Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Kadın & İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=31)
-   -   Çalışan kadın aldatır (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5378)

30-12-2007 17:43

Çalışan kadın aldatır

Arkadaslar,

AKP iktidara geldiginden beri uyeleri ve sempatizanlari ile beraber seferberlik ilan etmis gibi halkin uzerine saldiriyor. Haberturk sitesinde rastladigim su haber dikkatimi cekti;

http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2007/12/30

Asil ilginc olan, imami sikayet eden dernegi, 15 AKP'li kadinin basmasi. Dukkanlara, acik acik cuma gunleri kapatmalari icin baski yapan AKP, simdi de Istanbul yobazlarinin fedaisi olmus. Masallah, Fazil Say'i anlamak zor degil.

vgm.1 30-12-2007 18:41

Re: Çalışan kadın aldatır

Sevgili respendial asıl kadınlara kızmak gerekir, çünkü ilk temel eğitimi anneler verir bunlar da onların çocukları, ben böyle kadınları görünce, onları 2. sınıf ilan eden Muhammed'e hak vermeden edemiyorum.

Saygılarımla;

3.yol 30-12-2007 18:53

Sayin Peker,
Ortada bir kisir dongu var. Ataerkil ailede babasindan agabeyinden baski goren genc kiz , yine baska ataerkil aileden gelen kocasindan baski goruyor. Dolayisiyla bugunun genc kizlari yarin aile kurunca cocuklarini da ogrendigi sekilde egitiyor. Genelinden konusuyorum, tabiiki arada bas kaldirma cesareti olan mantigiyla dogru yolu bulan da olur, ama azinlikta olduklarini dusunuyorum. Yani sebebler ile sonuclari karistirmayalim. Muhammed'in onlari ikinci sinif ilan etmesi , onlarin bugunku durumlarinin sebebidir. Avrupadaki ve ABD'deki kadinlarin durumuna bakmak ve karsilastirmak bu gercegi bizlere gosterir.

Saygilar,

vgm.1 30-12-2007 19:03

Haklısınız, ben de aynı şekilde düşünüyorum, bu ironik olduğundan öyle cümleler kurdum.
Saygılarımla;

30-12-2007 19:59

Arkadaslar,

imamin biri kadinin 9 nefsi vardir, erkegin 1 demis, yani bir fahise demedigi kalmis. Bu yobaz yaklasim, cami yaptirma derneginin bile imami sikayet etmesine yol acmis. Bu durum uzerine kadinlarin dernegi basmalari utanc verici. Peki o kadinlar dernegi bastiklarinda nefislerine nasil sahip cikabilmisler acaba?

Peker'in dedigi gibi, insana sekli veren ait oldugu cemiyettir. Birkac hafta once maymunlarla ilgili guzel bir ornek verilmisti;

Bir kafese bes maymun ve yukariya da bir hevenk muz konuluyor. Maymunlar muza tirmandikca maymunlara soguk su sikiliyor. Bir sure sonra maymunlar bunu ogreniyor ve maymunlardan biri cikartiliyor, yerine yeni bir maymun konuluyor. Bu maymun muzu almak icin tirmanmaya calisinca diger maymunlar onu bir guzel dovuyor, soguk suya gerek kalmiyor. Daha sonra kafese bir maymun daha konuluyor, bu maymun da yine muza tirmanmak isteyince fena halde dovuluyor. Dovenlerin en basinda ise, muzlara neden tirmanilmamasi gerektigini bile bilmeyen, ilk sonradan konulan maymun yer aliyor Bir sure sonra kafesten eski maymunlar birer birer cikartiliyor ve yenileri konuluyor. Yeni konulan maymunlar, muza tirmanmak istediklerinde dayak yedikce, sebebini bile irdelemeden cemiyete dahil oluyor ve yeni gelen maymunlara ayni sekilde davraniyor. Bir sure sonra kafeste 5 maymun oluyor, hicbiri sebebini bilmedigi halde muzlara tirmanmiyor ve cemiyetten biri tirmanmaya kalkarsa engel oluyor.

Bu kadinlar da, sebebini bilmedikleri bir gelenegi surduruyorlar. Afganistan'da aclik sinirinda yasayan ve calismasi yasak olan binlerce dul kadinin, calisma hakki icin silahli Taliban'la burun buruna yaptiklari protestolar aklima geliyor. O firtinali denize benzeyen masmavi carsafli kadinlarin mucadelesi, vurulup dalga dalga yere yikilmalari. Bu AKP'li kadinlarin yaptiklarini insanligin hicbir yerine sigdiramiyorum.

