![]() |
Dinlerin insanlığa faydası varmıdır ?
Dinlerin insanlığa faydası varmıdır ? varsa nelerdir ?
dinler savaşlarımı getirmiştir yoksa barışı mı ? farklı coğrafyada yaşayan dinler (inananlar) başka coğrafyalara neden gitmiştir giderken neden sadece din kitapları ile değilde silahlarla gitmiştir ? yaşadığımız çağın sorunlarına çözüm getirecek herhangi bir din kitabı varmıdır ? sanayi , teknoloji , iletişim , sağlık , eğitim , ekonomi , nüfus artışı , turizm , trafik vs vs vs ..... dinlerin günümüz yaşayış , anlayış ve sorunlarına bakış açısı varmıdır ? herhangi bir din şu andaki günlük yaşantımıza nasıl bir katkı sağlıyor. mesela dua edince trafik açılıyormu ? öss sınavlarından önce türbelere giden gençler yardım aldı mı ? kaç puan aldılar ? bir kaç yüz tane daha sorum var şimdilik bu kadar . cevaplayacak ve katkıda bulunucak arkadaşlara teşekkür ederim. sevgiyle kalın |
selam
matrix senin derdin bilgilenmek değil alay etmek.senin uslubunu ateist forumdaki hacıya benzettiyorum.oda senin gibi yapılan her yanlışı islama mal ederdi.esasen cevap yazmamam gerekirdi ama kınamak istedim.ben sana soru sorayım ateist olunca trafik açılıyormu ?(ama siz tafikte epey beklersiniz nede olsa trafik evrim geçirip açılır)kısaca ateist olmanın insanlığa ne faydası var ilk önce onu anlatta öğrenelim. |
merhaba
amacım alay etmek değil , amacım dinlerin günümüz dünyasında insanların hiç bir derdine çözüm getiremeyeceğini ve faydası olmadığını anlatmak. neden alındığını anlayamadım doğrusu ? trafikde işin biraz mizah yönü bu benim tarzım :) alınacak bir şey yok gülümsemeyi deneyebilirsin ara sıra . birde yazdıklarımı dikkatli okurmusun lütfen hangi yanlışı islama mal etmişim , islam sözcüğü geçiyormu hiç ? biraz dikkatli okursan sevinirim konu yanlışların herhangi bir dine mal edilmesi değil benim iddiam dinlerin günümüz dünyasında insanın hayatında bir yeri olmadığı bir işe yaramadığıdır. bir işe yarıyorsa , sorunlara çözüm getirebilyorsa nelerdir yazan olursa sevinirim. burdaki bir kaç konuya cevap alabilirsem devamını soracağım. şimdilik bu başlangıç daha çok soru ve sorun var bakalım hangi din hangi konuya nasıl açıklık getiyor nasıl sorunları çözüyor göreceğiz. alay ediyorsun deyip işin içinden çıkmak kolay tabi :) ama yazdığın için yinede teşekkür ederim ... |
NOT :
bazı konularda bazı arkadaşlar çeşitli sitelerden uzun metinleri copy paste yapıp gönderiyorlar. çok gereksiz ve anlamsız ve tembelce bir şey , biraz fikir üretin , konuşun , yazın , tartışın . konuyla ilgili bir şey varsa linki yazın ilgilenen bakar. zira sayfalarca copy paste yaptığınız metinleri okuyan pek fazla kimse yok sanırım ... |
dostum dinlerin icraatleri elbet tartışılır savaşlar ve ölümler getirmişlerdir yıkımlar afetler getirmişlerdir kesinlikle dogrudur mesela yahudiler dini üstünlükleri uğruna insaları sürmüş topraklar işgal etmişlerdir .Ancakburda tartışılması gereken öz din gerçek din ve değişmemiş inanişkardır inanıyorumki devrimlerde ölüm ve sefalet getirmiştir mesela 1917 devrimi mesela çin devrimi bu gün ezilen çin halkının tamamı sözde devrimi yapan devrimin güya kendisi için yapıldığı işçi sınıfı olmuştur ancak islamiyet diri diri gömüllmeyi engellemiştir sosyal adalet saglamak yolunda zekat sistemini getirmiştir
|
islamiyet diri diri gömüllmeyi engellemiştir yerine taşlanarak öldürülmeyi getirmiştir...bir de sosyal adaleti sağlamak için fakirlere sadaka verilmesini sağlamıştır...bunlar büyük başarılardır... :lol:
|
durumunuz içler acısı ve bir kapanın içinde dönüp duruyorsunuz..Bir koyun çobanı bile sizden daha değerli;oysa sizin çoğunuz belkide bir üniversitede okuyor..ama fotoğraf makinasına tesadüf demeyip,göze tesadüf diyen bir hezeyanın akıntısına kapılıp gitmişsiniz.o sizin tesadüf dediğiniz şey 2 kilo patatesi bile düzgün tartacak düzeni yok ki,şu koskoca kainattaki düzeni yapabilsin.heyhat bakalım sonunuz ne olacak..sizi dirittiği zamanmı Allah'a ve ahıret gününe inanacaksınız..sadece kendinize yazık diyor ve kendi kendinize oyun oynuyor,kendi kendinizi aldatıyorsunuz..
