![]() |
Tanrı Kullarının ibadet etmesi sonucunda ne alır?
kutsal kitaplarda çeşitli yönetmlerle ibadet etmemiz istenir. islamda namaz kılmak ve hacca gitmeyi ele alalım. bu eylemleri gerçekleştirdiğimizde tanrı ne alıyor hep bunu merak etmişimdir?
ve farklı dinlerde ibadet şekillerinin farklı olması gerçekten enteresan tanrı yarattı ise hiç bir şeye ihtiyacı yoksa neden bizi test etme ihtiyacı duyuyor buda entresan kuranda 2.sure olan bakara suresi 41.ayette *''Sizde bulunan Tevrat'ı doğrulayan Kuran'a inanın. onu inkar edenlerin birincisinden olmayın ayetlerimi hiç bir değere karşı değiştirmeyin ve ancak bana karşı gelmekten korkun'' diye yazmışlar o zaman kuran kitabına neden ihtiyaç var dedirtiyor bu ayet bana madem tevrat doğruysa kuran gibi bir kitapda neden çıkmıştır piyasaya bir de bu ayet ayetlerimi hiç bir değere karşı değişmeyin diye yazmışlar peki şu inanmayanları öldürten hadisler var fakat bu kuranda dinde zorlamak yoktur diyorlar fakt bazı paçozlar kuranı değilde hadisi baz alrak cinayet işliyorlar |
Re: Tanrı Kullarının ibadet etmesi sonucunda ne alır?
Ben buna ibadet demiyorum asıl bu beyin yıkama,şartlandırmadır.
Kendinize günde beş defa ben uçabilirim deyin bir ay sonra siz bile inanırsınız uçabildiginize. |
''kutsal kitaplarda çeşitli yönetmlerle ibadet etmemiz istenir. islamda namaz kılmak ve hacca gitmeyi ele alalım. bu eylemleri gerçekleştirdiğimizde tanrı ne alıyor hep bunu merak etmişimdir? ''(ateist87)
tanrı kendi kendini tatmin ediyor bence :) sözde bizi yarattı ki bize dünyanın bütün nimetlerini sundu bunun karşılığında da bizden bol bol namaz bol bol iman istiyor..öle ya sevgiler karşılıklı :) neymiş anaların merhameti damla kadarsa allahın ki okyonuslar kadarmış,din hocam söylemişti bunu ilkokulda..ulan merhamete bak ya sırf inanmıyorum diye cayır cayır yanacam,sevsinler öle merhameti.. ben allahı hiç anlamadım.ben iman edince hoşuna mı gidecek,gurur mu duyacaksın benle,kime karşı gurur.neyinden hoşlanıyorsun benim böle eziyet etmemden mi? ne yani,benim için namaz kıldın valla takipcim moralimi düzelttin mi diecekti..ee hadi ben böle yaptım hoşuna gitti diğer yarattığından da küfür yiyosun.allah da haklı kardeşim zaten tek başına ne kızdırıosunuz ki :lol: |
işi gücü yok bizimle oynuyor işte bir çocuğun oyuncaklarıyla oynaması gibi aynı.bide sadece bizimle uğraşsa iyi bunun meleği var şeytanı var cenntte hurisi var gelir gider işleri hangi biriyle ilgilensin acıdım şimdi inanasım geldi :lol:
|
Saygideger arkadaslar;
Tanriyi bilmem ama, insanoglu-inanan-korkusunu dindirir, teslimiyet gorevini yerine getirmis olur, cenneti hedeflemis olur, kisisel dusuncesini, davranisiyla tatmin etmis olur. Yasaminda yapabilecegi bazi onemli seyleride ertelemis veya gozardi etmis olur. Tanrinin ne aldigini da ibadet edene sormak lazim. Bakalim nasil bir spekulatif cevap onu bu ibadete itiyor? Saygilarimla; evrensel-insan |
müslüman arkadaşlar bugünlerde suskun tanrının ne aldığına yorum yapmayacaklar galiba..ne gerek var allahın işine karışılmaz diyorlardır bence...
|
İbadet etmek ilahi ve birçok dinin parçası. Bunda tanrıya verdiği nimetlerden dolayı bir şükür söz konusu. Yaratışçılık kavramında insna hep alt sınıf olarak görülüyor. Çoğunda Kul (köle) kavramı var. Galiba tanrı ibadet edilmesi konusunda egoist biri. Sen yarattığın bir cana niye ibadet ettiriyorsun? Benim 2 kalkıp eğilmeme mi muhtaçsın? Günah - sevap - ibadet kavramları menfaat doğrultusunda (maddi-siyasi-sosyal) çıkmış safsatalardır. İbadet insanı aşağılatan, aciz kılan, düşünmekten uzaklaştıran yani aptallaştıran iş ve hareketlerdir.
|
evrensel hocam bu soruyu müslümanlara sorarsanız alacağınız en açıklayıcı en bilimsel ve en gerçek cevap şu olacaktır ALLAH BİLİR :) *veya ilahi takdir o öyle istemiş öyle olmuş gibi zırvalıklar o yüzden hiç gereksiz anektodlara girmeyin bile
* * * *hepinize enderin sevgi ve saygılarımla |
Alıntı:
''Tanrı'yı bir doktor olarak düşün,O sana bir reçete yazsın ve desin ki bu ilaçları günde beş defa kullan,eğer kullanmassan senin için çok kötü olur. Hasta'nın kullanması kendi lehinedir.Kullanmaması Doktor'a asla etki etmez bu hastanın insiyatifinedir.Kullanırsa seadete erer kullanmassa kendi için kötü olur doktora bir zarar veremez.'' Bana bu kıyas çok mantıklı geldi. |
''Tanrı'yı bir doktor olarak düşün,O sana bir reçete yazsın ve desin ki bu ilaçları günde beş defa kullan,eğer kullanmassan senin için çok kötü olur.''vesaire
benzetmenin neresi allahla örtüşüo anlamadım.doktor neden reçete verir hasta olduğum için allah ne gibi bir problemim var da reçete yazıo.reçeteyi de açalım biraz.namaz kılmak,hacca gitmek,oruç,kurban vs..bunlar mı beni doğru yola götürecek bunlar mı beni saadete erdirecek..allaha ağlaya ağlaya dua etmek mi beni mutlu edecek.kendi için bişey istemiyor ise neden hep en yücesi,en merhametlisi yani en'leri kendisi için söylememizi istiyor.bana güzel sözler söyleyin,namaz kılın sizin için iyi olur çünkü yanmak istemiyorsanız öle mi :lol: saadete bak korku ile mutluluk 8O |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:18 . |