![]() |
Allah dünyayı insanlar için yarattı ise?
Allah dünya'yı insanlar için yarattı ise Venus,Mars,Jupiter,Saturn,Uranus,Neptün gibi gezegenleri neden yarattı şu dünya dışında olan gezegenlerde hiç canlı varlığın yaşama şansıda yok üstelik
|
Re: Allah dünyayı insanlar için yarattı ise?
boş vakitlerimizde onları araştrıp sıkılmayalım diye olabilir,görüntüleri manzaraları çok güzel baktıkça mutlu olalım diye yaratmış olabilir *:lol:
|
Saygideger arkadaslar;
Insanoglu tanriyi dusuncesinde varsaydi; insan olamasin ve insanlik dusuncesine ve davranisina erisemesin diye. Saygilarimla; evrensel-insan |
Hadi canım sende Venus menus diye şeyler yok olsa Kuran'da yazardı bunlar hep yavur uydurması. :D
|
bunlar boşş şeyler....
zaten onları yaratan hebe ........... hebe istemezse toz kıpırdamaz.... küllüm yalan bu senaryodan iffetsizlik kokuları sızıyor ama anlayana... feraye 145/28: de ki ben diger gezegenleri göge süs püs olsun diye yarattım.onlara bakıp bakıp feyz alasınız, şiir yazasınız edebiyat yapasınız diyem yarattıydım. sizlerin düşündüklerine bak, o atheist87 midir nedir onu cehennemde yanacak 1 numaralı odun yapacagım, jupütere and olsun ki...!! |
Evet kuranın bilim konusunda yetersizliğine bir ek daha.. Bir de burdan buyurun!
Kuranda bir gökyüzü , dağlar , yıldızlar vs'den basediyor. Muhammed görememiş gezegenleri :D Madem kuran mükemmel bir kitap ; tanrı bilmiyor mu gezegenleri? Sonradan mı yarattı.. Muhammed öğrenememiş.. Yazık! |
Uzayın sonsuz olduğu bilimsel olarak ispatlandı mı? Sen onlara ulaşamadın diye varolan ama bilmediğimiz gezegenleri, biz onlara ulaşamıyoruz diye reddetmek ne kadar mantıksızsa, bilimsel olarak netlik kazanmamış bir konu da daha neyin ne olduğunu bilmeden, yetersiz bilgilerle Kuran için net hükümlere varmak da bir o kadar anlamsız.
Kuran'da gezegenlerin varlığını reddeden bir ayet var mı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yani şu insanolguna da hiç iyilik yaramıyor!
Allah dünyayı neden yarattı der densizligin maksimumum örnegini sergileriz, Sonra kalkar madem yarattı neyden yarattı der, kün olayının içinede el atarız, Ee "yarattıysa" sözcügü ile başlayan şartlı cümlelerler olayı iyice zıvanadan cıkarırız. Yaratmış işte kardeşim, paşa paşa yaşamana baksana sen ne diye kurcalayıp ortalıgı kokutuyorsun. İlla ıspat istyiyorsan da aç kuranı bak. Kuran reddediyormu gezegen var diye bir iddayı? - yoo etmiyor O zaman sus da bilimsel olan bu kuranada iman et! * * Ben anlıyorum bu örneklemeleri, çünkü bir zamanlar hem inanır, hemde bilimsel olacagım diye bende çok idealist davranmaya çalışmıştım. Ama neresinden tutup çekerseniz çekin Kuran ne yazik ki dünyadan marsa, neptüne yada plutona *uzamıyor... Kuran'ı, *bilimsel bir kitaptır diye yansıtmak bence islama verilebilecek en büyük tahribatlardan biridir nitekim bu ifade zamanla hakkıyla tezahür edecektir. Bu nedenle inanır arkadaşların mümkün mertebe inanclarını bilimsellikle değilde öznellikle acıklayabilme yetileri, fikrimce daha çok takdire şayan kabul ediliecektir yada etkin olacaktır bizler içinde. Çünkü kuranın bilimsel olmak gibi bir misyonu yoktur. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:49 . |