![]() |
Cenneti ve cehennemi kaldırın, inanan kalır mı?
"Dünyadaki en kutsal ilişki çıkar ilişkisidir." Karl Marx
|
Re: Cenneti ve cehennemi kaldırın, inanan kalır mı?
sevgili peker, bütün dini sistemler suç,ceza , boyun eğmek ve ödül üstüne kuruludur.
herkesin bildiği gibi cennet boyun eğmenin ödülü cehennemde ''baş kaldırmanın'' cezasıdır. ödülü (cenneti) ortadan kaldırılırsa *dünyada yırtınman için sebep kalmaz. onun için cennet ve cehennem birbirinden ayrılmaması gereken iki ''kardeştir'' |
İnsanoğlu para ile gelir vecde
Eğer allah vaat etmeseydi cenneti Ona bile etmezlerdi secde |
Günahları kadar cehennemde yanacaklarda, sevapları kadar cennetde kalıp tekrar cehenneme gitmeyecekleri ne malum:)
|
evrim devam ediyor.birşeylere inanmak birçok insan için kolay.rahatlıyorlar,tek tanrılı dinleri kaldırsanız b ile etrafta sunulan ürünler çok fazla diğer abuk sabuk şeylere inanacaklar.evrim devam etiği için bu bize garip gelmesin.kolay değil 5000 yıllık bir gelenekten vazgeçmek.kimler ölmüş bunun için.insanların zekası neyazıkki eşit değil.zeki dediğimiz insanlardada kısa devre olabiliyor.bu insanlar sanatçı bilim adamı olabiliyorlar ama yinede kafa bir yerde durabiliyor.bence cennet cehennem parametresinden daha başka şeylerdevar.....dindar kitlelede ego yu çok fazla görüyorum.birşeye körü körüne inanıyorlar birdaha düşünmüyorlar.aynı uyumak yemek yemek banyo yapmak gibi.konfüzeler,gözleri boş bakıyor,dinlemiyorlar ,YARATICI tartışmıyorlar,sormazsan konuşmazsan konuşmuyorlar ,evvelden söylenenleri tekrar ediyorlar ve yapıyorlar,bence tekrar tekrar insani özelliklerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor.bizi diğer canlılardan ayıran şeyler neydi...benim söylememe gerek varmı?
|
"Cenneti ve cehennemi kaldırın inanan kalır mı ?" * *peker En azından bir tane var *:) Aşkın aldı benden beni, bana seni gerek seni Ben yanarım dün ü günü, bana seni gerek seni Ne varlığa sevinirim, ne yokluğa yerinirim Aşkın ile avunurum bana seni gerek seni Aşkın aşıklar öldürür,Aşk denizine daldırır Tecelli ile doldurur,bana seni gerek seni Aşkın şarabından içem,Mecnun olup yola düşem Sensin dün ü gün endişem, Bana seni gerek seni Sufilere sohbet gerek, Ahilere ahret gerek Mecnunlara Leyla gerek, bana seni gerek seni Eğer beni öldüreler, külüm göğe savuralar Toprağım anda çağırır, bana seni gerek seni Cennet dedikleri ne ki, bir kaç köşkle birkaç huri İsteyene ver onları, bana seni gerek seni Yunus-durur benim adım, gün geçtikce artar ödüm İki cihanda maksudum, bana seni gerek seni |
Tolstoy dünyada müslüman olacak son kişidir.benim odamda sadece onun bir sözü varsır.
"herkes başkalarını değiştirmeye çalışıyor.Ama hiçkimse kendini değiştirmeye çaışmıyor" lev Tolstoy. BU sözü söyleyen kişiyi öldükten 100 sonra müslüman yapmaya kalktılar bu ironiler içinde belkide en komiği değilmi? |
ayrıca en inançsız kişilerin bu sitedeki kişiler gibi kişler olduğunu sanmayın örn ben tanrıyı yadsımam ateist değilim benim ititrazım tanrıdan ses duyduğunu iddia edenler.sizi, hayal kırıklığına uğratacak kişilerin ismlerini duysanız moraliniz bozulur tüm düşünce sisteminiz alt üst olur ne yapacağınızı bilemezdiniz.
|
Ben Yunus'un düşüncesine yürekten katılıyorum.
Cennet ya da cehennem vaadi hiç olmasa, sadece Tanrı'nın var olduğunu bilsem. Birdaha beni yaratmasa bile, Keşke kendini ispatlasaydı ben yine de inanırdım. İnancımda benim çıkarım yoktur. Sevgi ile bağlanırdım. Ah, keşke Tanrı olsaydı. Hiç birşey istemezdim ondan, var olması yeterliydi benim için. Tuhaf bir duygu ama, ben bu zamana kadar hiç çıkar için inancımı kullanmadım. Eskiden Müslümanken, ibadetlerimi cennete gideyim diye hiçbir zaman yapmadım. Sadece cehennem korkusu daha ağır basıyordu. Günah işlemek beni çok ama çok korkuturdu. Ama, şimdi maalesef Tanrı yok.. |
inanan ahmak bulmakta zorlanmaz bagzı insanlar başka vaatler bulurlar merak etmeyin... hiç bir şeyi olmayanlarda bunlar inanırlar...
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:29 . |