|
Alıntı:
|
evet içler acısı
Hemavaz haklı.Bir forumunda da tamin denen tek kelimeyle olayı özetledi. Dünyanın durumunu içler acısı yapan sizlersiniz.Sizler diyorsun ki kainat yeryüzü muhteşem bir yaratıcının tasarımıdır diyorsunuz.Biz insan oğlu muhammedin lafına uyarak fare gibi üreyerek o iğrenç ve yalnış tüketimimizle 4,5 milyar yaşında dünyanın
dengesini son 50 yılda bozduk bu mu muhteşem yaratıcının muhteşem tasarımı 4,5 milyar yıllık dünyayı 50 yılda mahvettik. Tanrı evreni niye sınırsız yarattı niye tarla gibi sınırlı yapmadı evren niye sürekli gelişiyor. daha evrenin çok küçük bir bölümünü keşf ettik o bölümde 200 milyardan fazla bizim ki gibi güneş sistemi var niye cevap versene tanrı niye 200 milyardan fazla güneş sistemi yaratıyor tabii bu bilimsel araştırmalarla ileride trlyonları bulacak. doğa yasası mükemmel diyorsun ama doğada canlı türlerinin %99'u yok oldu mükemmellik nerede annen baban birleşiyor baban annenin yumurtasına milyonlarca sperm gönderiyor ve içlerinden bir tanesi yumurtaya girmeyi tesadüfen başarıyor.buna inanıyorsunuzda rastlantısal kozmik teorisine inanmıyorsunuz o spermi allah seçti derseniz niye 6 milyondan fazla sperm dünya senin bildiğin gibi mükemmel de değil kutuplardan basık her an yörüngesinden kayabilir her an kuyruklu yıldız çarpıp yok olabilir.zaten insan gibi aciz kulların aşırı tüketimden dolayı dünyayı bu hale getirmek dünyanın mükemmel yaratılmadığının ap açık göstergesidir. |
Olayı sadece bu dünya ile irdeleyerek yanlışa düşüyorsunuz..
"bu tesadüfse mantıklı bir tesadüftür..." en azından hemavaz akla yaklaştı.akıl bunu gerektirir..tabi bu arada yeni bir terminoloji eklendi ne kadar doğruysa,nasıl olsa arada kaynar gider;"mantıklı tesadüf" başlangıç bir bakterinin oluşmasını basit görüyorsunuz.oysa o mini minnacık bakteride basit bir varlık değil. şöyle bir misal vermek istiyorum..resim galerisine her gün bir resim eklenmektedir.galeri açıldığında bakanlar fırça ve boyalardan başka birşey görememekteler..bazıları diyor ki;bu fırça ve boyalar dökülüp,kendi kendine oldu..bazıları da diyor ki;yok öyle olur mu?baksana şu sanata kendi kendine olabilirmi?bunu yapan biri olması lazım her ne kadar görmesekte... hangi tarafa uymak daha uygun? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:26 . |