Anyon€ 30-12-2007 21:35

Buradan çıkacak sonuç çalışmayan kadın aldatmaz mı?

vgm.1 31-12-2007 03:21

Kadınlar çalışmasın ???

Kadınların çalışmaları şart, gelişmek kalkınmak istiyorsak. Kadınların okutulmadığı, kadınların çalışmadığı toplumlar, dünyada teknolojide, bilimde, sanatta sonuncu sıradalar, yoksullukta, adaletsiz gelir dağılımında, işkence, *rüşvet, yolsuzluk, hukuksuzluk, ahlaksızlık (her türlüsü), cinayet, hırsızlık, terör, çocuk hakları ihlali (insan hakları ihlalini söylemeye gerek yok), *demokrasinin olmayışı, gibi takdire şayan konularda 1. sıradalar bunların islam ülkeleri olduğu da aşikardır herhalde. Yamyam dedikleri Afrika, Güney Amerika kabileleri bile bunlar gibi değil. İslamiyet güzel ahlaklı, çalışkan toplum için var öylemi ben bu ülkeleri hiç tanımıyor olsam ve bu hale nasıl geldiniz diye sorsam kuranı okuda öyla konuşalım mı diyeceksiniz, ben de siz okudunuz da ne oldu diye sormazmıyım. Bir de neye hayret ediyorum Einstein, Stephen Hawking, Euler cennete gitmeyecek, bunlar gidecek. Bunu hemen emperyalist ülkelere falan hiç bağlamayın, Nasrettin hocanın dediği gibi hiç mi hırsızın suçu yok.

Bunları hiçmi sorgulamazsınız, bunlardan hiç mi arlanmazsınız, bunlara hiç mi karşı çıkmazsınız, bıraktım karşı çıkmayı hiç mi edecek iki çift lafınız dahi yok, 1400 yıl önceki kitabın türkçesini de arapçasınıda ezbere bilirsiniz ama iş bilime geldi mi yok, iş faize geldimi var, iş türbana geldimi var, iş kadın haklarına geldimi yok, iş yalana geldimi var (islamda da yeri var nasılsa takiyye), iş doğruya geldimi yok, inansam dahi camide sizle beraber nasıl saf tutayım Allah korusun, sizle aynı cennete nasıl gireyim Allah korusun, sizle aynı Allaha nasıl inanayım bundan Allah bin kerre korusun, sizlerin olmadığı yerde cehennem bana bahar havası gibi gelir.

Bu tuttuğunuz yol değil, tez vakitte dönün bu yoldan, ben uyarımı yapayımda. Allah sizi ıslah etsin. Allah sizi doğru yola sevketsin.

Soruyorlar ya inanırsan ne kaybedersin diye, insanlığımı.

Selametle;

ozgur_beyin 31-12-2007 10:33

muhammedin fikri dürtüklemesine göre ,her kadın potansiyel ******dur. bu yüzden gözünün önünden karını kızını ayırmayacaksın.

hoca haklı ''kitaplarda böyle yazıyor'' diyor. aksini ispat edecek babayiğit var mı? gerçektende öyle yazdığına göre protesto edilecek kim? muhammed. ama muhammedi *eleştirecek büzük lazım.
ayriyeten bu kadınlar, muhammedin kadınları bu kadar aşağıladığından haberleri yok.
bu kadar zilleti kendilerine reva gören muhammedi ,vakti gelince ''gül kokulu muhammedim'' diye zırlarlar.
hocanın ağzına sağlık. bizim gibi dinsizler söylese, ''islama iftira atıyorsunuz'' diye bir yerlerini yırtarak
karşı çıkarlar.

sevgili preach avatarınızı baz alırsam bir kadınsınız. (yanıldıysam özür dilerim) sizin beğendiğinizi açıkladığınız
otantik islama ,bu imam uyuyor mu?
sizin fikriniz ne? bu durumda. nisa 34 teki *''dövün'' *ibaresi size hala orjinal! islamı savunduruyor mu?

eğer savunuyorsanız ,bana susmak düşüyor.

rebera_roni 31-12-2007 17:41

yine mantıklarının ne kadar basşt olduğunu gösterdi adamlar.içine aldatmak düşmüş bi insan değil iş dört duvar arasında daha bunu yapabilir.ama ne varki bu insanlar bunu düşünemeyecek kadar basittirler.
saygılarımla...

K.C. 19-03-2008 14:22

Hocaefendiye İslamı yanlış tanıtmışlar,
İslam, kadınlara en büyük hakları veren, onları bir birey olarak gören, onlara değer veren yegane dindir. *:idea:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:25 .