Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Matrix Felsefesi (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5708)

Matrixxx 09-03-2008 21:47

Matrix Felsefesi

Ben *bu *siteyi *son *zamanda *yakından *takip *ediyorum. *Bu *sitedeki *Çeşitli *forum *konularının *bazılarını *okuyorum. *Üzülsem *mi *sevinsem *mi, tartışsam mı tartışmasam mı, *bilim *dalımısınız, *dimisiniz? *Film *dalımıyız *,dimisiniz? *dememe *imkan *kalmıyor *maalesef. *
Madem *düşüncelerinizi *forumlarda *dile *getirebiliyorsunuz. *Ben *sadece *internet *sitesinden *görüyorum. *Tek *bir *TV *programında *bile *konu *edilmeyen *yokluğu, *dinsizliği *ifade *edip *tartışma *olanağı *bulmayan *siz *ateistler *lütfen *bu *yazdıklarımı *son *cümlesine *kadar *okuyunuz. *Kimsenin *fikirlerini *değiştirip, *değiştirmeme *gibi *bir *lüksüm *ve *iddiam *da *yok. *Faydalı *olacağına *garanti *veriyorum. Burası sizin mekanınız olduğuna göre, *sizlere *anladığınız *dilden *cevap *yazma *zorunluluğunu *kendimde *hissediyorum. *Bununla *birlikte *eğer *siz *ateistlerin *koyduğu *kanıtlara *belli *bir *oranda *bile *inanmış *veya *uykusuz *olanlar *varsa *bu *yazımı *sizlerde *dikkatla *okuyun.

Bu *sitede *öyle *inandırıcı *kanıtlar *konuşmalar *yalan, *yanlış *belgeler *var *ki *okudukça *şaşırıp *kalıyorum. *Dinimizi *açıklamak *isteyen *kişiler *bu *sitede *çoğalmalı *, *bu *iddialara *birileri *sıkça *cevaplar *vermeli. *Bu *kişileri *ben *fazla *göremiyorum. *Bu *böyle *sürecekse *bu *siteyi *dolaşan, *kafayı *yiyebilecek *insanlarda *az *değil *diye *düşünüyorum. *Yaw *gelin *görün, *bu *sitedekilerde *bir *insan. *Vicdanları, *fikirleri *var.
Gel *bak *neler *düşünmüş, *keşfetmişler. *Ne *bilim *dalları, *felsefeler, *akımlar *var. *Yalan, *yanlış *bunları *tartışıyorlar. *

Öncelikle *İnsan *kavramından *başlamak *istiyorum. *Ne *diyelim *insanoğlunun *bir *yandan *açgözlülüğü, *bir *yandan *sınırsız *cinsellik *malzemesi *ile *bilinçsizce *üremesi, *merhametsizliği, *vicdan *sınırlarını *zorlayan *uygulamaları *hukuku, *kuralları, *acımasızlığı, *nankörlüğü, *kıskançlığı, *her *türlü *canlı *yaşamına *(insan *bitki *hayvan) *saygısızlığı, *evrenin *düzenine *balta *vurması; *bilimsel *olarak *açıklanmış *küresel *ısınmayı *meydana *getirmesini. *Her *yıl *dünya *nüfusunun *azımsanamayacak *kadar *kendi *yaşamından *olan *insanı *yoksullaştırması, *silahlanması, *katliam *yapması, *doğruyu *yanlışı *ayıramaması *gibi *aciz *bir *canlı *olmasının *yanında *son *olarak *ta *mantığının *önüne *(ister *dini *ister *başka *konularda) *set *çekmesini *ekleyebiliriz.

Bugüne *kadar *büyüklerimizin *dilinden *çevremizden *gâvur, *hıristiyan *milleti *çok *duyduk, *hep *duyduk. Hristiyan ve Yahudiler de (Ya da diğer semavi dinler dışındaki mensup kişiler) bizler hakkında bu gibi söylemler içerisinde olmuşlardır. Siz *ateistlere *göre *(bize *göre *değil) *İslamı *hiç *sorgulamadan *yaşadık. *Özellikle *etrafımıza *bakarsak *(bunu *ateistler *için *söylüyorum) *Ailenizden *olmasa *bile *mutlaka *yakınlarınızdan *birinde *ibadetini, *imanını *gözleyebiliyorsunuz. *Bunun *dışında *yaşadığımız *ülkenin *yüzde *doksan *dokuzu *müslüman *olan *bir *yerde *yaşıyorsunuz. * Bu *gerçeği *de *reddedemezsiniz.

