![]() |
ATATÜRK HAKKINDA
SELAMLAR
sevgili ateistler çok sevdiğiniz atatürk bir ateist değildi.büyük ihtimalle sabateisttir.atatürk hakkında ne kadar eksik bilgiler var değilmi. mesela atatürkün dedesi,nenesi kimdir?neden bunlar saklanıyor?(silindi) atatürk bu vatanı tek başına kurtarmamıştır onuda belirteyim. |
Bunları neye dayanarak söylüyorsun?
Ayrıca ben birini değerlendirirken annesine babasına ya da bilmemnesine değil, kişiliğine, yaptıkalrına bakarım... Hasan mezarcının lafına güvenmene ise şaşırmadım ama güldüm... Sen onun mesih olduğuna da inanıyorsudur? |
selamlar
baybars ben mezarcının lafına inanıyorum demedim.ama düşünmek lazım neden atatürkün soyu belli değil? sen dedenin adını bilmezmisin?mezarcı ortaya birşey attı adam işkenceden kafayı sıyırdı.sence tepkileri aşırı olmadımı? |
Atatürkün soyunun nerelerden geldiği önemli değil. İster, sabetaycı, ister ermeni, ister yahudi veya islami köklerden gelsin. Nerden geldiği değil, neler yaptığı önemlidir. Günlük hayatta da böyle. İnsanın kendi ana , babasını, soyunu, cinsiyetini ve ırkını seçmesi elinde değildir. Ancak nasıl bir insan olacağı, neler yapacağı büyük oranda kendi elindedir.
Atatürkün dedesinin kim olduğunu araştırma gereğini bunlardan dolayı duymam. Benim için önemli olan, hilafeti, tekke ve zaviyeleri kaldırmış, laik ve modern cumhuriyetin tohumlarını atmıştır. Önemli olan budur. |
Atatürkün soyunun belli olmadığını söylemiş bazı cahil arkadaşlar.Ancak böyle bir şey gerçek değildir.Mesela Atatürk ün annesi büyük bir tük aşiretinden Kızılkocalı türklerindendir.Osmanlının balkanları türkleştirme projesi çerçevisinde balkanlara gitmiştir bu aşiret.Yani soyu belli değil gibi sözler temelsizdir.
Ayrıca atatürkün ateist olduğu yaptığı devrimlerden ve söylevlerinden çok açıkça görülebilir. Bir arkadaş bu ülkeyi atatürk tek başına kurmamıştır demiş.Evet ülkenin kurtarılmasında lider atatürk olsada bir çok kahraman görev yapmıştır.İsimleri saymakla bitmez ancak laik ve çağdaş türkiye cumhuriyetini atatürk yek başına kurmuştur.En yakın arkadaşları bile devrimleri içlerine sindirememişlerdir.Mesela rauf orbay atanın niyetini kerzurum,sivas kongrelerinde anlamış ve onun temsil heyetinin başına geçmemesi için elinden geleni yapmıştır. Mesela kazım karebekir.Şeriat sistemine karşıydı ancak laik sistemide içine sindirimiyordu.O ılımlı islam sisteminden yanaydı.Atatürk askerlikten atıldığı gün komutanım ordumla beraber emrindeyiz diyen bu adam cumhuriyetten sonra ölene kadar evinde hapis hayatı yaşadı. Anlatmak istediğim bu ülkeyi ata tek başına kurtarmamıştır fakat tek başına kurmuştur. |
Sanırım Atatürkün soyu belli değil kimse demedi.Dedikleri şey şu: Atatürkü ailesini bildiğimizden daha iyi biliyoruz.Akrabalarını pek bilmeyiz ama Atatürkü biliriz denilmek istendi.
Atatürkün ateist olduğu görüşü söylenti olarak var ancak Atatürkün islamiyet hakkında söylediği güzel şeyler de okumuştum.Bir muamma var ortada, hala da anlam verebilmiş değilim. Laiklikten ne istiyorsunuz anlamadım.Sana diyor ki: İnanç senin meselen, senle inandığın şey arasında.`` Siz bunu illa ki toplumun her tarafına yayacaksınız. Zaten yaynların hali de günümüzde belli. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ben öyle biliyordum sağol. ayrıca ben bilim adamıyımmı dedim? siz ateistlerin metodu bu site yöneticisi olmuşsun ama nasıl konuşulacağını öğrenememişsin. ben müslüman olduğum için böyle laflara maruz kalıyorum.sizin demokratik anlayışınız bu işte.bir müslüman yanlış bir şey söyleyince hemen karacahil oluyor.ben ünv. mezunuyum sendende daha bilgiliyimdir muhakkak.herneyse sonuçta atanızın soyu belli değil sen buna cevap verebilirmisin(en azından baba tarafı)
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:38 . |