![]() |
Şeytanın gör dediği
Bu başlıktaki amacımız; güncel olaylar ile tarihten özlü sözleri karşılaştırmaktır.
"Her fert; istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz." Gazi M. Kemal ATATÜRK |
Re: Günün sözü
Muhammed'in yanıldığı gibi, Atatürk'de yanılabilir.
|
Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu,
Birinciliği beyaza verdiler. Özdemir Asaf |
Sevgili mhmmd, tam islami sitelere uygun bir başlık olmuş. :lol:
Bari bende ilave yapayım. Ev yapacaksan tuğladan, kız alacaksan Muğla'dan. :lol: |
Güncel ollaylar ne sevgili özgür ? Tabi ki türban.!! AKP ve MHP ortaklığı bir ucubeye imza atmak üzereler; sanırım bir dinsel-siyasal simgenin Anayasa'da şekliyle şemalıyla tanımlanması dünya tarihinde ilk olacak. "Çene altından bağlamalı türban.."
Ee, bu güncel olaya bir de kuramsal destek gerekir. Atatürk'ten daha iyisini nerden bulacaksın ? O söyleyince bu ülkede akan sular durur. Yalnız bu söz olaya pek uygun gözükse de söyleyenin meramı biraz farklıdır. Atatürk'e ait olan bu "özdeyiş" Atatürk'ün Afet İnan'ın bir kitabına hazırlık olması için tuttuğu notlardan alınma. Şöyle not etmiş Atatürk; "İkinci gruba dahil olan hürriyetler, daha çok, doğrudan doğruya ferdin fikri hayatındaki hürriyet haklarıdır. Bunlardan birincisi vicdan hürriyetidir. Her fert, istediğini düşünmek, istediğine *inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre malik olmak, intihap ettiği bir dinin icabatını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine maliktir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. Vicdan hürriyeti, mutlak ve taarruz edilmez ferdin tabii haklarının en mühimlerinden tanınmalıdır. Medeniyetin geri olduğu cehalet devirlerinde, fikir ve vicdan hürriyeti, tahakküm ve tazyik *altında idi. İnsanlık bundan çok zarar görmüştür. Bilhassa, din muhafızlığı kisvesine bürünenlerin, hakikati düşünebilenler, söyleyebilenler hakkında reva gördükleri zulüm ve işkenceler, insanlık tarihinde daima kirli facialar olarak kalacaktır." |
"Muhammed'in yanıldığı gibi, Atatürk'de yanılabilir. " Peker
Sevgili frodo'nun yazısından sonra, mhmmd tarafından yanıltılmışım, mesajımı düzeltiyorum. Demek ki bir dindarın alıntılarına dahi itibar etmemek gerekiyormuş. Muhammed'in yanıldığı kadar kimse yanılamaz. Atatürk hiç. Saygılarımla; |
m.kemal'in trablusgarp'ta çektirdiği eşarplı resminide kullanırsak gündeme tam uygun olur.
|
cambazı gösterip cepteki cüzdanı çalmak.....
|
Sevgili frodo'nun yazısından sonra, mhmmd tarafından yanıltılmışım, mesajımı düzeltiyorum. Demek ki bir dindarın alıntılarına dahi itibar etmemek gerekiyormuş. -Peker
.... Ben de tam bunu düşünüyordum. 91 Kartalcı numarası, impala,blair antika oto yedek parça satıcısı çıktı. P ise Q gereği, *Peker bir müselman... Hımm bu önermeyi aklında tut oki.. Lazım olur Kartalın Tekeri değiştiriken :) Yinede teşekkürler, yanılmış olmanız değil, düşünmenizdi asl olan. Siz de öyle yapın bence. Selamlar. |
Oki adam chrokee servisi ve benim arabalarada o bakıyor seninle ilgilenmemesi diye bir şey sözkonusu bile olamaz, ya sen meramını anlatamadın, sana yardımcı olacak, benim çocuklardan biri onunla konuştu o da yardımcı olacağını söyledi ve olur adını bana mesaj at yarın seninle ilgilensin.Onu da saçma sapan laflarınla canından bezdirdiysen o kadarını bilemem.
Sarı çizmeli oki adını yazmaktan imtina ediyorsun, seni nasıl tanıtacaklarsa, biri arayacak demişler. "Ademoğlu hilebazdır kimse bilmez fendini, Her kime iyilik edersen sakın ondan kendini." Reklam eder herşeyi. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:31 . |