Son *derece *objektif *olmaya *çalışıyorum. *İslam *dini *dışında *bütün *dinleri *bir *kenara *zaten *bırakmışım. *İslam *dininin *(yine *sizlere *göre) *yalan *bir *din *olan *kanıtlar *konuşmalarınız, *arşivleriniz, * en *son *İmtihan *kavramının *açıklamasını *istiyor *benden. * Bir *an *için *sizin *gibi *bütün *dinlerin *yalan *olduğunu, *bir *avunma *olduğunu, *aciz *mahlûkat *insanın *meydana *getirdiği *bir *ürün *olarak *düşündüğümü *varsayıyorum. *Demek *istiyorsunuz *ki *ölümden *sonra *karanlık *olacağız. *Bununla *birlikte *yeryüzüne *bir *daha *dönmeyeceğiz. *Başka *bir *dünya *olmayacak, *başka *bir *hava *teneffüs *etmeyeceğiz. *Yiyip *içemeyeceğiz. *Eğlenemeyeceğiz. *Yaşadığımız *hayat *bir *ilk *olacak. *Sayısal *olarak *1 *rakamı.
Bir *daha *da *bu *yaşam *formunda *meydana *gelmeyeceğiz. *Kısacası *bize *“Allah *bize *kolaylık *versin” *Yanılıyorsam *söyleyin. *Benim, *siz *ateistlerden *anladığım *bu. *Sözün *özü *sahipsiziz.
Aslında *mantığımın *bir *kısmı *evet *olabilir *diyor. *Buna *itiraz *edemiyor. *Neden *olmasın. *Alın *sizlere *göre *örnek *ve *felsefeler: *Koca *evrende *yapayalnız *bir *türüz. *Yeryüzünde *birçok *ırk,dil,din * meydana *gelmiş. *Ortak *bir *dilimizde *yok *anlaşamadığımız. *(Fransız *Türkçeyi *anlamaz. *İngilizi *almanı *anlamaz) *Ne *güneş *cevap *verir *bize *ne *yıldız *ne *ay. *Yeryüzünde *kalakalmışız. *Belki *akıl *dediğimiz *şey *bile *kendimize *göre. *Belki *hayvanlar *bitkilerinde *kendilerine *göre *anlaşma *dilleri *var, *akılları *var *biz *de *onları *anlamıyoruz *ha *ne *dersiniz. *Onlarda *bizlere *şu *canlılara *bak *diyorlar *ne *dedikleri, *ne *yaptıkları *belli *değil. *

UFO *tartışmasını *bu *konuya *dahil *edersek, *(bilimsel *olarak *UFO *olayı *açıklanmış *olsun *ya *da *olmasın *) *belki *de *UFOların, *marslıların *aciz *kalıntılarıyız. *Hiç *fena *bir *mantık *değil. *Bununla *ilgili *fıkralarda *geliştirebiliriz. *Uranüslü *marslıya *şunu *der: *"Şu *insan *topluluğu *neler *yapıyor. *Aman *ha *işlerine *karışmayalım. *Bizim *dünyamıza *da *gelmeye *çalışırlar. *Çekirge *sürüleri
gibiler *zaten, *yemede *tüketmede *üstlerine *yoktur. *Aralarında *bir *ortak *anlaşma *zemini *bile *düzgün *kurulamıyor. *Bizim *dünyamıza *gelirlerse *vay *halimize *dimi *Satürnlü? *"Evet *öyle. *Biz *onları *iyisi *mi *ara *sıra *belirip *uzaktan *gözlemleyelim. *Kendilerini *yiyip *bitirsinler. *Zaten *dünyanın *sonunu *getirecekleri *belli. *Aramızda *hangi *gezegenlinin, *bunlar *acaba. *Bizlere *de *görünüş *olarak *benziyorlar. *Kulakları, *gözleri *burunları, *ayakları *var. *Acaba *hangi *deneyin *bir *parçası, *denek *olarak *mı *bir *canlı *grubu *bunları *meydana *getirdi?" *bu *söze *karşılık *belki *diğer *bir *canlı *türü *“Evet *biz *yaptık” *demesi. *

