik empoze eden bir din oldugu anlamina gelmez. |
Peki muhammed'i ornek insan gorenler, ayni fiili gerceklestirdiklerinde, kendilerine ahlaksiz gozuyle bakabilir mi? Ben, dinin bir toplumun ahlak anlayisini etkiledigi kanisindayim. Bu masallardan sonuc cikaranlar, iman gucuyle, gunumuzde ahlaksizlik sayilabilecek davranislara yoneldiklerini gorebiliyoruz. Ayni sekilde iyi huylu insanlar kendilerine uyan yonlerini de cikarabilir dinlerden. Ancak bu tur insanlar, , hicbir din ogretisi olmasa da, sadece insan olduklarini kavramak ve karsisindakilerle mantiklariyla empati kurabilmeye yonelik dusunme kabiliyetleriyle, hicbir mukafat veya ceza korkusu olmadan iyi ahlakli olabilirler.
*Sonucta, ahlak denilen kavram, insanin icinde buyudugu, aile ve toplumun ogretileri *ile direk ilgilidir. Ozgur_beyin *kardesimizin dedigi gibi, bir eskimo'nun ahlak anlayisiyla, bir anadolu halkinin anlayisi arasinda daglar kadar fark olabilir,: birincisinde hurmet gosterisi olan bir olay, digerinde cinayet ile sonuclanacak kadar farkli olabilir. Isin garibi, biri, digerini anlamaya calisacagina, ahlaksizlikla suclamaya hazirdir. |
bu arkadaş aynı başlığı * ateist *forumdada açmıştı amacı türkleri kötülemek islamı değil
|
Bu konuda özgür beyin ve respendial ın açıklamalarına genel anlamda katılıyorum. Ben bu olayı sepetteki çürük elmalara benzetiyorum.. Ha şunu diyebilirsin, arap kültüründe çürük elma fazla bizde bu kültürle yetiştiğimiz için çürüme yönünde hareket ediyor olabiliriz. Ama türkler ahlaksızdır yada bir başka toplum için aynı şeyi söylemek haksızlık olur.. Önemli olan toplumların kendi içindeki bu yanlışları bertaraf ederek düzeltmek yönündeki çabalarıdır..
Bizde bu ne yönde dersen, malum pekde iyi yönde değil. Bu manada elysions haklı olabilirsin. Yani gidişat iyi değil. Ama tamamen bitmiş kabul etmek yanlış. Türklerin zeki olup olmadığı konusuna gelince, buda göreceli bir konu. Bana yüzde yüz türk olan bir toplumdan örnek vererek söylersen o zaman fikrimi açıklayabilirim. Kozmo vaziyete gelmiş bir Türkiye Cumhuriyeti için Türkler böyle yada şöyle demek yanlış. Sanırım anlatabildim... Saygılar... |
şikayet ettiğin ''ahlak'' fenomeni insanın doğasında olan edimlerdir.
bu problemleri sadece bir dine bağlamak sosyolojik nedenleri es geçmek demektir. ''ahlak'' insanların ortalama kabul ettiği *''metni olmayan'' sanal gerçeklerdir. ayrıca ''ahlak'' izafi bir kavramdır. çağlar insanlardaki ''ahlak'' davranışlarını değiştirir ve revize eder.- Özgür beyin Ama onun dini ahlaksizligi ogutlemez, ancak o donemin ahlak anlayisina aykiri duramazdi. Eger durum boyle olsaydi Islam kabul gormezdi. Kuran'da ve ulema sinifinda onun ahlaksizliklarini ve hatalarini ortmeye yonelik cabalar bize, Islam'in yasanan donemin ahlak kurallarinin disina cikamayacagini gosterir. Islam ancak yapay bir inandiricilikla guncel ahlak ve bilimi mecbur kaldigi olcude takip etmek zorundadir. Iradenin halkta olmadigi durumlarda bahsettigim durumlar degisebilir.-Respendial Özgür beyin ve Respendiali konu hakkında ki görüşlerinden dolayı kutluyorum. İşte bu. Sağduyu demek budur. Eleştirmek ayrıdır. Fikre katılmamak ayrıdır. Ama sağduyu hakkın yanında yer almak demektir. *Ki haklılıkta asıl etken, mümkün olduğunca tarafsız bir bakış sergileyebilmektir. Her iki arkadaşı da çoğu zaman benim başaramadığım tarafsızlık konusunda bu başlıkta başarılı oldukları için bir kez daha kutlarım. Selamlar. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:15 . |