Bir *mantıkta *şöyle *geliştirebiliriz. *Bakteriler *mikroplar *bilmediğimiz *bir *şey *değil. *Belki *bizler *ufolara *göre *veya *başka *bir *canlıya *göre *ya *da *bunun *dışında *evrenimize *göre *(evren *daha *fazla *mantıklı) *bizler *sürekli *zarar *veren *bakteri *ya *da *mikroskobik *canlılarız. *Her *şeyi *yiyip *bitiren *ama *karşılık *bulamayan *ve *zarar *veren. *Buda *bir *mantık, *bir *Felsefe. *

Çekirge *örneğini *de *verebiliriz. *Toplu *halde *bitkileri *tüketen *tarımı *son *noktasına *getiren *canlılar. *Ama *arada *bir *fark *var: *çekirge *sürüsü *ve *diğer *canlılarda *olduğu *gibi *olan *bir *fark. *Bu *fark *ne? *Birbirlerine *zarar *vermeden *yaşamaları, *birbirlerine *destek *olarak *topluca *iş *görmeleri. *Bazen *karıncalarda *arılarda *iş *bölümleri *vardır. *Bunlar *her *vazifeyi *uzmanlaşmış *diğer *bir *böceğe, *arıya *,karıncaya *bırakırlar. *
Ben *şahsen *birbirlerine *zarar *vererek *yaşamını *sürdüren *bir *canlı *bilmiyorum. *Aslan *ceylana *zarar *verir. *Yılan *fareyi *yutar. *Uçan *kartal *denizden *balık *avlar. *Büyük *balıklar *küçük *balıkları *yiyerek *beslenirler. *Bunu *biliyorum. *(Bu *da *her *şeyi, *yer-bitirir *anlamına *da *gelmez.) *Peki *bu *örnekler *dışında *aslan *aslanları *bitirir, *kurt *diğer *kurtlara *saldırır, *birbirlerinin *yemini *bitirirler *kendi *ırkına *son *verirler *ve *dünyayı *silip *süpürürler. *Bunun *gibi *örnekleri *ben *bilmiyorum. *Ya *da *sadece *gözlemlerim, *duyduklarım *bana *bunu *diyor. *Siz *ateistler *eğer *Tanrı *yoktur *diyorsanız *yukarıda *verdiğim *örnekleri *ve *aşağıda *vermiş *olacağım *yazıları *peşinen * kabul *ediyorsunuz *demektir. * Bunun *lamı *cimi *yok. *Kesin *ve *net. *İtiraz *edilecek *bir *yanı *yok, *öyle *sanıyorum. *Her *şey *ortada *net *ve *objektif. *

Ölüm *konusuna *dönersem *arkadaşlar. *Madem *her *şeyimiz *yalan *yanlış. *Zaman *denen *kavramda *evrene *göre *bir *hiç. *(Bilimsel *olarak *evrende *çeşitli *zaman *kavramları *geliştirilmiş *ve *yaşadığımız *zaman *evrenin *bilmem *milyonda *mı, *milyarda *mı, *trilyonda *mı *1'i *bile *değil.) *İnançlı *yaşamış *hayatına *çok *sıkı *birine *göre *bir *anda *yitip *gitmek. *Bu *düşünceye *üstten *bak, *alttan *bak, *sağdan *bak, *soldan *bak, *ters *çevir *öyle *bak, *olmadı *resim *çektir *öyle *bak. * Aman *tanrım *düşünülecek *gibi *değil. *Bu *kavramı *matematik, *fizik, *kimya, *sosyoloji, *felsefe,astronomi, *dinle *açıklamak *mümkün *değil. *Sonu *olmayan *labirent *gibi. *
Bizler *neymişiz *böyle. *Hacmi *olmayan, *hareket *etmeyen, *düşünemeyen, *beynimiz *olmayan, *nefes *almayan *bir *forma, *yani *karanlığa *gideceğiz. *Bu *ne *laubali *bir *hayatmış. *Bizimle *alay *mı *ediyor *ne.?
Şahsen *bu *beyin *sınırlarını *zorlayan *ve *sinir *sistemlerini *azami *şekilde *altüst *eden; *düşünüp *düşünüp *kahrolmaktan *başka *bir *şey *değil. *Sağa *dön, *sola *dön, *alt *kata *in, *üst *kata *çık, *yemek *yeme, *tütün *çek, *kafanı *duvarlara *çarp, *bütün *gün *bunları *düşün. *Yetmedi *birilerine *içini *dök, *hacimsizliği *anlat, *bilinmeyeni *anlat, *karanlığı *anlat, *yokluğu *anlat. * Çağır *aileni, *arkadaşlarını *eş *dostunu *son *defa *anılarınızı *anlatın, *en *sevdiğiniz *yemekleri *yiyin, *birbirinize *sarılın *ve *elveda *deyin. *Toprağa *karışmış *yakınlarınızla *da *buluşma *imkânı *yok. *Ondan *sonrada *masa *üzerinde * toplucana *veya *tek *başına *ağlaşıp *dur. *Çünkü *başka *hayat *yok.
Vah *vahh. *Yazıklar *olsun. *Bizler *neymişiz. *Vay *halimize. *İnsanlık *bizleri *nelere *inandırmış. *Neler *yutmuşuz *neler. *
Ve *siz *ateistlerin *inandığınız *şey *bu *öylemi, *YOKLUK. *Aslında *inancı *olmayan *(Ateist *değil, *inanmış *fakat *ibadet *etmeyen) *birisine *göre *bir *yandan *kazançlı *çıkmıştır. *En *azından *cehennem *denen *bir *yere *gitmeyeceğidir. *Katiller, *caniler, *hükümlüler, *kan *dökmüş *olanlar, *insanlara *acı *yaşatmış *olanlar, *hile *ve *hurdacılar, *başkasının *hakkını *yemiş *veya *çalmış *olanlar *için *hesap-kitap, *sorgu-sual *sorulmayacak. *Bunlar *içinde *aynı *şeyler *söz *konusu. *Bunların *adli *işleri *yapılmayacak. *Sonsuz *cehennem *acısını *göremeyecekler. *Nede *olsa *size *göre *cehennem *insanlıktan *türemiş *bir *hayal *gücü. *Yanılıyor *muyum? *Dünyada *ne *yapmışlarsa, *ne *ceza *bulmuşlarsa *o. *
Bu *ikinci *fikirde *çok *berbat *ve *bir *o *kadarda *kahredici, *çekilemez, *baş *edilemez *insanı *yakan *bir *düşünce *biliyor *musunuz. *Siz *ateistlerin *bile *bireysel *problemler *yaşadığı *insanlar *vardır.
Kişisel *olarak *alıp *veremediğiniz *birileri *muhakkak *vardır. *Size *zararları *dokunan *birisi *mutlaka *çıkmıştır. *Hakkınızı *yiyen *birileri *(haberiniz *olsun *ya *da *olmasın) *yeryüzünde *mutlaka *olmuştur. *Herkesten *intikamımı *tam *olarak *aldım *diyebiliyor *musunuz? *Onlarında *en *azından *hesaba *çekilmeyeceği *fikri *sizi *aslında *kahretmeli. *Karşı *tarafı *da *kahretmeli. *Sizlerinde *başkalarına *karşı *yaptığınız *yanlışlıklar *vardır, *olmuştur. *Örnek *mi *istiyorsunuz *buyurun *en *güzel *örnek: *Burada *yazdıklarınız *bile *hayatlarını *din *yoluna *adamış, *yaratıcısını *aramaya *yola *koyulmuş, *doğru *ya *da *yanlış *bir *tabuya *inanmış, *en *azından *emek *vermiş, *emeğinin *karşılığını *bekleyen, *dişini *sıkmış, *varını *yoğunu *bu *mücadelede *ortaya *atmış *insanları *bile *rahatsız *etmesi. *(Buradaki *emek *kavramını, *işten *elde *edilen *emeği *ibadete *uyguluyorum. *O *da *eşittir= *İbadet *Emeği. *Bunu *da *çok *görmeyin.)
Herkesin *algılaması, *düşüncesi *görecelidir. * Bu *bile *bana *göre, *karşı *tarafa *bir *yanlıştır. *Bazılarına *göre *ise *bir *hakarettir. *Yeryüzünde *hiç *kimse *hiçbir *hata *yapmıyorum *demesin. *
Eğri *oturup, *bacak *bacağa *üst *üste *doğru *yazıyorum. *Eğer *öyle *bir *şey *söz *konusuysa *lütfen *acı *kavramını *siz *tanımlayın.

Bireysel *olarak *değil *de *toplu *olarak *vicdanlarımızı *şöyle *bir *yoklayalım. *Yahu *beyler *biraz *frene *basın. *Dünya *tarihini *okumuyor *muyuz. *Savaşları *meydana *getirenlere *2 *dünya *savaşıyla *birçok *kayıplar *vermiş *dünya *ve *insanlığa, *hitlere, *faşizme *ve *ona *benzer *akımlara, *müslüman *halkı *katleden *Miloseviçe, *ırakta *savaştan *acı *çekenlere *neden *olan *başkanlara, *generallere, *bu *ülkemize *zarar *veren *PKK’ya *hanginiz *lanet *okumadı. *Bunun *dışında *haksız *yere *öldürülenler *acı *çekenler, *tecavüz *edenler, * yoksulluk *içinde *yaşayanlar, *hırsızlık *yapanlar *hiç *mi *TV *ekranından *izlemiyoruz. *Mutlaka *vicdanınız *bir *yerde *dur *demiştir. *Madem *İslama *düşman *olanlarınız *var, * islamı *kullanarak *ikiz *kuleleri *yıkan *ve *insanların *ölümüne *neden *olanlara *hep *birlikte *yeter *demedik *mi. *Hizbullah’a *da *yeter *demedik *mi. *Filistine zulüm yapan yahudi *İsrail’e *de *yeter *demedik *mi. *Hıristiyan *haçlılara *da *yeter *demedik *mi. *Aman *Aman *bunlar *cezasız *mı *kalacak? *Herkes *aynı *kefede *karanlığa *yokluğa *mı *gömülecek? *Vur *kafanı *duvarlara *daha *iyi. *Ya *da *aşağıdaki *paragraflarımı *oku. *

Yeni *bir *paragrafa *giriş *yapıyorum. *Madem *ceza *ve *ödül *kavramlarını *(özellikle *cezayı) *yok *sayıyorsunuz. *Madem *dönüşü *yok. *Öyleyse *dünya *genelinde *herkesin *hak *aramaya *çalıştığı *
bu *türde *bir *anarşinin *de *ortaya *çıkması *gerekir. *Ki *bu *da *istenen *bir *durum *değildir. *Anarşiler, *yıkımlar, *hep *felaket *getirmişlerdir. * Nasıl *bir *ceza * dersen *ona *bakalım: *İnsanlara *zarar *vermeden *itiraz *eden, *fakat *bunu *nedensiz *değil *nedene *dayalı *yapmak. *Nedeni *neymiş? *Nedeni *şu: *Ceza *kanununu *adil *olarak *paylaştırılamayan *kişilere *karşı. *Siz *ateistlere *göre *öte *dünya *olmadığı *için *o *kişilerin, *gerekli *cezayı *bu *dünyada *görmesi *gerek. *Baksana *insan *haklarına *haiz *olamamış, *başkasının *canını *yemiş *ve *ceza *almamış. *Böyle *bir *şey *mümkün *olabilir *mi *, *olamaz, *olmamalı! *Hak *ettiği *cezayı *görmeli, *hak *ettiği *ceza *verilmiyor *mu? *E *o *zaman *insanların *eşitliği *ilkesi *yaptığı *suç *karşılığında *aynı *suç *kendisine *yapılmalı. *Tarihte *bazı *kavimlerde *de *suçu *işleyene *karşı, *cezayı *aynı *şekilde *suç *şeklinde *ona *yediren *uygarlığı *ben *duymuşumdur. * Ceza *sistemi *de *göreceli *bir *kavram *olduğuna *göre *ve *her *ülkenin *az *çok *farklı *ceza *sistemleri *olduğuna *göre *bakınız *ceza *konusunda *bile *kimse *hemfikir *olamıyor. *Avrupa *İnsan *Hakları *Mahkemesi *diyoruz. *Onda *bile *hemfikirliğimiz *yok. *Kardeşim *bu *mahkeme *evrensel *bir *mahkeme *mi, *bunun *ismi *“Evreni *temsil *eden, *insanlığa *kucak *açan *yüce *mahkeme”mi? *Yeryüzündeki *bütün *gruplardan, *bütün *devletlerden, *insanlardan *kabül *görüyormu? *Herkes *memnun *mu? *Hayır *görmüyor. *Peki *böyle *bir *araştırma *yapılsa *yeryüzündeki *her *kesimden *insanın *memnun *kaldığı *bir * mahkeme *ya *da *ceza *usulü… *Gerçekleşmesi *zor *gibi. *Kaç *tane *Müslüman *ülkesinden *üye *o *mahkemelerde *var? *Ben *olduğunu *sanmıyorum. *Bana *örnek *gösterin *biraz *içim *rahatlasın. *Madem *objektif *olalım *diyorsak, *insan *sevgisine *kucak *açalım *diyorsak, *birliği *de *sağlamak *lazım. *Müslümana *göre *farklı *kararlar, *hristiyana *göre *farklı *kararlar, *yahudiye *göre *farklı *kararlar *diye *algılanabiliyor. *Ülkemize *göre *de *bu *farklı *kararlar *geçerli. * Yanlışmıyım.

Ödüle *gelince. *Ödül *almak *isteyenler *parmak *kaldırsın *da *şöyle *bir *yol *bulalım: *İnsanların *daha *iyi, *insanı *dört *dörtlük *yapan, *insanı *adam *eden, *zarar *vermekten *muaf, *0 *derecede *hata *yapabilen, *mantığını *kaybetmeyen, *savaş *yapmayan, *herkesçe *yararlı *bir *canlı *olarak *tasvir *edilen *yeme, *içme *wc' *ye *gitme, *özellikle *üreme *gibi *bir *sorunu *olmayan *ve *üremeyi *durduran *(üreme, *nüfus *artışını *durdurmak, *sonraki *nesillerin *hayatını *kara *toprağa *feda *etmemek *için), *Özel *laboratuarlarda *çalışmalar *yapmak, *bir *iksir *düzenlemek. *
Ve *en *önemlisi *ölümsüzlüğün *önüne *geçmek *için *ilaçlar *hazırlamak. *Bu *bilimsel *olarak *mümkün *olamaz *mı? *Bu *biraz *düşündürücü *tabi. *(İster *gerçek *ister *yanlış, *ister *mitolojik *olsun *ölümsüzlük *ilacı *hakkındaki *çalışmayı *ben *duymuş *gibiyim. *Lokman *hekim *gibi) *Ve *sonuncu *olarak *bu *dünyanın *sonunu *getirmeyecek *projeler *geliştirmek. *Bu *mümkün *değilse *öyle *bir *gezegen *bulmak, *keşfetmek *ve *oraya *taşınmak. * Uçuk *hayaller *mi? *Bana *sorarsan *şimdi *olmasa *bile *dünya *yok *olmadığı *sürece, *bilim *ilerlediğine *göre *gelecek *nesiller *için *neden *olmasın. * Herkes *menfaati *için *bu *dünyada *uğraşacağına, *evrenin *başlangıcından *bu *yana *teknolojiyi *kullanıp *akıl *üstü *bu *çözümleri *getirseydi *belki *bir *sonuca *varılabilirdi. *Şu *düştüğümüz *hallere *bak. *Gülelim *mi, *ağlayalım *mı *belli *değil. *

Son *Söz: *Benden *bu *kadar. *Yokluk *denilince, *yaşamı *hak *eden *diğer *insanları *da *düşününce; *bin *bir *türlü *hayal *gücü *geliyor *insanın *aklına. *Bunları *yapmak *mümkün *değil *ise *siz *ateistlere *temenni *ya *da *tavsiyem: *İnsan *ürünü *yapılmış *dinlere *inanmıyorsanız *bile, *en *azından *bir *cezayı *ve *ödülü *verebilecek *insanüstü *bir *kurum, *bir *otorite, *dünya *dışı *bir *platform, *varlık *ya *da * tanrının *olduğuna *aramanız *ya *da *inanmanız, *ya *da *buna *benzer *bir *akım, *felsefe *bulup *ona *yönelmeniz. *Bunu *da *yapamıyorsanız, *“Allah *size *de *kolaylık *versin.” *
Sizlerde *bu *evrende *yaşayan *insanlarsınız.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *-M A T R İ X-

dilaver 09-03-2008 22:28

Re: Matrix Felsefesi

sayın Matrixxx

* *keşke önce eleştirdiginiz sitenin tüzügünü okuma lutfunda bulunsaydınız. Mesaj kotanız dolana kadar başlıgınız kilitlenmiştir.

* * saygılarımla

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:43 .